Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Utrustningstips
2019-09-18 18:30


Här kommer några utrustningstips. Man behöver inte köpa nya grejer, det finns massvis med bra hockeyprylar på Blocket. Hockey behöver inte vara en dyr sport. 

 

Skridskor
Skridskorna är en grej som kan vara värt att köpa helt nya. För stora skridskor gör att barnen får det väldigt besvärligt på isen. För små skridskor får de ont i fötterna av. Åk gärna till en hockeyspecialist med fotscanner så får ert barn en riktigt bra passform. Barn i den här åldern kan ha svårt att uttrycka sig och förklara hur skridskorna sitter och då kan en fotscanner vara väldigt värdefull. Ett vanligt misstag är att man går upp i storlek istället för vidd/bredd på skridskor. Så ta dig tiden att gå till en riktig hockeyspecialist med fotscanner. Alla specialister har även en "ugn" där man ”bakar” skridskorna så de får ännu bättre passform.

 

Slipa skridskorna nån gång i månaden. Hugg tag i en materialare om ert barn behöver slipning eller gå till XXL, Hockeygear, Länna Sport eller liknande. 

 

När det gäller snörningen bör skridskorna vara hårt snört över själva foten. Däremot förespråkar vi att man inte snör det övre snörhålsparet. Snör man dessa är det svårt att hamna tillräckligt djupt i sin åkning (resultatet blir en alltför upprätt position). 

 

Hjälm 
Kolla att hjälmen inte är för stor (exponeras hakan när man skjuter den bak över huvudet är det farligt, hjälmen är då för stor). Se till att hjälm är tydligt märkt med barnets namn, det skapar en trygghet för barnen när de blir tilltalade med sitt namn istället för "du där". Kolla skruvarna på ert barns hjälm, de har en tendens att lossna. 


Allmäna tips

  • Skall ni köpa ny klubba så köp en enklare komposit youthklubba, gärna med så låg flex som möjligt. Helst flex 20 eller 30 för hockeyungar födda 2011.
  • Fler barn har kört utan vinkel på klubban under hösten/vintern, då blir det svårt att få fatt i pucken. Kolla om ert barn håller klubban åt vänster (vanligast, ca 80% av alla spelare) eller höger och köp lämplig klubba därefter. Är ni osäkra, kolla med en tränare.
  • När ert barn är på isen måste hen ha hjälm med galler och halsskydd.
Nyhetsarkiv
Dagläger i Rimbo2020-01-08 18:38
Team 11 Lagsponsring2019-09-26 07:44
Utrustningstips2019-09-18 18:30
 
Våra Sponsorer