Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

En enda match kvar!
2019-02-17 21:27
På bilden: Team 99 med huvudtränare Anders Lindell, tillsamman med några spelare som än idag spelar i vårt J20.

Just den rubriken säger egentligen en hel del och för min egen del är det lika känslosamt stort som vemodigt. För imorgon, måndagen den 18 februari, spelar vi vår sista match i serien J20 Elit Östra för den här säsongen men det är också den sista matchen för våra 99:or som juniorer. Det är med lite sorg men också mycket kärlek jag skriver detta om och för våra 99:or. Nu har det gått 16 år, över 500 matcher, tusentals träningspass och helt plötsligt tar det bara slut...

Jag tror alla föräldrar och ledare som följt sina barn och det lag de spelat i upp genom alla åren, känner ett visst vemod när en era tar slut. Jag tror kanske att jag känner det ännu starkare som mer eller mindre varit ledare genom alla åren för samma lag och med spelare som valt att bara spela för sitt GötaTraneberg Team 99. Idag har vi sex spelare som varit klubben trogen genom alla åren men vi har flera som kom till oss väldigt tidigt och som också valt att stanna kvar. Är vårt Team 99 unikt? Nej, jag tror inte det men det var en ledare från en annan förening i Norrort som hade roat sig med att kolla upp vilka J20-lag som hade flest spelare kvar sedan ungdomsåren och GötaTraneberg Team 99 var i särklass det laget som hade flest trogna spelare. Ja men då kanske vi är lite unika ändå. 

 

Fasiken vad vi alla har kämpat hårt för att nå till den punkt vi står idag! Vi hade ett starkt ungdomslag i tidig ungdomsålder som spelade jämt mot alla storklubbar i Stockholm och som knep pokaler i många ungdomsturneringar. Glömmer aldrig när vi i U13 eller U14 slog DIF med hela 12-0! DIF jobbade hårt genom alla åren för att slå oss med högre siffror men de lyckades aldrig ha, ha! Anders Lindell och Jonas Pettersson samt även Thomas Ryding under en period, jobbade hårt med laget då som tränare och ledare. När sedan dessa ledare tackade för sig tappade vi fart rejält och vi fick en dipp i U14 och U15 som tog hårt på utvecklingen, en viktig tid för den fysiska utvecklingen där flera spelare gick in i sin pubertet, men vi hissade brallorna rejält och tog igen de förlorade åren med råge även om det tog tid. Vi anlitade Bobo och Andreas Simensen som började träna Team 99 som ett elitlag. Vi fick även ombord Gustav Claughton som tog över fysträningen efter Andreas och strax därefter kom Erik Tessmar in som huvudtränare och tog vid för att lyfta vårt lag till elit enligt den plan vi lagt. Det fanns så många aspekter i det arbetet dessutom. Vi hade ju inte ryktet om oss att vara en satsande förening, vilket var galet felaktigt men ett rykte är svårt att tvätta bort och rekryteringsarbetet var tufft. Erik ville samtidigt som vi tränade hårt och målmedvetet också bygga en förståelse kring spelet och att spelarna som individer skulle fostras till bra människor. Allt detta kräver ett starkt engagemang och de hade vi alla runt laget. En mycket rolig och spännande tid inleddes!

 

Team 99 blev loket i GötaTraneberg och som gick i bräschen för den elitutveckling vi valde att inleda. Som U16-lag valde vi att spela J18 div 2 istället för att satsa på U16-serien. Vår sportchef Michael Kempe drev hårt att vi skulle ta oss an juniordelen så fort som möjligt, vilket var ett helt rätt beslut. Till saken hör att GötaTraneberg haltade med sina lag i juniorserierna, de liksom kom och gick och anledningen till det var att vi hade haft svårt genom åren att skapa fulla stegar genom årskullarna. 98:a-kullen sögs upp i DIF och AIK bland annat. Nu blandade vi våra 99:or med flera år äldre juniorspelare och det gänget fick vara med och träna hårt, vilket blev lite som en chock för dem ha, ha, ha! Jäklar vilken rolig tid det var! Jag säger bara Tobias Mader, Melwin Thorsson, Gustav Gabrils, Arvid Sandberg, Benjamin Fritzdorf och många fler. Vilka roliga spelare och fasiken vad ni satte färg på hela laget! Vi garvar fortfarande åt många roliga stunder ni gav oss de åren. Tack för det! Team 99 utgjorde dock grundstommen i juniorerna och vi utvecklades steg för steg för varje träning och match över tiden. Parallellt med den utvecklingen utvecklades också föreningen och vi började växa så det knakade. Vårt turneringskoncept skapade oss ett namn men framförallt den lägerverksamhet vi satte till verket. Det var ett av världens största ishockeyläger med närmare 500 spelare som under två och en halv månad i princip bodde på Stora Mossen och tränade och spelade matcher varje dag. Makalöst roligt men gud vilket jobbigt arrangemang! 

