Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

J20:s nya tränare, Christian Landberg och Viktor Liman, är på plats!
2018-04-08 21:01
Christian Landberg och Viktor Liman
GötaTraneberg J20 byter nu tränare efter fyra säsonger med Erik Tessmar Forsgren och Gustav Claughton. Båda dessa herrar kliver nu upp ett steg för att ta över vårt A-lag. Vi har sedan en tid tillbaka fört en mängd samtal med olika tränare och för några dagar sedan gjorde föreningen klart med Christian Landberg och Viktor Liman. Självklart vill vi ju veta mer om dessa två herrar som båda kommer ha huvudansvaret för J20 så vi ställde några snabba korta frågor...

- Christian och Viktor, välkomna till GötaTraneberg! Ni är ju båda båda två helt nya personer för oss och nu vill vi veta allt om er och hur ni ser på kommande säsong för GT J20. 
- Tack för det och fråga på du bara!


(Christian) - Tittar man på Elitprospect så ser man att du spelat på en hög nivå. Berätta lite kort om din ishockeykarriär för oss!
- Jag kan börja med att säga att min ishockeykarriär har varit en berg- och dalbana enda från ungdomsåren upp till juniorspelare och även under min tid som seniorspelare. Jag har av olika skäl tyvärr tvingats att ta pauser med hockeyn för att sedan komma tillbaka in i hockeylivet igen, vilket har varit bra för mig personligen. Min kärlek till hockeyn är stark och det är en plats där man rensa tankarna från allt som sker utanför rinken. Vad jag menar är att när man kommer ned till ishallen och in i omklädningsrummet så finns bara den världen och alla andra saker som har varit viktiga under dagen försvinner under några timmar och det är en underbar känsla. Jag har utvecklat den känslan starkt och det har hjälpt mig fokusera på min träning, vilket i sin tur gjort att jag kunnat utvecklas som ishockeyspelare till högre nivåer. Jag är en forward och som juniorspelare har jag lirat i Nacka J20 Elit, Wings HC Elit och MB Hockey J20 Elit. Som seniorspelare spelade jag som högst i HockeyAllsvenskan med Almtuna och sedan i div 1 med MB Hockey, Nacka, Hammarby, Haninge, Värmdö och Wings.


(Christian) - När bestämde du dig för att bli tränare?

- Det var när jag som aktiv slutade för andra gången med ishockey, säsongen 2009-2010. Jag blev då ass-tränare i MB Hockey J20 som då spelade i J20 Elit. Även om jag efter det tog upp min hockeykarriär igen så visste  jag redan då att jag ville bli tränare senare i livet. 

(Christian) - Du var ju tränare för Värmdös U16-lag under säsongen som gått. Värmdö är ju en förening på uppåtgående. Vad var det som lockade dig att byta till GötaTraneberg?

- Framförallt var det möjligheten att få jobba med Viktor som gjorde att beslutet var väldigt lätt att ta, men jag har ju sett att GötaTraneberg som en förening haft en väldigt stark utveckling och framtiden ser ju ljus ut, den vill jag vara en del av.  

(Christian) - Vad känner du till om GötaTraneberg som förening och hur mycket känner du till om J20?

- GötaTraneberg känner jag till sedan unga ungdomsår. Har många fina minnen från Stora Mossen, dock som motståndare. Erik och Gustav har gjort en mycket detaljerad överlämning till oss båda men jag kan ju inte säga att jag känner till laget särskilt väl ännu men jag ser mycket fram emot att lära känna killarna inom kort. 

(Viktor) - Precis som Christian har ju även du har en fin ishockeykarriär bakom dig. Berätta lite om den och varför du sadlat om till att bli tränare.

- Jag spenderade min ungdomstid i Hammarby och Djurgården. Hamnade i Nacka som junior för att sedan spela vidare i MB Hockey och slutligen i Södertälje en kort sväng. Som senior har jag representerat en rad olika klubbar, Wings, AIK, Härnösand bland annat. Tyvärr drogs jag med jobbiga ryggproblem större delen av min tid som senior, vilket även ledde till andra skadeproblem som sedan gjorde att jag slutade. När jag tog beslutet att lägga av helt så visste jag att jag i någon form skulle fortsätta vara aktiv inom ishockeyn och att bli tränare kändes helt naturligt.

