Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Göta Traneberg IK
3 - 2
Järfälla HC
Göta Traneberg IK3 - 2Järfälla HC

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 19 oktober, 19:30
Plats:Stora Mossen
Serie:HockeyTvåan Östra A   Tabell >>
Samling:18:30
Kort snack med Erik Forsgren Tessmar efter GötaTranebergs derbyvinst
2018-10-22 10:46
Huvudtränare Erik Forsgren Tessmar ritar upp träningen
Med nästan halva grundserien spelad så befinner sig GötaTraneberg på en tredjeplats i Division 2 Östra A, med fyra vinster på sex matcher. Framför GT håller Viggbyholm och Haninge till, samtidigt som flera lag fortfarande ligger inom räckhåll nedanför, bland annat Wings, Rimbo och Järfälla. Just Rimbo och Järfälla har stått för motståndet i de två senaste matcherna.

GötaTraneberg åkte upp till Rimbo i tisdags, och som alltid så blev det en tuff bortamatch i Arkadienhallen. Matchen kantades av utvisningar åt båda hållen, och det straffade framförallt Göta som totalt spenderade drygt 14 minuter med en eller två man mindre på banan och totalt sett satt vi utvisningsbåset i 35 minuter, vilket Rimbo kunde utnyttja vid två tillfällen i spel 5 mot 3. Matchen levde dock enda in i det sista tack vare snygga mål av Felix Johansson, Conrad Herrström samt Pontus Hedman, men GT lyckades inte få in en kvitteringspuck i slutet. 


Förlusten mot Rimbo blev den andra raka men den korta sviten bröts direkt i matchen efter då Järfälla kom på derbybesök på Stora Mossen. Järfälla har haft ett par tunga år som förening men är nu på tillväxt igen och det är kul att västerortshockeyn lever. Matchen var tät och tight, med visst övertag för Göta, och det skulle dröja innan avgörandet sattes av Jonathan Fagerlund med sju minuter kvar av matchen, snyggt framspelad av Pontus Palmborg. 


Tre poäng inkasserades, och imorgon (tisdag 23/10) så åker Göta till Viggbyholm för att spela sista matchen innan serien vänder och börjar om på fredag mot SK Iron. Viggbyholm leder serien, och är ännu så länge obesegrade. 


GötaTranebergs huvudtränare Erik Forsgren Tessmar säger så här när vi når honom på måndagsförmiddagen:


- Vilka svar har du, Gustav och Anders fått efter förlusten mot Rimbo och segern mot Järfälla senast?

- Självklart är det saker som vi tar med oss från både vinster och förluster. När det gäller de två matcherna du nämner så är vårt Power play riktigt bra, även i spelet 5 mot 5 är vi vassa. Egen zon och penalty kill är delar vi behöver förbättra.


- Görs några förändringar till matchen imorgon mot Viggbyholm?

- Nja, några små justeringar blir det men framför allt har vi fullt lag igen, alla är tillgängliga utom Nygårdh som är i USA. Det är otroligt kul att vi vecka efter vecka ännu så länge haft merparten av truppen tillgänglig inför varje match.


- Har ni jobbat med något speciellt på träningarna?

- Vi har en träningsplanering som vi satte innan säsongen som vi följer till 80%, sen blir det ju såklart de senaste spelade matcherna som styr visst fokus på nästkommande träningarna. 


- Halva grundserien är ju nästan spelad. Hur har det känts, är det något som har överraskat dig?

- Det som är kul är att serien är klart bättre än vad jag trodde på förhand. Att Viggbyholm, Wings och Haninge skulle vara bra förstod man ju men att alla lag slår alla är extra kul och ger serien lite extra krydda. Är ju egentligen bara Bålsta som har det riktigt tufft.


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer