Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Huvudtränare J18 Alexander Patchev
2020-09-19 13:48
Vi presenterar vår huvudtränare Alexander Patchev!

J18:s huvudtränare Alexander Patchev. Eller Alexandre, som han fick heta i sitt pass, då de franska myndigheterna som under en period ansvarade för att ställa ut de ryska passen, stavade hans namn på franska.

 

Alexander har en lång och bred hockeykarriär. Han har bland annat själv varit aktiv hockeyspelare med meriter från den allra högsta ligan i Ryssland, som senare bytte namn till KHL. 1994 flyttade han från Ryssland till Sverige för att spela två år i Borlänge. Därefter blev det ett år i Skellefteå SAIK. 1997 begav han sig till Danmark för spel i ett år med Gentofte som då spelade i den högsta danska ligan.

1998 var Alexander tillbaka i Sverige igen för spel i Motala i två år. 34 år gammal avslutade han sin karriär som aktiv spelare i Hästen hockey i Norrköping (numera Vita hästen), där han spelade under åren 2000-2003.

 

2003 fick han sin första tränarroll i Norrköping. 2005 flyttade han till Stockholm och Alexander har sedan dess tränat en rad olika lag på olika nivåer i Stockholms området. Bland annat både A-laget i Skå och Spånga, Hammarby IF U15-16, pojkar 92-93 mm. Parallellt med sina tränarroller har han också varit ansvarig projektledare för ett ryskt utbytesprojekt samt varit hockeykonsult i egen firma. Sedan 2015 har tränaruppdragen huvudsakligen varit inom ungdoms- och juniorhockeyn i Stockholms västerort, där han tidigare haft flera uppdrag för just GötaTraneberg. Säsongen 2020-2021 bär han alltså nu huvudansvaret för vårt J18 lag.

 

 

Vi ställde tre snabba frågor till Alexander om hur tankarna går inför årets säsong.

 

Vilka mål har du satt upp inför kommande säsongen?

-        Grabbarnas hockey ”verktygslåda” ska vi fortsätta fylla på med kompletteringar/repetitioner av utifrån de tekniska grunder som de har. Gruppen ska förstå de olika utbildningsstegen gällande speldisciplin, taktik och strategi. De ska också förstå att det är nu som övergången från pojkhockey till juniorhockey sker.

 

Vad vill du ska känneteckna lagets utveckling och spel denna säsong?

-        Att laget genomför sina matcher enligt game plan i 60 minuter.

 

Vad är det roligaste med att vara huvudtränare för GötaTranebergs J18 lag?

-        Det finns potential som man ser både individuellt i spelarna och i hela gruppen. Det kommer att bli jätteintressant att få se dem ta klivet till nästa steg i deras hockeyutveckling. Gruppen har både karaktär och intelligens som gör hela processen ännu mer spännande.

 

 
Våra Huvudpartners