Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

J20 Elitlaget maler på!
2018-12-06 15:09
I vår förra rapport över vad som hänt sedan sist så avslutade vi det inlägget med att nästa match på tur var Sollentuna hemma på Mossen i omgång 13...
Ja, ja, ja vi åkte på däng mot dem i period fyra, alltså på övertid. Vi fick med oss en poäng i alla fall och det fick vi vara nöjda med. Sollentuna är ett bra lag med Oscar Arpe i spetsen. En spelare vi gärna hade sett i vårt A-lag. Stark, spelskicklig och en spelare som visat på god sportslighet, vilket inte är så vanligt i denna bransch tyvärr. Matchen efter var mot Almtuna där vi kollapsade totalt. Förlusten skrevs till 7-1 och vi kunde konstatera att vi aldrig var där helt enkelt, ja, vi var nog aldrig i Uppsala över huvud taget tror vi. Bara att glömma och försöka ladda om till nästa match hemma mot Huddinge, seriens absolut bästa lag denna säsong. Vi gjorde en bättre insats än mot Almtuna men åkte ändå på en förlust med 4-1. 

I omgång 16 var det dags att möta Värmdö borta. Vi har haft det svårt mot Värmdö de senaste åren och vi vet inte vad det beror på. Det känns som om Värmdö ser matcherna mot oss som säsongens höjdpunkter. Lite som när Finland skiter i hur det går i ett VM, bara man vinner över Sverige. Vi förlorade stort mot dem i första mötet och vi ställde ett ganska decimerat lag på isen till denna match. Trots det tog vi hem segern med 4-3 och det var skönt att bryta förlusttrenden. Stärkta av segern åkte vi till ännu en bortamatch mot Tyresö/Hanviken som laddat upp rejält med några överåriga. Det hjälpte inte, vi vinner även den matchen med 5-3! Efter det var det äntligen dags för en hemmamatch och den här gången var det Vallentuna som stod för motståndet. Vallentuna, Sollentuna och Wings är tre jämna lag tillsamman med oss som slår varandra om vartannat. Jag vill nog lägga in Tyresö/Hanviken bland dessa jämna lag också. De är bra och förtjänar fler poäng än vad de hittills skrapat ihop. Samtliga matcher mot dessa fyra lag har varit jämna och för det mesta går någon segrande ur varje match med ett uddamål. Vallentuna tog ledningen med 2-0 i period ett men vi tog oss samman i period två och sopade in tre mål. Tredje perioden blev mållös och vi tog hem segern med 3-2 i en mycket jämn match. 


Halva serien var nu avgjord och vi gick in i tredje rundan mot Wings Arlanda. Vi hade vunnit de två senaste mötena och nu var det alltså dags för match tre mot dem hemma på Mossen. Även denna match var jämn så klart och inför tredje perioden stod det 2-2. Vi går upp till en 4-2-ledning men Wings kommer tillbaka och reducerar till 3-4. Det blev lite väl spännande mot slutet då båda lagen drabbades av utvisningar men vi håller undan och vinner matchen med 4-3. 


För några dagar sedan mötte vi Nacka borta som fram till matchdagen låg en poäng före oss i tabellen på tredje plats. Tyvärr kunde vi inte formera det ordinarie laget mot Nacka på grund av skador, sjukdomar och dubblerande av matcher på alla nivåer. Vi kallade därför in ett gäng spelare från vårt J18 div 1-lag som jobbade på hårt under hela matchen. Dock, Nacka är ett mycket bra lag och vi förlorade med 4-0. 


Ja, ja, trots förlusten mot Nacka så behåller vi fjärdeplatsen med en liten marginal ner till femteplatsen men vi har precis passerat hälften av matcherna i serien och just nu tittar vi inte på tabellen, det är rätt meningslöst. Vi tar match för match och vi vill göra varje insats bättre än den förra och vi är ödmjuka inför allt motstånd som väntar. Nu väntar Nyköping hemma på lördag.


Sassa brassa!
Nyhetsarkiv
En enda match kvar!2019-02-17 21:27
J20 Elitlaget maler på!2018-12-06 15:09
J20 Elit so far…2018-10-08 12:36
Avslutning för GT J20!2018-05-28 13:31
GT J20 sommartrupp2018-02-06 10:46
GT J20 förstärker!2018-02-06 10:44
 
Våra Sponsorer