Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Första dagen med Skridsko- och Hockeyskolan!
2019-10-06 12:24
Full fart på Skridsko- och Hockeyskolan. Klicka på bilderna så förstoras de.

Det var stort intresse bland barn och föräldrar första dagen av vår Skridsko- och Hockeyskola. Många nya barn som tog sina första skär på en is i Skridskoskolan blandat med de som går sitt första eller andra år i vår Hockeyskola. Inskrivning, skridskoslipning, utprovning av ny utrustning (ett hockeyutrustnings-kit vi säljer till självkostnadspris) och många barn och föräldrar som för första gången träffas. De vet nog inte om att de kommer umgås intensivt i minst 12-15 år till framöver, ja, kanske till och med för resten av sina liv. Det är något speciellt med just ishockey. Tror inte det finns någon sport där man har så sammansvetsade föräldragrupper som man har i just ishockey. Det är på Skridsko- och Hockeyskolan man lägger grunden för minnen för livet!

Ett par nya ledare blandat med några etablerade deltog. Vi kommer skriva mer om dessa fantastiska ledare framöver. En av dem var Niklas Jernström och han hade god hjälp av vår sportchef Erik Tessmar och vår fys- och målvaktstränare Gustav Claughton som båda var med på isen. Dessutom deltog ett stort gäng A-lagsspelare med på isen för att hjälpa till och vi kommer vid varje tillfälle ha med ungdomar från våra lag som assisterande tränare. Men inte nog med det, ett stort gäng flickor ur vårt Team Flickor A/B/C var med på isen och hjälpte till som ledare och assisterande tränare. Vi såg också ett antal ledare för flickorna som anvisade barn och föräldrar, knöt skridskor och gav information om vår verksamhet. Roligt med så många nya flickor som deltog på Skridskoskolan för första gången. Vi vill gärna slå ett slag för vår flickverksamhet som är otroligt bra organiserat. För slipningen av skridskor stod Jocke Strömgren, materialare för A-laget. Vår kanslist Rickard Björkén tog emot alla barnen för inskrivning och Sara i caféet hade bullat upp med kaffe, bullar, muffins och mackor.


Skridskoskolan är till för de som vill lära sig åka skridskor för att något år senare ta klivet in i Hockeyskolan. Båda verksamheterna körs parallellt med varandra där Hockeyskolan börjar kl 09.00 på morgonen och Skridskoskolan en timme senare. Denna första dag var mer en introduktionsdag. Framöver kommer barnen få göra enkla och roliga övningar blandat med lekar utan klubba och puck. Ja, klubba kan man få ha som ett stöd men inga puckar på Skridskoskolan är tillåtet. I Hockeyskolan tar man med sig sin klubba och nu börjar vi öva med puck. Enkla övningar som introducerar barnen i spelet ishockey. Självklart spelar vi lite tvåmål också för de som önskar. Skridsko- och Hockeyskolan håller på ända till den 14 mars nästa år. Efter Hockeyskolan bildar barnen ett riktigt ishockeylag i föreningen och får spela i ett riktigt matchställ. 

 

Du behöver inte föranmäla dig för att delta i vår Skridsko- och Hockeyskola, kom bara upp till Stora Mossen i god tid innan på lördagsmorgonen så tar vi hand om dig. Vi skriver in dig på plats. Oavsett om du är med i Skridskoskolan eller Hockeyskolan måste du använda hjälm och halsskydd. Vi rekommenderar också varmt armbågsskydd. Halsskydd finns i de flesta sportaffärer som säljer ishockeyutrustning. Ett halsskydd ser ut så här och kostar från 120 kr upp till 300 kr.

Här får du mer information om Skridsko- och Hockeyskolan och om du har några frågor kan du kontakta vår kanslist Rickard Björkén. Du har hans kontaktuppgifter ovan.

 

Över tiden kommer allt fler barn tillkomma till verksamheten och ni är alla hjärtligt välkomna när ni vill under säsongen. Du får alltid delta tre gånger utan kostnad. Vi har rekommenderade åldrar för att delta men givetvis kan man vara yngre om man har vanan inne. All information hittar du i länken ovan.

 

Roligt att så många barn kom till denna första dag och vi hälsar er alla varmt välkomna till nästa lördag igen!

 
Våra Sponsorer