Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Team 04 U16
Referat: Göta Traneberg IK - Hässelby Kälvesta HC 2
U16 vinner med 7-6 i en tajt match mot Hässelby/Källvesta!
2020-02-18 22:08, Team 04 U16
Skön seger mot lokalkonkurrenten
GötaTraneberg U16 är det klart bättre laget i matchen och leder matchen klart in i tredje perioden med 7-4 men Hässelby/Kälvesta kommer igen till 7-6 men sedan var det stopp. GötaTraneberg vinner matchen med 7-6 och skotten med 36-28! Nu ligger vårt U16 exakt i mitten av serien med tre matcher kvar att spela. Stort grattis till segern grabbar!
J20 Elit
Vill du spela med Göta i J20 Elit säsong 2020/2021?
2020-02-17 11:39, J20 Elit

Du som är född 2001 eller senare och som idag spelar J18 Elit eller J20 Elit, alternativt som har en framträdande roll i J18/J20 division 1 och vill växla upp en nivå. Är du intresserad, så tveka inte att kontakta vår sportchef Erik Tessmar på telefon 070-249 59 04 eller på mail sportchef@gotatraneberg.se.


GT J20 har gjort tre bra säsonger i J20 Elit, och målet är högt ställt för 2020/21: att ta plats bland topp-fyra, och få chans till kval mot superelit.

GT09 fick finbesök i måndags!
2020-02-12 14:59
I måndags fick GT09 finbesök på träningen när Djurgårdens Anton Hedman och Jacob Josefson var och besökte laget.

Jacob Josefson som har Göta som moderklubb och Anton Hedman som har Tranebergs IF som moderklubb såg det här besöket som en möjlighet att ge tillbaka till vår fina förening. Besöket var mycket uppskattat och grabbarna i laget fick möjlighet att ställa frågor, få autografer och självklart ta selfies med idolerna som också var med på ett träningspass. 

Stort tack Anton och Jacob för att ni kom och hälsade på hos oss, ni är alltid välkomna tillbaka! :-)
J20 Elit
J20 säkrade kontraktet i J20 Elit i vinsten mot Wings Arlanda igår!
2020-02-11 16:55, J20 Elit
Igår spelade vårt J20 Elitlag sin näst sista match för säsongen. På andra sidan röd stod Wings Arlanda J20 Elit. Det har under en längre tid varit oerhört tajt i J20 Elit-serien där det endast har skiljt ett par poäng från plats 3 ner till plats 7 och där lagen skiftat positioner med varandra från omgång till omgång. Fem lag har de senaste 15 omgångarna, ja till och med sex lag ett tag, konkurrerat om kvalplatsen till J20 Superelit och tre av dessa lag var till igår dessutom indragna i återkvalsspel till J20 Elit. GötaTraneberg låg i mitten av detta fält och behövde minst tre poäng till för att säkra en plats i nästa års J20 Elit. Vi tappade möjligheten till en plats i Superelitkvalet i senaste matchen mot Sollentuna, en match som vi kommer prata mer om efter säsongen av olika anledningar. Den avgjordes nämligen inte mellan spelarna utan av andra faktorer som vi inte kunde påverka tyvärr...
A-laget
Match ikväll för A-laget hemma på Mossen kl 19.40!
2020-02-11 10:21, A-laget
Ikväll möter vårt A-lag Tumba för tredje och sista gången denna säsong. De två senaste matcherna mot dem har slutat i förlust trots att vi vunnit skotten. Kul matcher i högt tempo och det lär bli åka av ikväll också kan vi meddela. 

Vår insats i Alltvåan har ju så här långt inte blivit som vi hoppats. Vi vet inte hur många matcher vi dominerat i spelet men ändå förlorat och vi vet heller inte hur många matcher som varit helt jämna men där vi ändå i slutänden dragit det kortaste strået. Märkligt och svårt att förklara...
Två GötaTranbergsspelare i All Star Game
2020-02-02 18:03
Melwin Thorsson och Pontus Palmborg representerade Göta Traneberg för Lag Nord.
Årets All Star Match spelades i Från Stan Hallen i Spånga.
Ett arrangemang som Eastcoasthockey och Spånga skötte på ett utmärkt sätt.

