Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Göta Traneberg IK
3 - 2
Viggbyholms IK
Göta Traneberg IK3 - 2Viggbyholms IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 20 november, 19:30
Plats:Stora Mossen
Serie:HockeyTvåan Östra A   Tabell >>
Samling:18:30
A-laget spelade en riktigt rysarmatch mot Viggbyholm för en plats i Alltvåan!
2018-11-21 20:29
Nr 20 Pontus Palmborg i en GT halsduk som han fick om han infriade ett löfte till våra allra yngsta GT-spelare i föreningen...
Resan för A-laget i grundserien har blandats med hopp, förtvivlan och mycket glädje. igår mötte A-laget Viggbyholm i grundseriens absolut sista omgång, en match som skulle utveckla sig till en riktig rysare...

Men innan vi berättar om matchen lite längre ner så vill vi ger er en resumé från några matcher bakåt i tiden.


Senast vi skrev något från serien var vinsten mot Bålsta. Därefter förlorade vi mot Farsta med 5-4 i slutsekunden av matchen. En riktigt sur förlust! Att åka och möta topplaget Haninge efter den smällen var tufft men vi studsade tillbaka och vann med hela 4-1. Vår bästa match denna säsong! Därefter kom Rimbo på besök och historien upprepade sig, Rimbo vinner med 3-2 efter ett mål när det återstår cirka 20 sekunder av matchen. Snaran drogs nu åt rejält. Nu var det Rimbo som satt i förarsätet och de hade saken i egna händer för att ta den sista platsen till Alltvåan. Slog man bara Haninge hemma så skulle Rimbo säkra den platsen. Vi var i vilket fall som helst tvungna att samma kväll slå Järfälla borta, vilket vi gjorde och när slutsignalen ljöd upp i Rimbo så var det Haninge som stod som segrare och på så vis bjöds vi in i kampen om den sista platsen till Alltvåan igen! Rimbo hade spelat klart i serien men låg på den där fjärdeplatsen två poäng före Göta som hade en match kvar att spela, den mot tredjeplacerade Viggbyholm. Vinst var tvunget, i alla fall på övertid som sämst, vår målskillnad var nämligen klart bättre än Rimbos vid lika poäng men även Järfälla blandade sig in i leken. Om de vann i sin sista match mot Haningen med minst tre mål samtidigt som vi var tvungna att förlora, ja, då skulle Järfälla bli laget som tog sig till Alltvåan. 

 

Järfälla vann sin match men inte med tre mål utan bara två. De räckte inte. Göta hade allt i egna händer mot Viggbyholm och de satte upp ett högt tempo i första perioden och var det klart bättre laget. Det dröjde dock ända till 18.31 innan nr 16 Kevin Lindberg kunde trycka in 1-0-pucken bakom Viggbyholms målvakt, vackert framspelad av nr 15 Hugo Åhlén och nr 22 Gustav Ekstrand. Period två liknade i princip period ett men Viggbyholm började allt mer äta sig in i matchen. Det dröjde ända till 16.56 innan nr 20 Pontus Palmborg ändå kunde utöka Götas ledning till 2-0 framspelad av lagkaptenen Nicklas Pettersson. Ja, Nicklas stressade Viggbyholm till ett misstag som friställde Pontus helt och hållet med målvakten. Till saken hör att ett gäng unga spelare i GötaTraneberg gav Pontus en GT-halsduk i periodpausen mot löfte om att han skulle göra mål genom att sätta den i krysset och sedan göra en dabb. Han höll löftet rakt igenom ha ha ha!

 

Tredje perioden utvecklade sig till en riktig rysare då Viggbyholm reducerade till 1-2 bara några minuter in i perioden. Göta spelade lite mer avvaktande. Det blir så per automatik när man vill försvara en ledning istället för att gå på offensiven men vi fick lite hjälp på vägen då Viggbyholm drar på sig tre utvisningar på rad och vid 8.39 i power play, kom det förlösande 3-1-målet signerat nr 9 Philip Nygård. Målet gjordes i en tilltrasslad situation framför Viggbyholms målvakt och assisterna fick nr 19 Nicklas Pettersson och nr 11 Sebastian Båvensjö. Glädjen blev dock kortvarig för Göta. Viggbyholm reducerade nämligen till 2-3 två minuter senare och det var förtvivlat mycket ishockey kvar på matchuret, hela nio minuter! Klockan traskade extra segt framåt dessutom och Viggbyholm satsade allt på att gå ifatt. Göta hade fullt upp med att freda sin egen kasse. Filip Schlyter i målet stod dock på skallen och när Viggbyholm dessutom tog ut sin målvakt i denna enorma press så trodde vi nog alla att en reducering var nära, men Göta höll ut och vann matchen till slut och puh, tog laget till Alltvåan med en poängs marginal!

 

Göta vinner skotten med 40 mot 30 och ”Man of the match” blev Sebastian Båvensjö som klev fram som en jätte på isen denna kväll. Stort grattis till segern och avancemanget, nu är det bara att ladda om för 21 nya matcher i Alltvåan! 


Kämpa Götaaaa!

 


<< Tillbaka

 
 
Våra Sponsorer