Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Hemmaplansmodellen.se - ett verktyg för föreningen, föräldrar och tränare.
2020-11-25 14:44
Under 2020 har Göta Traneberg IK med representanter från styrelsen, sportslig utveckling, kansli och tränare/ledare varit med och implementerat Hemmaplansmodellen i vårt arbetssätt.

Nu är hemmaplansmodellen.se fylld med information, fakta och hjälp för vår föreningsutveckling, våra tränare och föräldrar.

Har ni en stund över så gå in på sidan och läs, här finns massor av bra info!!

https://hemmaplansmodellen.se
Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd förlängda till 13 december
2020-11-19 20:33
Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden för bland annat sjukvårdsområde Region Stockholm att gälla från och med idag fram till den 13 december. I nuläget har vi inte fått någon information som tyder på att några andra förändringar än att datumet är framflyttat. Träningsverksamheten fortsätter därmed enligt gällande restriktioner.
Göta Traneberg jobbar framåt!
2020-11-19 19:39
Igår den 18/11 hade alla tränare i ungdomsblocket ett gemensamt möte på Teams. Mötet utgick från den sportsliga delen i föreningen och hur vi tillsammans ska jobba för och med våra fantastiska ungdomar framöver.

Självklart blev det en del diskussioner om restriktioner och hur vi ska förhålla oss till dessa. Men totalt sett handlade det om hur vi som förening ska jobba framåt i sportslig mening.
Idag är Göta Traneberg en förening som andas positivitet och framåtanda. Stämningen på mötet var god och många ledare erbjöd sig att göra det där lilla extra för att föreningen ska ta sig framåt. Hos oss jobbar vi hårt för varje individs hockeyutbildning samtidigt som vi vill vara en breddförening. 

Varje vecka vill vi att spelare och ledare ska ha en lustfylld känsla i våra ishallar. Det är så viktigt att inse vikten i att alla drar sitt strå till stacken vilket verkligen återspeglas i våra hängivna tränare.

Vi jobbar med utbyten mellan lagen, tyvärr ligger vårt uppskattade "4 upp 4 ned" pausat en period pga rådande restriktioner. Men det hindrar ju inte att våra ledare tar lärdom av varandra, det finns massor med kompetens hos våra ledare och tillsammans är vi otroligt kunniga och starka.

Alla var överens om att nu använder vi den här tiden som vi har framför oss till att jobba med detaljer, gå tillbaka till grunderna och se till att alla killar och tjejer i Göta Traneberg har kul, får utmaningar och trivs med ishockeyn även om vi inte får tävla mot våra kompisar runt om i Stockholm. 

Nu kämpar vi vidare och med positivt tänk och tro på framtiden kommer den förhoppningsvis snabbare än vi anar.


Stockholm Ishockeyförbund pausar allt serie- och matchspel till 31/12
2020-11-13 17:46
Med anledning av rådande smittläge har Tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer, beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12. Detta omfattar såväl träningsmatcher och cupspel som seriespel i alla distrikts- och regionala serier under angiven period. Inga tillstånd för cuper kommer att beviljas före den 31 januari. Däremot kan tillstånd för träningsmatcher mellan två lag komma att beviljas efter 31 december. Sedan tidigare har också Svenska Ishockeyförbundet beslutat att pausa förbundsserierna J18 nationell (tidigare J18 Elit) och J20 nationell (tidigare J20 Superelit). Detta innebär att de enda matcher som spelas för närvarande är Hockey Ettan, Hockeyallsvenskan, SDHL och SHL.

För träningsverksamhet gäller även fortsatt de restriktioner som råder i sjukvårdsdistriktet.
OBS!! Uppdatering kring förutsättningar Covid -19
2020-11-12 13:30

Här kommer ett lång text som jag ber er alla att läsa igenom!


Igår hade alla klubbarna i Region Öst ett extra möte med SIF angående Covid-19

Igår kallade Svenska Ishockeyförbundet (SIF) alla Stockholms Ishockeyföreningar till möte med anledning av det rådande smittoläget. Anders Wahlström höll i mötet.

 

SIF hade möte med Folkhälsomyndigheten (FHM) i torsdags då ishockey som sport står ut gällande smitta. FHM ser att ishockeyn har en mer smittsam miljö än andra idrotter även på ungdomsnivå. Viruset verkar trivas i kall och fuktig miljö och utsatta områden verkar vara i omklädningsrummen och i avbytarbåsen. FHM vädjar till att man inom Ishockeyn sköter de riktlinjer som redan finns. 

 

Föreningar överlag skötte sig utmärkt i våras men det verkar nu som om orken tryter att följa FHMs rekommendationer och man faller lätt in i gamla beteenden. Äldre lag, 2004 och uppåt, ”tjuvtränar” och man försöker hitta genvägar att runda rekommendationerna för att bedriva verksamheten som vanligt. 

 

Anders var otroligt tydlig med att det är inte läge för oss i föreningarna att ”gena i kurvorna”. Vi måste ta vårt samhällsansvar och sluta ha ”offerkoftorna” på oss! 