Allt startade med en Skills competition där spelare från lagen i Div 2 Östra A (Lag Nord) mötte lagen från Div 2 Östra B (Lag Syd). Alla spelare (12 utespelare och två målvakter) var inblandade och körde olika utmaningar på tid där snabbaste laget fick med sig mål in i den kommande 4 mot 4 matchen som avgjordes över 2 x 15 minuter.
Alla lag var representerade utom Sudret som spelade match både lördag och söndag. Många otroligt duktiga spelare som visade upp fin teknik, läckra finter, passningar och räddningar under eftermiddagens utmaningar.
Pontus och Melwin gjorde sina respektive uppgifter med en äran under Skills competition, men trots det fick de se sig besegrade på själva skillsdelen. Lag Syd fick ta med sig 2-0 in i själva matchen.

Väl där briljerade våra hjältar från A-laget med ett antal vackra mål och fint samarbete med Marcus Green och Albin Berg från Järfälla. Tyvärr räckte inte det ända fram, Lag Syd vann nämligen med 10-7.

Men trots det var det bara glada miner och gott snack i båda omklädningsrummen efter matchen. Firma Thorsson/Palmborg träffar snart firma Berg/Green igen, för på tisdag är det nämligen omstart för Alltvåan med möte med Järfälla i Järfälla ishall kl 19:00.

Kom dit och stötta a-laget som kommer stärkta efter två raka vinster mot Nacka och Trångsund.

A-laget
Referat: Göta Traneberg IK - Trångsunds IF
Vi vann en stenhård match mot Nacka senast. Ikväll är det dags igen!!!
2020-01-28 16:25, A-laget
Ja, vi har kämpat hårt i motvinden i Alltvåan, inget snack om den saken, men vårt A-lag viker aldrig ner sig och det kommer vi inte göra ikväll heller! Vi vann en riktigt krigarseger mot Nacka senast med 1-0 och vi tror inte att matchen mot Trångsund ikväll kommer utgöra någon skillnad. Vi kommer fortsätta kriga i varje match och för varje poäng - vi är GötaTraneberg!

Nu hoppas vi på allas stöd ikväll på Stora Mossen kl 19.40!

Välkomna!
Team Flickor A
FZ spel på Stora Mossen 26/1
2020-01-28 09:32, Team Flickor A
Vilken helkväll på Mossen! 
FZ (för spelare 2008-2004 i FA serien ) spel i zon 3+1 med rullande klocka i 10 min/ match. Poolspelen är 2 ggr/säsong och ger lite extra krydda för spelarna då zonspel ger mycket puckkontakt och extra snabbt spel. 
Vi fick äran att vara värdförening även denna gång och välkomnade sju lag till stora Mossen. 21 matcher spelades under 3,5 timmar. 70-80 ishockeytjejer fyllde B-hallen och stämningen var på topp!
Kan inte nog tacka ALLA inblandade på plats; Håkan, Tobias och Per L för coachning och fix med sarg mm. Dennis, Göran och Per Lindholm för stenkoll i sekretariatet. Mona-Lis för mumsig äppelkaka och Jenny för hjälp med slutstäd!
Största tacket går såklart till vår grymma trupp; Stella, Cornelia, Linnea, Clara, Augusta, Vera R, Alva V och keeper Mai. Ni är bäst tjejer:)

Inga poäng registreras...men det är klart att vi har GT:s resultat:). 
GT- Värmdö blå           4-0
Tyresö/ Hanviken- GT  0-1
GT- SDE                     3-4
Lidingö- GT                 0-5
GT- HKH                     2-2
GT- Värmdö vit            0-1

Som alltid, en ära att få vara en del i vår ishockeyverksamhet för tjejerna/ Agneta
...bilder i vårt galleri på hemsidan...
Team Flickor B/C
Premiär! Hockeyskoj för tjejer i Älta 25/1
2020-01-28 08:36, Team Flickor B/C
GTs starka trupp på Ältas Hockeyskoj, fler bilder i vårt galleri på hemsidan.
Göta Tranebergs yngsta ishockeytjejer deltog i lördags 25/1 på Hockeyskoj i Älta. 5 tjejer från GT spelade sina första 3 matcher någonsin!  
Snyggt jobbat! Vi är så stolta:)
Matchspelen avslutades med medaljutdelning. En mycket nöjd ( dock trött:)) trupp fotades efter matchslut: Franka, Agnes, Linn, Lycke (ej i bild) och Elsa MV. Även Göta#30 är i bild. Göta är vår fantastiska maskot en gåva ifrån familjen Ideström.
// Coach Patrik & Lagledare Martina

