Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Team Flickor A/B/C
”PROVA-PÅ-GÄNGET” på Mossen!
2019-09-12 08:36, Team Flickor A/B/C
Onsdag 11/9 i Stora Mossens ishall. Prova-på-tjejer och våra yngsta.
För tredje året i rad bjuder vi in till Prova-På-Hockey för Tjejer 7-14 år under våra Onsdagsträningar. Igår var det 7 taggade tjejer på is och provade på. Alla som kommer får en "fadder" i laget som hjälper till med utrustning och följer med ut på isen. Stämningen är på topp:)
Bästa kommentaren igår var från Molly 9 år:
-Det enda jag undrar är; varför har jag inte börjat spela ishockey tidigare? 
Ryktet att Göta Tranebergs IK har en fungerande ishockeyverksamhet som riktar sig till tjejer sprider sig. I år passerar vi målet med 30 aktiva tjejer i föreningen ( nytt mål satt såklart, nu 40). Vi deltar i matchspel i 4 serier (FC 7-10 år, FB 9-12 år, FA 11-15 år och DJ 14-18 år).
TACK alla inblandade som hjälper till och stöttar, sprider PR och hejar på! Det behövs och ger resultat.
Vi ses på Mossen:)
Med Vänlig Hälsning// Team flickor A/B/C

Team Flickor A/B/C
Rekryteringsmånad för tjejer!
2019-09-02 20:37, Team Flickor A/B/C
Nu går vi in i September månad, en månad som har blivit GötaTranbergs tjejlags rekryteringsmånad.
Vi erbjuder Tjejer 7-14 år och som gillar skridskor, att köra Prova på-Hockey helt gratis under våra onsdagsträningar. Utrustning lånar man såklart av oss:)
Prova på-tjejerna får en av lagets spelare som "fadder" för att känna sig trygg ut på isen och i omklädningsrummet.
Ladda ner/printa ut vår inbjudan/pdf som du hittar "HÄR" eller under länken "Dokument" uppe i menyn längst upp på landningssidan och du hjälp oss att sprida PR för detta!! 
Förra årets mål på 30 anmälda spelare är snart nådd. Nästa mål kan vara 40...eller varför inte 50?

Välkomna!
Vi nådde 80 000 kr tack vare föräldrapar i GT Team 11!
2019-08-23 23:12
Äntligen!
Efter att vi igår gick ut med att vi valde att ändra målsättningen med insamlingen till att från 65 765 kr försöka nå 80 000 kr totalt, för att säkra inköpet av en ny avfuktare, så hörde en familj av sig från GT Team 11 och satte in mellanskillnaden på hela 14 235 kr! Det är det största enskilda bidraget i den här kampanjen och det kommer från vårt allra yngsta lag! Vilken klubbkänsla! Fantastiskt roligt och stort tack till familjen som önskade att vara anonyma. 

Nu är vi klara med insamlingen och kan gå vidare med installationen av avfuktaren. Förutom avfuktaren, som är en stor maskin i sig, så ska vi byta hela tilluftskanalsystemet över ispisten samt att vi behöver göra en hel del el-arbeten. Projektstart är den 26 augusti! Med den nya avfuktaren så kommer hela klimatet i hallen bli bättre och troligtvis kommer alla tycka att det känns lite varmare. Det blir nog inte varmare men luften blir torrare. 

Sassa brassa!
A-laget
Referat: Trångsunds IF - Götatraneberg IK
Bra första genrep trots förlust mot Trångsund!
2019-08-23 23:02, A-laget
Trots förlust, inga sura miner!
Första träningsmatchen avklarad och det blev förlust med 4-2 mot Trångsund som lämnade HockeyEttan förra säsongen. Vi fick en jobbig start i första perioden med hela fyra Box Play, vilket Trångsund fick utdelning på i fjärde och sista utvisningen. Första perioden slutade 2-0 till Trångsund. Med så många utvisningar är det svårt att skapa ett flow i spelet men det såg allt bättre ut och i slutet mot andra perioden började det se riktigt bra ut. Vi tog ytterligare två utvisningar i period två och återigen fick Trångsund utdelning på ett av dem. Perioden slutade 2-1 till Trångsund och junioren Edvin Jarmstad (00) gjorde GötaTranebergs första mål för säsongen efter ett mycket vackert uppspel. Snyggt och roligt! Tredje perioden var bättre och vi vinner den med 1-0 och matchen slutade 4-2 till Trångsund. Skotten blev till slut 33-23 till Trångsunds favör. Bra genrep och kul att vi är igång!
A-laget
Inför A-lagets första träningsmatch ikväll borta mot Trångsund.
2019-08-23 16:17, A-laget
Erik och Gustav inför första träningsmatchen för säsongen.

