Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

God fortsättning, nu hoppas vi snart kunna börja träna tillsammans igen
2021-01-15 19:12

Vi har nu lämnat det märkliga och utmanande 2020 bakom oss och ser fram mot att så snart som möjligt kunna återuppta verksamheten igen. Vi har alla delat den besvikelse och frustration som restriktioner och nedstängningar har inneburit. Styrelsen vill därför rikta ett stort tack till alla ledare, spelare och föräldrar för den förståelse, flexibilitet och samarbetsförmåga som har upprätthållits trots de särskilda omständigheterna vi har varit tvungna att anpassa oss till. Vi kan vi också med gott samvete säga att vi i föreningen har tagit vårt ansvar när det gäller att begränsa smittspridningen i samhället.


Idag har vi nåtts av det glädjande beskedet att smittskydd Stockholms uppmaning om att tillfälligt avstå från organiserad föreningsledd träning utomhus i Stockholms län upphör att gälla den 16 januari. Från och med den 18 januari börjar länets kommuner succesivt öppna utomhusanläggningarna. Detta innebär att gemensam fysträning under anpassade former bör kunna börja bedrivas under nästa vecka. Vi vet ännu inte hur det kommer att fungera i praktiken på Stora Mossen. Mer information kommer sannolikt under måndagen.


Stryrelsen

Beslut angående de Regionala serierna i Region Öst
2021-01-11 19:27
Tävlingskommittén för Region Öst (Gotlands-, Stockholms-, Södermanlands- och Uppsala Ishockeyförbund) har idag, i enlighet med det beslut som Svenska Ishockeyförbundet tagit angående ändringar av seriebestämmelserna 2021-01-08 gällande kvalen till SDHL, Hockeyettan, J20 Nationell och J18 Regional säsongen 2020/21, beslutat att inga kvalspel heller kan genomföras enligt plan i de regionala serier som inte tillåtits träna eller spela. Vidare har beslutats att spel i HockeyTvåan, HockeyTrean, DamEttan, Damjuniorserien, J20 Regional Östra, J20 Division 1 Östra, J18 Regional Östra, och J18 Division 1 Östra (alla regionala serier) inte återupptas under innevarande säsong. Ambitionen är att istället kunna erbjuda alternativa former för matchspel om smittläget medger att matcher kan spelas igen. Inget vidare beslut har fattats avseende ungdomsverksamheten.
Information från styrelsen med anledning av Coronaläget
2020-12-20 21:28

Föreningens verksamhet har som alla vet påverkats av Coronapandemin under säsongen. Vi befinner oss i en ny situation som varken myndigheter, förbund, klubbar eller verksamma har tidigare erfarenhet av. På kort tid har förutsättningarna för att bedriva idrottsverksamhet ändrats radikalt och många klubbar kämpar för sin överlevnad. Inte desto mindre utgör idrotten en viktig del av samhället och har därmed ett stort ansvar när det gäller att begränsa smittspridning för att skydda våra riskgrupper. GötaTraneberg IK, liksom alla andra föreningar, har därför att följa de rekommendationer som utfärdats av Regeringen, Folkhälsomyndigheten, Sveriges Ishockeyförbund, Stockholm Ishockeyförbund och Stockholms stad.


Under pandemins andra våg har sjukdomen kommit närmare än i våras och ett flertal fall av Covid-19 har konstaterats i föreningen, både bland spelare och ledare. I vissa lag har verksamheten behövt stängas ner tillfälligt. Som tur är har ännu ingen drabbats allvarligt.


Ur ett idrottsligt perspektiv har restriktionerna medfört en utmaning när det gäller att anpassa verksamheten till rådande förutsättningar. Olika åldersgrupper har till följd av restriktionernas utformning påverkats i olika utsträckning. Den största utmaningen för oss som förening har dock varit att förutsättningarna har varit, och fortfarande är, oklara. När nya direktiv har utfärdats har detta ofta skett med kort varsel och budskapet har varit att verksamheten under innevarande säsong ska kunna återupptas. Till detta kommer att vi även måste tänka framåt för att säkerställa verksamheten under kommande år.


Styrelsen har naturligtvis följt utvecklingen noga och löpande diskuterat och planerat för olika händelseförlopp. En viktig styrande parameter i detta arbete har varit utgångspunkten att verksamheten ska kunna återupptas, sannolikt med kort varsel. Det har därmed så här långt inte varit ett alternativ att säga upp löpande avtal eller på andra sätt permanent stänga av resurser eftersom det skulle innebära att en återstart inte är möjlig.


De ekonomiska förutsättningarna för föreningens verksamhet är att de flesta kostnader på kort sikt är fasta. Dessa utgörs till exempel av kostnader för kansli, sportchef, arvoderade tränare samt finansiella kostnader kopplat till ägandet av ishallen. I sammanhanget ska noteras att vi inte betalar några avgifter för istider under perioden 20 september till 21 mars men att intäkterna från uthyrning av istider till externa aktörer under eftersäsongen utgör en mycket viktig del av föreningens totala ekonomi.


