SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Alumnimålvakter på en och samma bild!
2021-02-20 13:21
Glada målvakter efter en målvaktsträning 2015/16
Jag hittade en gammal bild på datorn från 2015/16, och vid en närmare kik så insåg jag att den innehöll ett helt koppel av våra målvakter som har utvecklats i GötaTranebergs organisation och gått vidare till större utmaningar.
Bilden är tagen på en av de sista målvaktsträningarna den säsongen, och av de 15 målvakter som syns på bilden så spelar idag nio av dem på hög junior- eller senior-nivå. Två har slutat, men båda hann göra säsonger och matcher i J18 Region eller J20 Region, och ytterligare en gick på hockeygymnasium.

Gemensamt för alla dessa målvakter var ett otroligt driv och brinn för att träna och utvecklas. De tog stort eget ansvar för sin egen träning, och sökte möjligheter att träna extra, samt gjorde ofta mer än vad som krävdes och förväntades av dem. De var uppe på allmänhetens åkning, körde extrapass som utespelare, valde att träna med yngre lag osv, bara för att få fler möjligheter till träning. Jag är övertygad om att det är sådant som krävs, om man villl nå sin fulla potential i ungdomsåren. Dessa målvakter blev duktiga tack vare sin egen beslutsamhet och inställning, inte på grund av någon annan. De ägde och kontrollerade själva sin utveckling.

Marcus Brännman (-03, f.n. i Örebro Hockey), gjorde alltid en repetition mer än vad som ombads i gymmet, och om det sprangs sprinter eller intervaller så sprang han 11 meter istället för 10. Gustaf Albihn (-04, f.n. i Leksands IF) gjorde träningar och matcher med -05orna för att få istid. Oliver Håkansson (-02, f.n. i Almtuna IS) var senare i utvecklingen och gav aldrig upp, han tränade troligtvis mer än alla andra och kom in sent i Stockholm Nords TV-puckstrupp tack vare fantastisk utveckling under sommaren och försäsongen.

Vi ser även Teodor Munther (-05, f.n. Djurgårdens IF J18 Region), Elliot Vall Hallin (-01, f.n. Piteå HC J20 Region), Alexander Mattsson (-04, f.n. Sollentuna HC J18 Region) samt våra egna J20 Region-målvakter Felix Kersten och Kalle Långström m.fl.

Fortsätt jobba på, och kom ihåg att ta tillvara på alla träningsmöjligheter som ni får. Gör det absolut bästa av varje träningstillfälle! Du avgör själv vilka möjligheter du vill ge dig.

/Gustav Claughton
 
Våra Huvudpartners