Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

J20 Elit so far…
2018-10-08 12:36

Vi har inte rapporterat för er här på hemsidan hur det gått för J20 Elit i serien. Det mesta av informationen går via vårt Instagram-konto men självklart ska vi uppdatera er även här, så var så god...

Vi har ju två J20-lag, ett i J20 Elit Östra och ett i J20 Division 1 Östra. J20 Elit har fram till idag spelat fyra matcher. Vi vann öppningsmatchen mot Wings HC Arlanda hemma med 4-2. Andra matchen slutade med förlust mot Nacka borta med 5-2 men vi studsade snabbt tillbaka när vi tog oss an Nyköping HF hemma och fick med oss en seger med 7-3 i match tre. Även den fjärde matchen vann vi borta mot Sollentuna med 5-2. Det ger nio poäng och en fjärdeplats i tabellen. 

 

När vi tittar på den matchserie som hittills spelats så ser den ojämnare ut än vad som stämmer överens med verkligheten. Ta bara våra egna matcher som exempel. Matchen mot Wings var jämn, matchen mot Nyköping var jämn och matchen mot Sollentuna blev tuff trots ett visst målövertag. Sollentuna kommer nog lämna sin niondeplats, de är bättre än sin nuvarande placering. Förutom Nacka och Huddinge som verkat fått ihop bra lag så är övriga lag svårbedömda. Som vi ser det kan alla lag slå alla och det är nog först den 18 februari, när sista omgången spelas, som serien kommer att avgöras, precis som förra säsongen. I början av säsongen ser vi knappt några överåriga i serien men när det börjar dra ihop sig så fyller viss lag på med överåriga. Man har rätt att spela med 3 spelare födda 98 plus två överåriga oavsett ålder samt med en överårig målvakt. Det innebär att ett lag kan ställa en hel femma med överåriga spelare på isen. Regeln om att få använda tre 98:or borde inte existera i J20 Elit eftersom det är för avgörande för matchutgångar. Anledningen till regeln är att vi inte ska tappa spelare som annars riskerar att lägga av med ishockey men det gäller ju inte J20 Elit. Här hämtas samtliga spelare från de egna A-lagen och eftersom vissa lag i serien har A-lag på olika nivåer seriemässigt, typ i division 2 och division 1 upp till HockeyAllsvensk-nivå, så blir lagen kraftigt ojämna. En form av doping som inte är helt sportslig med andra ord. Två plus en överårig hade definitivt räckt.

 

Ikväll klockan 19.30 möter vi Almtuna hemma på Mossen. Almtuna ligger precis ovanför oss i tabellen på en tredjeplats med 11 poäng. Förra säsongens matcher mot Almtuna var stenhårda och på fyra matcher vann vi två och förlorade två. Med andra ord, två jämna lag som möter varandra. I dagsläget har vi ingen aning om var Almtuna står formmässigt men de två inledande matcherna mot Värmdö och Vallentuna gav övertygande segrar till Almtuna (6-2 och 8-2). I den tredje matchen mot Wings Arlanda, som många ser som ett derby, blev det svårare. Almtuna vann förvisso med 3-2 men segern satt nog hårt inne med tanke på att matchen gick till övertid där man till slut vann på straffar. Skotten vann Wings Arlanda med 39-27 och båda lagen hade 14 minuter var i utvisningsbåset. Måste varit en oerhört jämn match. Fjärde matchen mot Huddinge åkte Almtuna hemma på sin första förlust med 4-0. Huddinge och Nacka har båda vunnit samtliga sina fyra första matcher under ordinarie tid ganska komfortabelt. Just nu är det svårt att bilda sig en uppfattning om hur serien kommer forma sig framöver. Först efter omgång nio kommer vi se en tendens. 

 

Efter matchen mot Almtuna möter vi Huddinge borta. Med andra ord, två svåra matcher på varandra. Vi får se till att spelarna slevar i sig duktigt av gröten!


Nyhetsarkiv
En enda match kvar!2019-02-17 21:27
J20 Elitlaget maler på!2018-12-06 15:09
J20 Elit so far…2018-10-08 12:36
Avslutning för GT J20!2018-05-28 13:31
GT J20 sommartrupp2018-02-06 10:46
GT J20 förstärker!2018-02-06 10:44
 
Våra Sponsorer