SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hur mår GötaTranebergs A-lag Erik Tessmar Forsgren?
2018-08-31 18:07
Erik Tessmar Forsgren, A-lagets huvudtränare.
A-laget tränar för fullt och vi har ju läst i tidigare intervju med Erik Tessmar Forsgren, lagets huvudtränare, att målsättningen för kommande säsong är att ta sig till HockeyEttan-kval. Vi är ju lite nyfikna på hur arbetet fortskrider så vi satte Erik i rampljuset för att få svar på våra frågor...

Hej Erik!

Ingen i föreningen har missat att de är full aktivitet i A-laget men alla har ju inte insynen i hur lagbygget ser ut och vad som händer kring laget. Hur stor är truppen just nu?

Hej! Jo, med oss är det kanon! Vi har en trupp som gillar att träna och som är hungriga på att jobba stenhårt under säsongen för att försöka nå ett kval. Truppen består just nu av 26 spelare, vi ska vara 23 när truppen är slutgiltig, vilket då betyder att det är konkurrens om några platser fortfarande.

 

Vi har ju sett ett par nya ansikten på träningarna. Hur många från förra säsongen blir kvar och vilka är de nya spelarna?

Man kan nog säga att vi stort sett har halva laget fyllt med nya spelare. Från juniorerna har vi plockat upp Filip Schlyter (Mv), Adam Odsvall (B) och Hugo Åhlén (Fw). Från Bålsta har vi lyckats landa två riktigt tunga förstärkningar i Jerry Karlsson (B) och Adrian Sjöqvist (Fw). Övriga nyförvärv är Gustav Ekstrand (C) och Philip Nygårdh (B) som båda var i USA förra säsongen, Magnus Olsson (B) från Lund Giants HC (division 2 södra), Lucas Rudhage (Fw) från Huddinges J20, Elias Engström (Fw) från Djurgårdens J20, William Bengtsberg (Fw) från Rimbo och Rasmus Gestlöf (B) från Spånga. 

 

Söker du fler spelare eller är lagbygget i stort sett klart?

Nej, nu känner vi oss mycket nöjda. Det här känns som en riktigt bra och sugen trupp som verkligen har rätt inställning för att kunna spela den hockey vi vill samt klara av våra högt ställda krav. Sen vet man ju att i div 2 kan allt hända, spelare kan få nytt jobb och kanske behöver flytta. Så det troliga är att den trupp vi nu har inte är samma som när säsongen är slut men så ser det ut för alla lag.

 

Det märks tydligt att det är bra tryck i träningarna och det verkar som om hela laget och organisationen kring laget bestämt sig för att göra ett avtryck i serien. Hur ser du på det?

Vi har haft ett tydligt fokus nu i början att driva upp tempot, det är såklart kul att det även syns från sidan. Jag tror och hoppas att den här truppen ska kunna sätta avtryck, vi har definitivt kunskapen på pappret men nu måste vi få ut det på isen under sju månader också. Då krävs det att vi driver bra träningar länge till.

 

Du är ju ny huvudtränare för laget och du tog med dig din assisterande tränare Gustav Claughton från vårt J20. Dessutom har du ju Anders Axberg som assisterande tränare bredvid dig. Hur har ni mottagits av laget och hur fungerar det mellan er tränare?

Ja, jag och Gustav har ju tränat ihop under fyra säsonger i J20 även om vi under första säsongen också dubblerade med spel i J18 för att få upp dem en divison, vilket vi lyckades med. Vi känner varandra väldigt bra och har kul tillsammans. Att vi ville ha med Anders är för att han besitter något som jag och Gustav ibland kan känna att vi saknat, den direkta kunskapen och känslan för backspelet. Vi vet hur vi vill ha det på tavlan men att få ut det till grabbarna är vi säkra på att Anders med sina många år som spelare ska göra riktigt bra. Taket är högt och vi alla är med och bidrar, precis så som det ska vara.

 

Vi vet ju att ni siktar högt denna säsong. Hur har laget förberett sig inför målsättningen att ta sig till kval till Hockeyettan? 

Ja, jag har nog aldrig tränat ett lag vare sig i div 1 eller 2 som har det driv som vi har haft i sommar. Sommartruppen bestod av 20 spelare och vi snittade 16 spelare över fem fyspass i veckan. Det är ett flertal av våra spelare som kommer in i den här säsongen bättre tränade än de nånsin varit tidigare.

 

Första träningsmatchen spelades i söndags mot Trångsund som spelar i Hockeyettan. Det blev en förlust med 5-1. Du börjar direkt med tufft motstånd och hade dessutom ett par nyckelspelare borta. Varför börja med så tufft motstånd och vilka svar fick du av matchen?

En första match som är svår att grotta sig in i för mycket. Vi möter ett bra Trångsund som varit på is två veckor längre än oss och dessutom kommit igång med träningsmatcher. Det var skillnad, framför allt i tredje perioden. Men vi anser att våra "riktiga" träningsmatcher börjar mot Nacka nu ikväll. Då kommer det se bättre ut och vi är ganska säkra på att när serien väl börjar den 28:e September kommer vi vara i riktigt bra slag.

* Fotnot: det blev vinst med 3-2 mot Nacka. 

 

Hur många träningsmatcher spelar ni innan serien drar igång i slutet av september?

Sex matcher blir det, dubbelmöten med Värmdö, Trångsund och Nacka.

 

Vi vet ju sedan tidigare att målet är att nå kvalet mot Hockeyettan. Om vi tar oss till ett kval, har vi ett lag som kan skaka om de lag som ramlar ur Hockeyettan till detta kval tror du?

Ja du, bra fråga men det hoppas jag. Vi måste befinna oss i nuet varje dag och till att börja med sätta en bra kultur, ta oss an den första serien med ödmjukhet och se till att ta oss till Alltvåan. Väl där så kanske man kan se hur division 1-lagen ser ut, det är lite väl tidigt just nu. Målet att kvala sticker vi inte under stol med, men vi måste nå våra mål på vägen först.

 

Stort tack för pratstunden Erik och lycka till!

Tack själv!

 


Nyhetsarkiv
På rom ba!2020-01-17 16:45
Game on!2019-11-08 16:41
2019-11-05 16:50
Derby!2019-10-25 10:15
2019-10-01 15:54
2019/20202019-05-16 22:05
2019-01-10 16:55
2018-12-11 16:47
2018-11-30 16:34
2018-11-20 13:20
2018-11-19 16:37
Nu jäklar gäller det!2018-11-11 22:37
Mossen ikväll!2018-10-30 12:09
2018-10-26 09:47
Match idag!2018-10-14 13:18
2018-10-05 15:55
 
Våra Huvudpartners