Vi slog en signal till Erik Tessmar som stod i startblocken för att sätta sig i bilköerna ner till Trångsund för första träningsmatchen med A-laget. Vi vill ju få en kortare lägesrapport...

Vi är nära en lösning på en ny avfuktare men det är bråttom!
2019-08-22 10:26
Snart så...
Nu har vi sedan i våras tragglat på i vår insamling till en ny avfuktare. Vi insåg tidigt att vi aldrig kommer nå 350 00 kr. Därför har vi parallellt jobbat på en annan lösning…
Johan Persson och Oliver Moberg uttagna till U17-landslaget!
2019-08-22 09:44
Johan Persson och Oliver Moberg
Johan Persson, som lämnade oss för spel i Örebro kommande säsong, är återigen uttagen för spel i den svenska landslagströjan i U17-landslaget! Fantastiskt kul för Johan som fram till denna säsong bara representerat GötaTraneberg under hela sin hockeykarriär. 
Vår tränare Magnus Eriksson (Team 03 och team 05), som tränat Johan ända sedan Hockeyskolan och som utvecklat Johan till den spelare är idag, sa så här om Johan; 
- Johan är en stor talang som ständigt vill utvecklas. Han satt alltid som en soldat med klubban i hand vid varje tillfälle som möjlighet till istid fanns och han var alltid förberedd".
Ett fint kvitto på att Magnus gjort ett kanonjobb, men också ett kvitto på hur bra man kan utvecklas i vår förening. Stort grattis Johan till landslagsplatsen!

I samma trupp har även Oliver Moberg tagit plats. Han ingick i samma lag som Johan (Team -03) under U14 & U15 men lämnade oss för spel i AIK.s J18. Stort grattis även till Oliver!
"
A-laget
Nu presenterar vi ytterligare tre spelare som är klarar för A-laget!
2019-08-21 19:05, A-laget
Från nr 16 till 18 i bild: Jesper Berg, Alexander Göransson och Tobias Andersson.

A-lagstruppen börjar verkligen ta form och på fredag så spelar laget sin första träningsmatch borta mot Trångsund. Låt oss innan dess presentera några spelare till ur truppen. Spelare nr 16, 17 och 18 beskrivs nedan med några väl valda ord från vår huvudtränare Erik Tessmar:

Team Flickor A/B/C
Du som är tjej, 7-14 år, och som gillar att åka skridskor, kolla in detta!
2019-08-19 14:01, Team Flickor A/B/C
Prova på-hockey för flickor!

Prova på-hockey! Du får Prova-På helt gratis under september månad!

Javisst, häng med GötaTranebergs tjejlag på isen under några träningspass så får du möjligheten att känna på hur det är att spela ishockey och umgås med ett underbart gäng tjejer! Utrustning finns att låna. Det enda du behöver göra är att ta med skridskor, hjälm och underställ att åka i.

 

Plats: Stora Mossens Ishall (Stora Mossens IP) vid cafét.

Tid: Vi tränar Onsdagar kl 17-18 men var på plats redan 16.30 för ombyte.

 

Vid frågor eller för att garantera låneutrustning maila; agneta.vitalisson@gmail.com.

Info om laget hittar ni på www.gotatraneberg.se. Klicka på ”Våra lag” och välj Flickor A/B/C.


Ladda hem infoblad här!

 

Varmt Välkommen!

Team 04 U16
Wille Glantz och Gustav Ahlbin klara för Stockholm Nord i TV-pucken!
2019-08-18 10:13, Team 04 U16
Gustav Ahlbin (vänster) och Wille Glantz klara för TV-pucken!
Inför helgens TV-Puck-uttagningar hade vi med två spelare från GötaTraneberg, spelarna Wille Glantz och målvakten Gustav Ahlbin. Wille och Gustav kvalificerade sig för Stockholm Lag Nord.
Wille spelar idag i GötaTraneberg J18 Elit medan Gustav valt att lämna denna säsong för spel i Hässelby/Källvesta. Värt att notera är att vi nu tre år på rad har fått med tre målvakter till Stockholm lag Nord, Oliver Håkansson (02), Marcus Brännman (03) och nu alltså Gustav Ahlbin (04)!

Stort grattis till platserna i Stockholm Nord grabbar och lycka till i kommande kvalspel (Stockholmslagen går inte längre direkt till finalspelet längre som man gjort i alla tidigare upplagor. Nej, nu måste båda lagen kvalspela som alla andra lag i TV-pucken).