 


Budskapet från SIF och även från styrelsen och sportchef i GötaTraneberg är: 

• Ishockeyn ska ta ansvar för att förhindra smittspridning 

• Vi gnäller inte över att det är orättvist – vi följer våra regler 

• Styrelsen och sportchefen är ansvariga för att tränare, lagledare, materialare och övriga ledare följer föreskrifterna

• Ledare och tränare har i sin tur ansvar för att lagens spelare och föräldrar följer föreskrifterna 

• Vi tar inga genvägar eller risker. Är vi osäkra på om något är tillåtet så avstår vi.

• Inga andra än spelare och ledare i ishallen – föräldrar ni måste respektera restriktionerna för att vi överhuvudtaget ska få bedriva verksamheten.

• Fysträning –individuell träning i grupp med avstånd och endast utomhus är ok även för de äldre spelarna 

• Man ska inte blanda årskullar

• Vi umgås inte med andra klubbar, dvs inga samträningar eller träningsmatcher

• J18 Regional och J20 Nationell matcher är uppskjutna till årsskiftet 

• Övriga juniorserier (i vårt fall J20 Regional, J18 div.1 Östra B och Damjuniorserien) samt senior div. 2-5 är uppskjutna till 19/11 till att börja med. Stockholms Ishockeyförbunds hemsida uppdateras kontinuerligt allt eftersom nya direktiv kommer.

• Detsamma som ovan gäller även ungdomsmatcher

• Privata aktörer som anordnar camper – kommunerna är ansvariga att inte upplåta istid till dessa. Svenska Ishockeyförbundet vill inte att man går på dessa camper och därför uppmanar vi alla våra medlemmar att inte delta på externa camper då spelare från olika föreningar blandas. Av samma anledning kommer vi inte att anordna eller upplåta istid till camper som inte följer föreskrifterna.

 

Anders Wahlström avslutade med att säga att Ishockeyn har ögonen på sig och vi vill kunna fortsätta bedriva vår verksamhet men med ansvar.

 

Nedan kommer Göta Tranebergs egna framtagna riktlinjer, läs dem igen!


Vi ber er nu att läsa detta igen prata med era barn, spelare och ledare! 

Föreningens riktlinjer med anledning av Covid 19 gäller fortfarande!

 

Smittspridningen har tyvärr inte avtagit och styrelsen påminner därför om att de riktlinjer som föreningen tidigare utfärdat med anledning av Covid 19 fortfarande gäller (se nedan). Vidare lyder föreningen fortsatt under de riktlinjer som Svenska Ishockeyförbundet utfärdat. Riktlinjerna fastslår att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn, dvs endast aktiva och nödvändiga funktionärer har tillträde.

 

För alla oss som älskar att se på ishockey är de rådande restriktionerna naturligtvis frustrerande. Det är inte desto mindre viktigt att alla aktiva och föräldrar respekterar skyddsåtgärderna så att verksamheten kan fortsätta. Styrelsen följer löpande utvecklingen och vi hoppas så klart att läget snart ska förbättras.

Riskreducerande åtgärder riktat till spelare, ledare och föräldrar samt övriga besökare

                                                                                                                    

1.   Spelare ska, så långt det är möjligt, ta med sig utrustningen hem för att byta om hemma innan träning. De spelare som inte har möjlighet till skjuts eller kommer direkt från skolan och på så vis inte har möjlighet att byta om hemma, ska meddela det till av lagen utsedd tränare eller ledare i god tid innan varje träningspass. Absolut senast kl 14 samma dag. 

 

2.   Spelare som ska träna lämnas och tas emot utomhus vid huvudingången till B-Hallen utanför caféet tidigast 30 minuter innan utsatt tid för ett träningspass. Här kommer dessutom bänkar att ställas ut under taket för spelare att sätta på sig skridskor och eventuell övrig utrustning under tak. 

 

3.   De spelare som får tillåtelse att byta om i omklädningsrummen kommer anvisas plats i utsett omklädningsrum av ledare. Inga spelare väljer själva var de ska sitta eller när de har tillträde till omklädningsrummen, det sköter lagens ledare.

 

4.   Efter avslutad träning ska spelare avlägsna sig från lokalerna så fort det är möjligt och absolut senast 20 minuter efter avslutad träning. Det innebär liksom tidigare att spelare inte duschar i omklädningsrum. Lämna området utan att uppehålla er för vare sig mindre eller större samlingar.

 

5.   Vissa lag har större ledarstaber än andra samt att vissa av lagen har stora spelartrupper. Varje lags ledarstab planerar för att tillsätta så få ledare som möjligt att närvara vid varje träningspass men tillräckligt många för att hantera den mängd barn och ungdomar som ingår i träningen. Alltså, anpassa staben vid varje tillfälle.

 

6.   Föräldrar och övriga besökare får inte vistas inomhus i föreningens lokaler eller övriga inomhusytor i Stora Mossens ishallar. Det innebär att endast spelare och utsedda ledare får vistas inne i lokalerna tillsvidare.

 

7.   Ledare (tränare, lagledare, materialare) för respektive lag har ansvar för att tillse att punkten 1 till 5 efterföljs. 

