Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Hur man blir domare
2020-03-08 12:25
I Göta Traneberg så erbjuds man att få prova på att döma halvplan när man börjar spela på U13 nivå. Då får man genomgå en "lightdomarkurs" som hålls på vår anläggning och den berättigar dig till att få döma halvplan.

Året efter detta, alltså när man börjar spela U14 så skall man få frågan om man vill ta klivet vidare till att bli en licensierad ishockeydomare och då får man döma helplansmatcher U12-U16 men för att bli licensierad så måste man gå en certifierad domarkurs som hålls av förbundet varje år. Dessa sker oftast runt oktober och november.

För att få behålla sin domarlicens måste man gå en fortsättningskurs varje år.

Är det så att du fortsätter att döma och tycker det är kul, kommer frågan att komma om du vill ta ett nästa steg vidare till distriktsnivå där senior- och juniormatcherna döms av distriktsdomare från div 5 till div 3.  Steget efter detta är att döma på regionsnivå från div 2 och uppåt. Denna fråga kommer vanligtvis när man är 16 år eller äldre och har dömt ett tag så att man är väl förberedd.

DAIF i föreningen har ansvaret att hålla distriktsförberedande utbildningar och att se till att alla matcherna i föreningen har domare och att de genomförs på ett så säkert och rättvist sätt som bara möjligen går.

Man får börja döma ishockey som gammal eller ung. Det här är bara en mall som föreningen jobbar utifrån och vill man döma så kontaktar man bara en ledare eller DAIF i föreningen.
Det finns många exempel på många äldre som börjat döma så tveka inte en sekund om du sitter på en dröm att få döma ishockey!

Alla behövs och alla är varmt välkomna!

Lite information om arvoden för att döma:
Halvplansmatch från 75kr/match
Helplansmatch från 185kr/match

Har du frågor, kontakta DAIF: magnusnord19@hotmail.com 
 
Våra Sponsorer