Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Racet om kval till Supelit har börjat!
2019-02-01 11:22
J20 efter vinsten mot Nacka senast! Foto: Hans Östlin.

Tiden flyger iväg och det var ett tag sedan vi rapporterade om hur det går för oss i J20 Elit. Såg att vi avslutade senaste rapporten med matchen mot Nacka som vi mötte i omgång 20. Efter det så har vi tragglat oss fram i serien med vinst i varannan match ungefär. Vi har hunnit möta Nacka en gång till sedan förra mötet och den matchen vann vi. Det blev 2-2 i antalet matcher mot dem denna säsong. Förra säsongen blev det hela 4-0 till Nacka. Det tar sig!

 

Så här resonerar vi…

Vi har från omgång ett i denna serie parkerat topp-fyra i serien men nu börjar lagen bakom oss äta ikapp avståndet. Vi har avverkat 31 omgångar och har endast fem omgångar kvar. Just nu ligger vi på fjärde plats med 48 poäng men Sollentuna som förstärkt sitt lag rejält inför slutomgångarna, nafsar oss i hälarna med sina 46 poäng. Framför oss ligger Nacka, Almtuna och Huddinge på ett allt för stort avstånd, vilket tryggat deras slutspelsplatser, vilket i sin tur gör dem mindre taggade att brotta ner Sollentuna i mötena med dem framöver. Det lär nämligen inte bli några större placeringsförändringar på topp-tre-lagen som förändrar kvalserien till Superelit särskilt mycket. Ja, det skulle väl vara att Nacka tar andraplatsen och får fördelen av en hemmamatch extra mot Almtuna. Huddinge lär vinna serien och de möter ju det lag som placerar sig 4:a. 


Ja, men självklart ska vi slita hårt för att behålla vår placering men det kommer bli tufft. Vi ser också att lag som Vallentuna, Wings och Tyresö laddar på med överåriga vilket kanske tvingar oss att göra detsamma. Tyresö och Vallentuna har det bättre förspänt som kan hämta ner spelare från sina respektive div 1-lag. Wings har ett A-lag i div 2 men som är bestyckat som ett div 1-lag och är också på väg att ta sig tillbaka till div 1. Det är dock sorgligt att det är tillåtet att plocka ner hela tre spelare födda 98, två överåriga spelare och en överårig målvakt. Regeln kom till för att ett A-lag ska kunna få igång en spelare som varit skadad eller sjuk en längre tid så att denne matchas in igen i spel genom J20. De tre förstaårsseniorerna, alltså spelare födda 98, som tillåts spela i J20 kom till som en regel för att behålla spelare så länge som möjligt kvar i ishockeyn. Det är bara ett problem med det, dessa spelare är redan etablerade i sina A-lag och det finns inte ett enda lag i denna serie som har en spelare född 98 som så att säga blev ”över”. Dessutom blir det hela som nämnt ovan felviktat då några lag i serien har A-lag i div 2 medan andra har A-lag i div 1 och Allsvenskan. Att använda sig av rättåriga juniorer som spelar i respektive A-lag har jag absolut inget emot men regeln som tillåter lag att anmäla hela sex stycken överåriga till J20 förstör kampen och tävlandet på lika villkor. Korkat beslut! Nåja, det är ju bara utbildning det handlar om men idag är det viktigt för de större föreningarna att kunna formera juniorlagen i elitdivisionerna. Vi är en av distriktets större föreningar, om inte den allra största till antalet utövare även om förbundet tror att Huddinge är större. Vi har dock inte registrerat alla våra ungdomslag fullt ut men vi får väl göra det för att vi ska kunna säga att vi är störst. Har ju egentligen ingen betydelse men det ligger en förväntan på oss att nå högre upp på junior- och A-lagsnivå på grund av vår storlek. Visst, men det ska ju spelas om det först!

 

Sedan matchen mot Nacka har vi vunnit fem av elva matcher. Vi har dessutom förvärvat Joe Tracy som nu huvudtränare. Det var skönt att få en permanent tränare på plats. Vi har ju sedan i höstas tagit hjälp av tränare från andra lag och tränare som tagit paus men som är knutna till föreningen. Det har gått mycket bra och kvaliteten har varit hög men kontinuiteten stärks nu i och med Joes inträde. Även Keda Nilsson har klivit in i J20 för att assistera Joe.

 

För att säkra kontraktet kommer vi få jobba hårt för att ta de poäng som krävs men det är ju klart, lagen under oss ska ju möta varandra och på så vis ta poäng från varandra. Våra juniorer dubblerar ju också i vårt A-lag och fram till idag har hela tolv spelare lirat seriematcher med A-laget. Vi har ju några J18-spelare som tillhör J20 och de hjälper ju även vårt J18-lag i sin strävan att nå elit. Vi är absolut inte den enda föreningen i den här serien som har spelare som dubblerar men lag som Sollentuna, Nacka, Almtuna och Huddinge har mindre av den varan vilket gör att de bättre kan koncentrera sig på uppgiften. 

 

Nu gäller det att hissa brallorna rejält för på måndag möter vi Almtuna borta som gått kräftgång i serien de senaste nio omgångarna. De har förlorat fem matcher var av tre på övertid, vunnit en match på övertid och endast två på ordinarie tid. Alltså 11 poäng av 27 möjliga. Lite lustigt för Almtuna är ett stabilt lag som sällan förlorar och förra säsongen var de jämna serien igenom. Men jag kan tänka mig att de har känt sig klara sedan länge för kval till Superelit och därför kanske låtit ett antal J18-spelare få chansen att spela J20. Vill de så kan de ju hämta ner sina fyra 99:or från A-laget och då är det nog inget lag i vår serie som matchar dem skulle jag tro. Efter Almtuna möter vi serieledarna Huddinge hemma, Värmdö borta, Tyresö/Hanviken borta och i sista omgången tar vi emot Vallentuna hemma på Mossen.

 

Serien är öppen för flera lag och det är ett antal streckstrider som utkämpas. Dels är det Vallentuna som just nu ligger på nedflyttningsplatsen (9:a) men de har endast fyra poäng upp till Tyresö/Hanviken som ligger på negativ kvalplats (8:a). Tyresö har i sin tur endast tre poäng upp till mellanmjölksplatsen, plats 7 som Wings just nu har, som säkrar kontraktet. Framför Wings ligger Nyköping på 43 poäng på plats 6 och de tillsammans med Wings och Sollentuna kommer kriga för den fjärdeplats vi just nu har, var så säkra. Spännande slutrusch med andra ord i J20 Regionselit och visst är vi ödmjuka men vi kommer kriga för fjärdeplatsen, var så säkra!

 

Kämpa Götaaaa!!!

 

 


Nyhetsarkiv
En enda match kvar!2019-02-17 21:27
J20 Elitlaget maler på!2018-12-06 15:09
J20 Elit so far…2018-10-08 12:36
Avslutning för GT J20!2018-05-28 13:31
GT J20 sommartrupp2018-02-06 10:46
GT J20 förstärker!2018-02-06 10:44
 
Våra Sponsorer