Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Göta Traneberg IK
8 - 2
Tyresö Hanviken Hockey
Göta Traneberg IK8 - 2Tyresö Hanviken Hockey

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 februari, 17:00
Plats:Stora Mossen
Serie:J18 Allettan Östra
Samling:15:30
Ikväll blev GötaTranberg J18 klara för J18 Elit!
2019-02-24 23:55
Herregud vilken galen kvalserie Allettan i J18 div 1 varit! I varje omgång har lagen bytt plats med varandra från plats 1 till plats 7 och inget var klart på någon position enda fram till sista matchomgången som spelades idag!
När vi vaknade morse var det nog ingen som trodde att vårt J18 skulle ta sig till J18 Elit. Förutsättningarna för det var ganska små...
Vårt J18 hade chansen redan i torsdags att spela hem serien och ta sig direkt till J18 Elit. Motståndet stod Nyköping för som hade fördel av hemmaplan. Vi var tabell-ledare med en poängs marginal till just Nyköping som låg tvåa. Vid vinst skulle det hela vara klart. Nyköping var dock det starkare laget och vann matchen med 5-2 och helt plötslig hade Nyköping slagläge i sin sista match mot Enköping idag. Det räckte för Nyköping att ta en enda poäng så skulle de vara klara för J18 Elit. Själva skulle vi möta Tyresö/Hanviken i sista matchen. 

Innan de sista matcherna skulle spelas så hade Enköping en hängmatch kvar att spela mot Visby. I sista omgången skulle Enköping möta Nyköping på bortaplan. Enköping hade massor att spela för i matchen mot Visby. Vid vinst skulle de ha riktigt goda chanser att ta sig till kvalserien till elit. Visby var långt ifrån en plats i kvalserien och alla trodde nog att de skulle bli en munsbit för Enköping. Icke! Visby vinner matchen och Enköping spelade därmed bort chanserna att spela i kvalet till elit. För vår del hade det varit bra om Enköping hade haft något att spela för när de idag skulle möte Nyköping på bortaplan. Ingen i GötaTraneberg trodde att Enköping skulle vara motiverade nog att ge Nyköping en match men ack så fel vi hade. Till råga på allt så spelades den matchen redan kl 13 idag medan vi skulle möta Tyresö/Hanviken kl 17 på Mossen. Det blev en nagelbitare att följa. 

Enköping tog ledningen med 1-0 men de gjorde det tidigt i matchen och just då kändes det hela mest som om inget var klart på långa vägar. Sedan kom 2-0 och vi blev nog alla rätt förvånade över matchutvecklingen även om vi vet att Enköping är ett bra lag. I slutet av andra perioden reducerade Nyköping till 1-2 och direkt i början av tredje perioden så kvitterade Nyköping till 2-2 och just då var Nyköping med ena grillan i elit. Godnatt tänkte vi här hemma men vid en dubbelutvisning sju minuter senare tänds åter hoppet när Enköping tar ledningen med 3-2! Va fasiken, är detta möjligt? Nyköping tar ut målvakten när det återstår 1.45 min kvar av matchen och ett mål för Nyköping skulle dra ner rullgardinen för oss helt och hållet, men Enköping gör både 4-2 och 5-2 i tom kasse och gav på så vis GötaTranberg åter igen chansen att på egen hand spela sig till J18 Elit! Helt otroligt! 

Tyresö/Hanviken kom till Mossen med snaran runt halsen. Vid vinst skulle man ta sig till återkval till J18 Elitkvalspel men de hade en livlina till att luta sig mot och den fick de av Haninge som slog ut Ekerö och gav på så vis återkvalsplatsen till Tyresö/Hanviken. Matcherna spelades dock samtidigt vilket innebar att ingen visste för än mot slutet av båda matcherna hur det hela skulle sluta. Dock gav vi aldrig Tyresö/Hanviken chansen. Det var spel mot ett mål i princip hela matchen igenom. GötaTraneberg J18 vinner matchen med hela 8-2 och blev därmed vinnare av Allettan med en poängs marginal ner till tvåan Nyköping och J18 Elitplatsen var vår!

Helt makalös att denna dag slutade som den gjorde och vi har givetvis Enköping att tacka mycket för det!

Stort grattis till J18 Elitplatsen alla spelare i GötaTraneberg J18! Stort grattis också till vår huvudtränare Kristoffer Hellgren som jobbat hårt denna säsong med laget. Stort grattis även till Magnus Eriksson och Johan Wallin som arbetat som assisterande tränare i J18. Självklart ska även våra två materialare, Jocke Strömgren och Mario Gustavsson ingå i hyllningarna samt våra två fystränare Gustav Claughton och Kjell-Åke Westerlund. Dock fungerar inte ett lag utan lagledare och därför gratulerar vi även Annika Westerlund och Richard Långström för sina insatser för laget!

För GötaTraneberg som förening är detta en historisk dag! Nu har vi båda våra juniorlag i elit! Underbart roligt!


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer