SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

GötaTraneberg - av tradition mästare, på väg mot en ny tid av framgång!

GötaTraneberg bedriver ishockeyträning och matcher på Stora Mossens Idrottsplats för cirka 500 spelare och cirka 100 ledare, från Skridsko- och Hockeyskolan upp till A-lag och veteraner. 

Alla spelare, både tjejer och killar, erbjuds fysisk träning, att lära sig att spela ishockey samt att ta del av gemenskapen som följer med en lagidrott. Vi är en elit- och breddförening!


Ishockeyn i Stockholm står sedan flera år inför stora utmaningar och en krissituation. Inga ishallar byggs trots stora behov, ökade driftskostnader och minskat stöd från Stockholms stad till ungdomsföreningar, färre hockeygymnasier med spelarflykt till övriga landet som resultat. Idag är endast ett fåtal herr- och damlag i Stockholm representerade i SHL, HockeyAllsvenskan och Division 1. Vi är trots detta övertygade om att GötaTraneberg kan utvecklas vidare tack vare vårt läge och relativt moderna anläggning, vårt upptagningsområde, alla engagerade och duktiga ledare och föräldrar samt vårt unika ”ishockey DNA”.


Vår historik sträcker sig nästan 120 år bakåt i tiden och vi har ambitionen att vara en elit- och breddförening med gott ledarskap, kvalitet i allt vi gör och med idrottsliga ambitioner – i den ordningen.


GötaTraneberg IK bildades 2007 genom en sammanslagning av IK Göta och Tranebergs IF. Det var våra medlemmar som var med och grundlade ishockeyn som stor folksport i Sverige på 1920-talet. Över åren har vi 9 SM-guld, 4 SM-silver, 7 SM-brons och 45 säsonger i den högsta serien och ännu viktigare, i modern tid har vi utvecklat ett stort antal elitspelare på internationell nivå.


Vår ambition är att bedriva Stockholms bästa och största ishockeyverksamhet för ungdomar i en inspirerande och positiv miljö med de bästa förutsättningarna att utvecklas, både som individer och spelare – oavsett ambitionsnivå. Vi vill fortsätta satsa på barn-, flick- och damishockey och inom kort kommer vi kunna presentera ett ishockeygymnasium kopplat till föreningen.


I GötaTraneberg strävar vi efter att hålla en hög kvalité på verksamheten, vilket vi bland annat skapar genom god organisation, vidareutbildning av ledarna och en ”röd tråd” genom hela verksamheten. Den Röda Tråden skapas genom samarbete mellan årskullarna, klara riktlinjer och definierade mål.


I dessa perspektiv har styrelsen i samarbete med lagen arbetat fram vårt styrdokument – den Röda Tråden. Det är vår ledfyr och den förbinder sig alla till i hela föreningen. 


Vill du bli en del av GötaTraneberg så är du alltid varmt välkommen till oss!

Våra uppgifter
Internetadress: http://gotatranebergik.sportadmin.se/
Klubbnamn: GötaTraneberg IK
Arena: A-hallen Stora Mossen & JM-hallen
Färger: Röd
Klubbens hemsida:
Landskap: Uppland
Förbund: Stockholm
 
Besöksadress: Mosskroken 13, 167 56 BROMMA
Postadress: Box 15121, 167 15 BROMMA
Telefon: 08-25 78 26
Fax: 08-80 32 55
E-postadress: kansli@gotatraneberg.se
Plusgiro/Bankgiro: 779-4985, swish 1231616051
Organisationsnummer: 802006-7586
 
Våra Huvudpartners