(Viktor) - Du kommer ju senast från Huddinge som huvudtränare för U16-laget. Varför väljer du att gå från en sådan meriterad förening till GötaTraneberg?

- Precis som när jag var spelare så sökte jag efter utveckling och nya utmaningar och intrycket jag har av GötaTraneberg är att det är rätt miljö för mig att få utvecklas i.


(Christian och Viktor) - Om vi har förstått det hela rätt så känner ni varandra sedan tidigare och kommer som ett par till GötaTraneberg. Varför har ni valt att arbeta ihop?
- Vi har spelat ihop under många år och är mycket goda vänner privat. När vi båda på varsitt håll bestämde oss för att bli tränare så har vi båda haft målet att vi en dag skulle få leda ett lag ihop. När vi fick den här chansen at leda GötaTranebergs J20 så fanns det inget att tveka över. Vi kompletterar varandra mycket bra, både rent hockeymässigt vad gäller synen på hur vi tycker hockey ska spelas, men också som individer.


(Christian och Viktor) - Vilken ishockey vill ni att vårt J20 ska spela och vad tror ni om lagets chanser inför säsong 2018/2019?
- Förutsättningarna för laget ser lovande ut men J20 Elit är en väldigt jämn serie där alla lag kan slå alla. Vi kommer att försöka spela en modern ishockey med hög fart och press över hela banan…fast med kontroll! 


(Christian och Viktor) - Samtliga lag i J20 Elit har ju höga ambitioner. Vad tror ni är nyckeln till framgång, alltså vad är det som kommer avgöra skillnaden mellan toppen och botten på serien?

Skillnaden mellan toppen och botten av denna serie är tydlig enligt mitt (Christian) sätt att se på det, det kommer handla om vilka som vill mest och som också tränar hårdast. Sedan har vi självklart hur laget fungerar tillsammans. Det gäller att vi som lag är fullt synkade och drar åt samma håll. 

(Christian och Viktor) - Spelarna har ju vilat en tid nu efter sista seriematchen men nu drar vi ju igång träningen igen. Hur kommer ni lägga upp träningen under våren och sommaren och hur kommer det se ut i höst?

- Gustav Claughton drar igång med fysträningen och fystester den 9 april och sedan rullar det på fram till juli då spelarna går på sommarledighet. I augusti kommer vi att gå på is tidigt med en bruttotrupp. Sedan tar vi ut en trupp i slutet av augusti.

(Christian och Viktor) - GT J20 var det klart yngsta laget i J20 Elit och ett av de yngsta J20-lagen i hela Sverige. Så ser det inte ut kommande säsong vilket innebär att vi inte är underdogs längre. Känner ni pressen att ni denna säsong måste prestera ett bättre resultat än säsongen som gick?

- Press kommer vi alltid att ha på oss själva. Vad gäller resultat och målsättning är det något vi inom laget kommer att prata igenom tydligt fram till säsongsstart. 

 

(Christian och Viktor) - Laget är ju relativt intakt så när som på ett par spelare. Är det några nya spelare på väg in?

Ja, det har hört av sig en del spelare utifrån, vilket känns roligt! 

 

(Christian och Viktor) - Vi har ju en juniorspelare fast i A-laget och fler juniorer lär säkert kriga om en fast plats där. Hur ser ni på samarbetet med vårt A-lag?

Vi ser väldigt positivt till samarbetet med A-laget. Att J20-spelare kommer konkurrera om en plats i A-laget inför och under säsongen är naturligt och detta öppnar ju dörren för våra J18-spelare att ta klivet upp till J20. 

 

(Christian och Viktor) - Tack för att ni tog er tid att svara på frågorna och än en gång hjärtligt välkomna till oss, det ska bli spännande att följa er under kommande säsong!

- Tack själv och det ska bli oerhört kul att komma igång nu!

 

 


Nyhetsarkiv
Avslutning för GT J20!2018-05-28 13:31
GT J20 sommartrupp2018-02-06 10:46
GT J20 förstärker!2018-02-06 10:44
 
Våra Sponsorer