Kämpa!
Team Flickor A/B/C
Vera Mogensen klar för TV-pucken!
2019-08-18 09:41, Team Flickor A/B/C
Vera Mogensen klar för Stockholm i TV-pucken!
I år arrangeras första upplagen av TV-pucken för tjejer och Vera Mogensen, back i GötaTraneberg blev uttagen till lag Stockholm! Uttagningen skedde i Torvallahallen i Haninge dit 48 spelare blev kallade. 20+3 spelare togs ut och Vera är alltså en av dem! Vera är en envis och stark lagspelare som aldrig ger upp! 
Årets upplaga vänder sig främst till flickor födda 04. Vera är 05:a och kommer därmed få ytterligare en chans att kvalificera sig för lag Stockholm i TV-pucken nästa år. Vera är en i raden av många duktiga flickor från GötaTraneberg som representerat lag Stockholm i olika distriktsmästerskap. Elin Blomqvist, Lisa Nordlöf och Julia Åberg är några av dem. Dessa flickor ingick i föreningens pojklag men Vera är helt och hållet sprungen ur föreningens flicklag vilket gör det hela extra unikt. Vera har också tränat och spelat för GötaTraneberg Team 06 pojkar. Idag har lag Stockholm sitt första träningspass och vi vill från föreningens sida riktat ett stort grattis till Vera och önska henne lycka till i kommande TV-pucken! Vi är mycket stolta över din insats Vera!
SHS Sommarhockeyskolan
SommarHockeySkolan 2019 är igång!
2019-08-12 14:52, SHS Sommarhockeyskolan
Skönt att få åka av sig och prova på sina nya prylar innan lägret drar igång!
Nu är SHS 2019 igång för fullt! Igår var det inskrivning samtidigt som de närmare 150 spelarna köra ut på isen för att vänja sig lite och möjlighet köra in sina nya prylar. Det var fullt med spelare, ledare och föräldrar på Stora Mossen igår och materialarna hade fullt upp i sliprummet! SHS vänder sig till spelare och målvakter i åldrarna 8 till 14 år som delas in i olika grupper beroende på ålder. Lägret pågår under fem dagar och här nöter man teknik och spelövningar. Självklart lirar vi matcher blandat med teori, fys och off-ice-pass. SHS växer år från år och har blivit en institution för föreningen. 
Lycka till nu alla tjejer och killar och kämpa hårt!
A-laget
Alla i GötaTraneberg, välkomna till första träningen med A-laget nu på måndag! Vi bjuder på fika…
2019-08-08 17:32, A-laget

Nu på måndag kl 19 går A-laget på is. Årets A-lag skiljer sig från föregående säsongers trupper. I detta lag har vi just nu nämligen hela 10 st förstaårs-seniorer som förra säsongen spelade i vårt J20. Det är unikt! Flera av dessa spelare har spelat i föreningen i hela sitt liv eller kommit till föreningen som U16-spelare. Vi har dessutom 6 st nyförvärv där samtliga spelare har div 1-status. Sedan har vi 7 st spelare från förra säsongen som valt att fortsätta att spela i GötaTraneberg där flera av spelarna också har erfarenhet från div 1.

 

Det här är den mest spännande trupp GötaTraneberg visat upp i modern tid. Det är en trupp som mer än någonsin innehåller spelare som har sin grund i föreningen, vilket är ett kvitto på att vi har en bra utbildningsstege i föreningen. Den truppen vill ni se på måndag!


Vi vill därför att alla spelare, ledare och föräldrar i GötaTraneberg ska lära känna detta fantastiska A-lag som vi tror mycket på, genom att komma och visa sin uppskattning på första träningspasset. Det skulle betyda oerhört mycket för spelarna att se att de har ett starkt stöd av föreningen! 

 

Träningen börjar kl 19 och vi bjuder på kaffe, saft och bullar på läktaren i JM-hallen.

OBS! Klä dig någorlunda varmt!

 

Välkomna!

J20 Elit
Vill du spela med Göta i J20 Elit säsong 2019/2020?
2019-08-02 09:10, J20 Elit

Du som är född 2000 eller senare och som idag spelar J18 Elit eller J20 Elit, alternativt som har en framträdande roll i J18/J20 division 1 och vill växla upp en nivå. Är du intresserad, så tveka inte att kontakta vår sportchef Erik Tessmar på telefon 070-249 59 04 eller på mail sportchef@gotatraneberg.se.


GT J20 har gjort två bra säsonger i J20 Elit, och målet är högt ställt för 2019/20: att ta plats bland topp-fyra, och få chans till kval mot superelit.

Nyheter från våra lag
Team 05 U15, 17/09 11:52 
Team Flickor A/B/C, 14/09 18:20 
Team 08 U12, 12/09 10:56 
Team Flickor A/B/C, 12/09 08:36 
Team 08 U12, 11/09 08:09 
 
Våra Sponsorer