Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg, just nu på kvalplats till J20 SuperElit!
2018-11-04 12:29
Hugo Östlin, Götas lagkapten.
12 omgångar av 36 är nu färdigspelade i serien för J20 Elit. Alltså exakt en tredjedel av serien är avklarad. Även om tabellen är upp och nedvänd från förra säsongen så är den inte värd att ens titta på för än vi närmar oss runt 30 omgångar. Här kommer en rapport från de senaste sex spelade matcherna...

Som jag nämnt tidigare så slår alla lag alla i den här serien och tro mig, vi kommer få se lag i botten vinna fem till sex matcher i rad medan lagen i toppen kommer in i perioder med sämre resultat än vad de hittills fått med sig. Så såg det ut förra säsongen och jag tror inte denna säsong utgör någon skillnad från det resonemanget. Dessutom tycker jag att lagen denna säsong är jämnare än förra, vilket gör varje omgång oviss. 


För Göta J20:s del så har det gått upp och ned sedan vi rapporterade om förlusten mot Huddinge senast. Efter det tog vi emot Värmdö på Mossen. I två perioder följdes lagen åt resultatmässigt men i tredje tappade vi matchen totalt och Värmdö gick ifrån till en ledning med 9-5 innan vi lyckades reducera till 6-9. Fasiken, vi har alltid svårt mot Värmdö av någon jäkla anledning. Kan inte förklara vad det beror på men vi har rätt dålig statistik mot dem tyvärr. Nåja, vi studsade tillbaka mot Tyresö/Hanviken några dagar senare, även den matchen hemma på Mossen. Göta vinner med 7-4 i en mycket jämn match. Skönt med seger efter förlusten mot Värmdö! Två dagar senare åkte vi upp till Vallentuna där ett par olyckliga minuter mot slutet av matchen fick avgörande betydelse för matchutgången. Göta leder med 3-2 men får en man utvisad för resten av matchen pga ett slagsmål där båda spelaren är precis lika skyldiga och involverade. Vi får fem minuters utvisning medan Vallentuna får 4 minuter. Eh va????? Vallentuna bjuds ju självklart in i matchen och kan kvittera till 3-3 och vinner sen matchen på straffar med 4-3. Tyvärr har vi svårt att tycka att den segern kom på sportsliga grunder eftersom både Vallentuna och Göta borde ha fått lika långa utvisningar men det tyckte inte domaren och det avgjorde matchen till deras fördel. Vi har ifrågasatt domslutet (inte protesterat) men förbundet struntade i att svara, vilket är rätt märkligt det också. Nåja, vi lät oss inte nedslås av det utan vi knöt näven i ficka och åkte till Pinbackshallen i Märsta fem dagar senare för att möta ett taggat Wings. Matchen är väl Götas rakt igenom men Wings ger sig inte och även om Göta fick en betryggande ledning med 5-2 inför tredje perioden så kommer Wings tillbaka och reducerar till 4-5 innan vi kan punktera matchen med vårt 6-4-mål. Skönt med seger efter den märkliga förlusten mot Vallentuna. 


Ett kort uppehåll senare var det dags att ta emot Nacka hemma på Mossen. Vi har haft oerhört svårt mot Nacka denna och förra säsongen. Förra säsongen förlorade vi samtliga matcher i serien mot dem och det var det enda laget vi inte lyckades ta poäng mot. Första mötet denna säsong gick i samma spår, med andra ord förlust, men historien upprepade sig inte. Nacka gick ifrån i period ett med en 2-0-ledning och man trodde ju att det skulle gå som vanligt. Den uppfattningen ändrades inte i andra perioden heller där Nacka klev av isen med en 3-1-ledning trots att Göta var det klart bättre laget. I tredje perioden hissade Göta brallorna rejält och vänder på matchen till seger med 4-3! Göta var det klart bättre laget matchen igenom och vi vinner skotten med hela 40-29. En välförtjänt seger som var extra rolig eftersom det var det sjätte mötet lagen emellan och äntligen fick vi en vinst med oss mot dem. Nacka är ett suveränt lag som ska ligga i topp! 


Sista matchen att rapportera från denna gång är matchen som spelades igår borta mot Nyköping. Nyköpings insatser har sett ut som våra fram till idag och det skiljde bara en poäng mellan lagen. Igår blev det en så kallade fempoängsmatch som handlade om vilket av lagen som skulle hamna ovanför eller under strecket till kvalspel till SuperElit, även om det så här tidigt in i serien inte är något att fördjupa sig i. Nyköping vann senast mot Huddinge hemma med 5-4, vilket var starkt gjort mot ett suveränt Huddinge men så åkte man på förlust borta mot Tyresö/Hanviken i matchen efter med 3-1. Vi vet ju att Nyköping är starka hemma och mycket riktigt så inleder de första perioden med en ledning med 2-0 innan vi i slutet av perioden kan reducera till 1-2. I andra perioden avgörs hela matchen då vi trampar på starkt och reducerar till 2-2 och tar sedan ledningen med 3-2, vilket står sig matchen ut. Göta är det bättre laget även i denna match och vinner skotten med övertygande 42-31. 


Imorgon, måndag den 5:e november, möter vi Sollentuna hemma på Mossen. Sollentuna kommer stärkta från en övertygande seger mot Tyresö/Hanviken med hela 5-1. Matcherna mellan oss och Sollentuna har alltid varit jämna och svåra. Om jag går ända tillbaka till de yngre ungdomsåren för Team 99 som är stommen i Götas lag, så har lagen spelat jämt mot varandra genom alla år. Ska bli roligt att se matchen på plats imorgon. 


GT kämpaaaa!!


Nyhetsarkiv
En enda match kvar!2019-02-17 21:27
J20 Elitlaget maler på!2018-12-06 15:09
J20 Elit so far…2018-10-08 12:36
Avslutning för GT J20!2018-05-28 13:31
GT J20 sommartrupp2018-02-06 10:46
GT J20 förstärker!2018-02-06 10:44
 
Våra Sponsorer