 

8.   Föreningens Open Ice är fortsatt inställd tillsvidare. 

 

9.   Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

 

10.  Ingång till B-hallen sker endast via glasdörren invid caféet. Det kommer vara låst mellan A och B-hallen och övriga ingångar.

 

Håll ut!

Frågor och svar om Coronarestriktionerna
2020-11-11 19:30
Stockholms Ishockeyförbund har på sin hemsida samlat de vanligaste frågorna kring Coronarestriktionerna och kommer att uppdatera med information löpande = bästa sättet att hålla sig uppdaterad.

Vera Mogensen återvänder till GT med ett TV-Puckssilver!
2020-11-05 16:35
Vera Mogensen, #12 i Stockholms TV-Puckströja
Vera Mogensen, som vi uppmärksammade inför helgen, representerade Stockholm i den prestigefyllda turneringen TV-Pucken som gick av stapeln under väldigt strikta och ordnade former uppe i Umeå. Stockholm slog ut Östergötland i slutspelet, och fick möta ett starkt Småland i finalen, men de blev tyvärr för svåra för Stockholmstjejerna som ändå stod upp bra och kan komma hem till sina klubbar med ett vunnet silver och en bra erfarenhet starkare.
Målvakter
Marcus Brännman uttagen till U18-landslaget
2020-11-03 15:09, Målvakter
Vi är väldigt glada för Marcus skull, som blivit uttagen till Team 18s landslagsläger/turnering i Finland nu i veckan. Marcus Brännman var en del av vårt framgångsrika -03-lag, och var alltid en seriös och ambitiös spelare som ville utvecklas till varje pris. Han tävlade och gjorde alltid mer än vad som krävdes, vilket tillsammans med många andra faktorer gjort honom till en väldigt duktig målvakt. I dagsläget så vaktar han buren i Örebros J18 och J20. 

Grattis och lycka till, önskar GötaTraneberg!
Kompletterande information från Stockholms Ishockeyförbund rörande ungdomsverksamheten
2020-11-02 21:07
Stockholms Ishockeyförbunds Tävlingskommitté har idag kommit ut med kompletterande information för ungdomsverksamheten med anledning av förra veckans skärpning av Coronarestriktionerna:

Information från TK Stockholm Covid 19 (1).pdf »
GötaTraneberg representerade i årets upplaga av TV-Pucken
2020-10-30 19:17
Vera Mogensen är uttagen till Stockholms TV-Puckslag
Vi är väldigt stolta över att en av våra spelare är uttagen till Stockholms TV-Puckslag och därmed representerar GötaTraneberg i årets turnering. Vera Mogensen är en flitig och duktig ishockeyspelare som även är en väldigt god förebild, och vi är väldigt glada för hennes skull. Imorgon lördag spelas Stockholms första match i slutspelet uppe i Umeå, i en spännande match mot Östergötland, och Vera bär tröjnummer 12. Matchen sänds på SVT samt svenskhockey.tv, med nedsläpp klockan 11.00. Heja Vera!

Även Theodor Munther, numera i Djurgårdens IF, representerar Stockholm Nord i TV-Pucken för pojkar. Theodor var en del av vårt Team -05 och -04 under många år, och hans lag möter imorgon Göteborg i semifinal strax efter flickornas match. 12.45 kan ni se den matchen.


Föreningens åtgärder till följd av Stockholms Ishockeyförbunds riktlinjer
2020-10-30 09:32
Med anledning av de riktlinjer som Stockholm Ishockeyförbund meddelat gäller följande:
  • Alla matcher skjuts upp till och med 19 november.
  • Alla isträningar för spelare födda tidigare än 2005 ställs in till och med 19 november (varje lag ansvarar för att plocka bort dessa i kalendern).
  • Nytt anpassat träningsschema för spelare födda 2005 eller senare meddelas så snart som möjligt.
  • Varje lag bestämmer hur fysträning ska organiseras inom ramen för förbundets riktlinjer.
  • Gymmet kommer att stängas av tillsvidare.
Uppdaterad information från Stockholms Ishockeyförbund angående utökade Coronarestriktioner
2020-10-29 22:52
Nedanstående information har under kvällen lämnats av Stockholms Ishockeyförbund. I sammandrag innebär de nya riktlinjerna att alla matcher är uppskjutna fram till den 19 november. Träning får endast bedrivas för spelare födda 2005 eller senare (med särskilda försiktighetsåtgärder). Individuell fysträning för spelare födda tidigare än 2005 kan bedrivas, i första hand utomhus. Samtliga cuper som inte påbörjats ställs in. 

Information med anledning av skärpta Coronarestriktioner
2020-10-29 19:32
Med anledning av dagens besked om att bl a Stockholms län inför skärpta allmänna råd på grund av rådande smittläge kommer Stockholms Ishockeyförbund under morgondagen komma ut med mer utförlig information. Det som redan nu är känt är att vi blivit ombedda att ställa in Best in West i helgen och att samtliga matcher senior-junior i regionala serier skjuts upp till i första hand 19 november. Styrelsen återkommer med mer information så snart som möjligt.
Nyheter från våra lag
 
Våra Huvudpartners