Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Sex stycken GötaTraneberg 03-spelare klara för turneringen "1891"!
2018-04-03 15:43

1891 är en turnering som anordnas av Djurgårdens IF och som är sanktionerad av förbundet som en så kallad försäsongsturnering för bland annat Stockholms båda TV-pucklag. Från början hette turneringen 1891 World Hockey Cup men numera heter den kort och gott Cup 1891. TV-pucklag som alltid är med och spelar i turneringen är Stockholm Nord, Stockholm Syd och Södermanland. Även Uppland, Ångermanland och Västerbotten har tidigare deltagit. Förutom dessa lag ingår alltid Djurgården med ett lag och man bjuder dessutom in ett och annat klubblag som håller hög nationell nivå. Tidigare har Luleå och Frölunda deltagit och något år bjöd man även in Rysslands bästa U16-lag.

Till denna prestigefyllda turnering kommer sex av de tio uttagna TV-puckspelarna från GötaTraneberg att delta. Det vill säga sex av de tio spelare som ingår i den första truppen som tagits ut till vårlägret för Stockholm Nord. Konkurrensen om de slutgiltiga platserna i Lag Nord till kommande TV-Pucken kommer vara stenhård och 1891 som hockeyturnering är inte avgörande på något vis för vilka spelare som får en plats i det slutgiltiga laget. Det är först efter vår- och höstlägret som slutgiltig uttagning sker.

 

1891 spelas den 12-15 april. I skrivande stund vet vi inte om turneringen kommer hållas på Djurgårdens hemmaarena Myren eller på annan plats i Stockholm.

 

Uttagna spelare till 1891 från GötaTraneberg är:

Målvakt: Marcus Brännman

Backar: Johan Persson

Forwards: Dennis Värmhed, Oliver Moberg, Marcus Molin, Lucas Runquist


Nyhetsarkiv
2018-01-08 10:30
 
Våra Sponsorer