Matcherna är enligt poolspelsmodellen, zonspel 3+1 med tut byten. Hockeyskoj är matchspel och annat kul på isen för de som än inte har åldern att spelar match i seriespel. Åldrar 2012-2014. Allt är på kul och inga poäng räknas.
8/3 kommer Göta Traneberg arrangera ett Hockeyskoj för tjejer, det kommer bli matchspel och annat kul på isen:)
Team Flickor A
Igår fick Team Västerort sitt nya matchställ
2020-01-23 13:11, Team Flickor A
Team Västerort med Swapnil Chitre och Jenny Henckel från huvudsponsorn HCL Technologies samt tränare från Ekerö IK /Skå IK, Hässelby/Kälvesta och GötaTraneberg. Foto: Joakim De Groot.
Igår var det stor "paketöppning" på Stora Mossen då våra damjuniorer Team Västerort fick sitt nya matchställ som bekostats av IT-företaget HCL Technologies. Team Västerort, som är ett samarbete mellan GötaTraneberg, Ekerö IK/Skå IK och Hässelby/Kälvesta, är ett lag i en unik satsning på flick- och damishockeyn i Sverige. Det är bara i Stockholm i landet vi har en damjuniorserie vilket möjliggör för flickishockeyspelare att ta ett naturligt steg mellan ungdom- och seniorishockeyn, ett steg som tidigare inte fanns.
Damjuniorserien består av sex lag som möter varandra tre gånger i en rak serie. Just nu ligger Team Västerort fyra med 13 poäng. Dock har man spelat två matcher mindre än serieledande Haninge Anchors som har 18 poäng. 


Vi kommer inom kort lägga ut en intervju med HCL Technologies om varför de valt att göra en satsning på Damjuniorishockeyn i Sverige!
Målvakter
Marcus Brännman uttagen till U17-landslaget!
2020-01-23 12:41, Målvakter
Marcus Brännman, i Örebro-tröjan
Marcus Brännman spelade i GötaTranebergs Team-03 upp till U16, och var även en stark faktor till J18-lagets avancemang upp till J18 Elit förra året. Inför den här säsongen så flyttade Marcus till Örebro där han nu går på ishockeygymnasiet och har hittills i år stått för många väldigt bra insatser, vilket han nu belönas för med en plats till Sveriges U17-landslag som ska spela en 5-nationsturneringen i Ufa (Ryssland) i början av februari. I turneringen så deltar förutom Sverige även Finland, Ryssland, Tjeckien samt USA, och med i truppen finns även en annan GT-bekant: Oliver Moberg, som för närvarande spelar i AIKs verksamhet.

- Marcus var tidigt väldigt professionell, och älskade att tävla. Han lämnade ingenting åt slumpen, och kom alltid till ishallen med god inställning. Uttagningen till landslaget är väldigt välförtjänt, och Marcus är en perfekt förebild för våra målvakter som vi har kvar i GötaTraneberg. Vi är väldigt stolta över honom, säger Gustav Claughton, målvaktstränare i klubben.

Lycka till i Ryssland, Marcus!
A-laget
På rom ba!
2020-01-17 16:45, A-laget
Det är fredag och det är match! Bättre underhållning än så här får du inte!
A-laget
Alla till Mossen ikväll!
2020-01-14 16:30, A-laget
 
Team Flickor A
Referat: Team Västerort - Södertälje SK
Våra damjuniorer spelade oavgjort mot SSK!
2020-01-13 13:19, Team Flickor A

Den första historiska damjuniormatchen hemma på Stora Mossen spelades i lördags mot SSK (Södertälje SK). Laget är ju en satsning i samarbete mellan GötaTraneberg, EkeröIK/Skå IK och Hässelby/Kälvesta. Dagen till ära spelade man i GötaTranebergs matchställ men framöver kommer man spela i ett eget matchställ eftersom laget har namngivits till Team Västerort. Team Västerort ställde upp med 12 spelare plus två målvakter och SSK ställde upp med 13 spelare men endast en målvakt. Vi har två egna spelare med i laget från GötaTraneberg som nått damjuniorålder, Vera Mogensen och Cornelia Jansson. Vera noterades för en assistpoäng till 2-0-målet!


Damjuniormatcherna spelas 3x15 minuter och Team Västerort ledde matchen med 2-0 en bit in i tredje perioden men SSK han reducera och slutligen kvittera till 2-2. Det sista målet gjorde SSK när det endast återstod 32 sekunder av matchen. En mycket jämn och kul match!


Stort grattis till den delade poängen och vi ser fram emot att följa laget under resten av säsongen!

Nyheter från våra lag
 
Våra Sponsorer