 

99.orna hoppade som sagt på J18 ett år för tidigt och laget klev rakt upp i J18 div 1 från J18 div 2. Den serien lämnade vi till Team 00 säsongen efter och istället hoppade vi rakt in i J20 div 1 med ett lag som var förstaårsjuniorer i J18! Vi plockade på oss lite spelare utifrån och två säsonger senare stod vi i J20 Elit! Första säsongen i J20 Elit inleddes trevande men vi lärde oss snabbt och vi skrapade ihop hela 55 poäng och spelade till oss ett nytt kontrakt. Denna säsong inledde vi, tvärtemot den tidigare, starkt och vi hade ett mycket bra lag på pappret som vi visste skulle bära oss långt. Tyvärr tappade vi spelare inför den fjärde spelomgången till jobb, högskolor, långtidssjukdomar och armbrott. Det var försent att värva nytt och vi fick tugga i oss tappet bara. Vi trummade på rejält och fram till den sista omgångens nio matcher blev vi i princip klara för J20 Elit även nästa säsong. Vi visste dock på förhand att seriens sista nio matcher skulle bli tuffa för oss med ett sådant stort tapp av spelare, där våra juniorer dessutom dubblerade mycket i A-lag och i J18. Vår nuvarande tränare Joe Tracy kom in efter jul och gjorde det inledningsvis bra men även Joe kunde konstatera att tappet av spelare blev för stort för att kunna göra underverk, även om vi krigat på bra och förlorat många matcher med endast ett uddamål. Vi har dock under dessa två säsonger slagit samtliga lag i J20 Elit och det känns bra och det är ett kvitto på att vi har ett lag som kommer stå sig starkt lång in i framtiden. 

 

Imorgon måndagen den 18 januari tar dock 99-eran slut. Vi spelar då vår sista match i serien mot Vallentuna. Efter den matchen börjar vi bygga ett fortsatt starkt J20 Elitlag vars mål alltid kommer vara att alltid ta sig till ett Superelitkval.

 

Till er 99:or som var med från år 1, dvs från Skridsko- och Hockeyskolan 2003 och som varit Team 99 troget sedan dess, dvs Jacob Lindell, Hugo Östlin (Cap), Victor Möller, Jesper Berg, Conrad Herrström och Albin Ryding som denna säsong valt att spela i vårt B-lag men som då och då hoppar in i J20 div 1-laget, till er vill jag rikta ett alldeles speciellt tack från hela föreningen. Ni är hela GötaTranebergs varumärke och den resa ni har varit med om har varit helt fantastisk! Jag vill också rikta ett stort tack till de 99:or som varit med oss under nästan lika lång tid. Jag tänker då på vår målvakt Samuel Eriksson Dahlberg, Kevin Lindberg, John Magnusson, William Mölleborn och Philip Nilsson. Egentligen gör jag ingen större skillnad på er bara det att det är lite speciellt att ha börjat och slutat i samma förening även om några av de förstnämnda provat sina vingar på annat håll under någon säsong. Det är ett par spelare till som ingår i det här laget sedan begynnelsen och som vi alltid sett som 99:or och det är 00:orna Jonatan Lidwall och Calle Johansson. Ni är dock fortfarande juniorer ett år till men har under 90 procent av ert hockeyliv ingått i Team 99. Nästa år vid samma tidpunkt kommer jag tacka er som jag gör nu med våra 99:or. Där ingår också Calle Warvsten som valde att inte längre satsa elit utan spelar kvar i vårt J20 div 1-lag

 

Förutom dessa spelare så har vi andra 99:or som spelat för oss under många år. Jag tänker då på Alexander Göransson, Adam Odsvall och Hugo Åhlén som kom från AIK J18. Fasiken vad ni lyfte vårt Team 99! Sedan dundrade Kieran Buddenbaum-Pereira in och även Gustav Dahlstedt året efter. Två 99:or som jobbat hårt i GT J20 och visat hjärta för klubben. Till denna säsong kom också Petter Sonesson tillbaka från tre säsonger på Karlskogas ishockeygymnasium. Han var med och lyfte oss mot elit en gång i tiden och är en grymt duktig back. Tyvärr har han ådragit sig en ryggskada som stoppat honom för vidare spel denna säsong. Det finns en 99:a till som ska lyftas fram och det är Niclas Arknell, som efter jul valde att gå till Spångas A-lag på grund av att hans arbetstider inte kunde anpassas till J20:s träningar. En grymt duktig ishockeyspelare som var med och lyfte upp oss till elit och som varit oerhört viktig för oss. Många ursprungs-99:or slutade inför denna säsong, Harald Lund, Markus Nilsson, Joar Rosengård och Hannes Axell, där man antingen la skridskorna på hyllan för gott eller bytte lag. Ja, jag kan nämna ytterligare ett stort gäng 99:or som kastade in utrustningen längst in i garderoben efter att vi kvalat upp till elit men det ska jag skriva om en annan gång. Ta bara historien om Fredrik Nordmark som knep en backplats i TV-pucken Stockholm Lag Nord och som efter det blev klar för Växjös HG. Han var dock aldrig med och kvalade oss till elit för oss men han betydde mycket för vår framgång upp genom åren.

 

Nu blir alla 99:or förstaårsseniorer och ni lämnar ungdoms- och junioråren bakom er. Många av er kliver rakt in vårt A-lag medan andra går vidare mot nya äventyr. Resan kommer givetvis fortsätta för er grabbar och jag hoppas att ni aldrig slutar spela ishockey och att vår förening skapat en plats i era hjärtan dit ni återvänder den dagen ni själva skaffar barn och så att säga börjar om på nytt i GötaTraneberg!

 

Ni har alla givit mig ett betydande minne för livet och jag kommer aldrig glömma bort er eller ens för den delen lämna er. Det gäller er samtliga vare sig ni slutade för ett par år sedan eller väljer att fortsätta. Team 99 är lika med Janne Herrström, var så säkra!

 

Kämpaaaaaa!!!


Nyhetsarkiv
En enda match kvar!2019-02-17 21:27
J20 Elitlaget maler på!2018-12-06 15:09
J20 Elit so far…2018-10-08 12:36
Avslutning för GT J20!2018-05-28 13:31
GT J20 sommartrupp2018-02-06 10:46
GT J20 förstärker!2018-02-06 10:44
 
Våra Sponsorer