I nuläget står vi inför en situation där våra förutsättningar kan se väldigt olika ut efter den 24 januari:


  • Matchspel- och träningsverksamhet bedöms kunna bedrivas i någon utsträckning under resten av säsongen.
  • Träningsverksamhet bedöms kunna bedrivas i någon utsträckning under resten av säsongen.
  • All verksamhet behöver stängas ner under resten av säsongen.    


Styrelsen kommer att sammanställa all tillgänglig information och förbereda handlingsplaner beroende på åt vilket håll utvecklingen går. Handlingsplanerna kommer att omfatta alla tillämpliga åtgärder för att säkerställa föreningens överlevnad och ekonomi för att bedriva en fortsatt verksamhet. Naturligtvis kommer alla berörda att uppdateras så snart det finns ny information. För de som själva vill följa händelseutvecklingen rekommenderas Folkhälsomyndighetens hemsida Covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) samt Stockholms Ishockeyförbunds hemsida Stockholms Ishockeyförbund (stockholmhockey.se).


Till sist vädjas till alla inblandade att ha extra mycket överseende med varandra i dessa okända och prövande tider. Vi är alla frustrerade över att allt inte är som vanligt och det är nära till hands att utkräva ansvar och utse syndabockar. När det gäller pandemin är det dock viktigt att komma ihåg att det inte finns någon i vår närmiljö att ställa till svars utan det gäller att hålla ihop inför framtiden. Det är inte heller så att vi följer styrande rekommendationer bara för vår egen skull utan för att i likhet med alla andra föreningar ta vår del av ansvaret när det gäller att minska smittspridningen i samhället. Situationen är mycket påfrestande inte minst för våra ledare som varje dag jobbar för att göra det bästa av situationen. Låt oss stödja dem och jobba tillsammans så att vi så snart som möjligt åter kan fokusera på det vi gillar allra mest – att spela ishockey!

 

Styrelsen, sportchef och kansli

Stockholms stad stänger alla idrottsanläggningar från och med 20 december
2020-12-19 17:39
Stockholms stad har i eftermiddag meddelat att samtliga idrottsanläggningar stängs för all organiserad verksamhet från och med 20 december fram till i första hand 24 januari. Beslutet omfattar all verksamhet inomhus och utomhus samt för alla åldrar. Berörda lagledare kommer att kontaktas inom kort så att planerade träningar kan ställas in.
Regeringen utfärdar nya restriktioner från 24 december
2020-12-18 20:05
Regeringen meddelade idag om utökade restriktioner till följd av Coronasituationen i samhället. Sannolikt kommer även idrotten och ishockeyn att omfattas men i nuläget är det inte känt hur vår verksamhet kommer att påverkas. Styrelsen bevakar händelseutvecklingen och återkommer med information så snart något nytt meddelas från Stockholms Ishockeyförbund eller Stockholms stad. Tillsvidare fortsätter planerade aktiviteter men ändrade beslut kan komma med kort varsel.
Bakom lucka 2 i Stockholms Hockeyförbunds julkalender, där hittar ni Göta Traneberg IK
2020-12-02 21:47
Vi längtar tillbaka, men med restriktionerna som finns hittar vi andra vägar.
Stockholms Ishockeyförbund har en julkalender och bakom lucka två berättar vi hur vi jobbar med fysträningen trots restriktionerna.

Våra killar i juniorlagen har ett stort inre driv, det visas verkligen i tider som dessa.

Läs hur vi gör här!
Hemmaplansmodellen.se - ett verktyg för föreningen, föräldrar och tränare.
2020-11-25 14:44
Under 2020 har Göta Traneberg IK med representanter från styrelsen, sportslig utveckling, kansli och tränare/ledare varit med och implementerat Hemmaplansmodellen i vårt arbetssätt.

Nu är hemmaplansmodellen.se fylld med information, fakta och hjälp för vår föreningsutveckling, våra tränare och föräldrar.

Har ni en stund över så gå in på sidan och läs, här finns massor av bra info!!

https://hemmaplansmodellen.se
Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd förlängda till 13 december
2020-11-19 20:33
Idag förlängde Folkhälsomyndigheten de skärpta allmänna råden för bland annat sjukvårdsområde Region Stockholm att gälla från och med idag fram till den 13 december. I nuläget har vi inte fått någon information som tyder på att några andra förändringar än att datumet är framflyttat. Träningsverksamheten fortsätter därmed enligt gällande restriktioner.
Stockholm Ishockeyförbund pausar allt serie- och matchspel till 31/12
2020-11-13 17:46
Med anledning av rådande smittläge har Tävlingskommittén i Region Öst tillsammans med den operativa ledningen i respektive distrikt och dess tävlingskommittéer, beslutat att pausa allt serie- och matchspel till den 31/12. Detta omfattar såväl träningsmatcher och cupspel som seriespel i alla distrikts- och regionala serier under angiven period. Inga tillstånd för cuper kommer att beviljas före den 31 januari. Däremot kan tillstånd för träningsmatcher mellan två lag komma att beviljas efter 31 december. Sedan tidigare har också Svenska Ishockeyförbundet beslutat att pausa förbundsserierna J18 nationell (tidigare J18 Elit) och J20 nationell (tidigare J20 Superelit). Detta innebär att de enda matcher som spelas för närvarande är Hockey Ettan, Hockeyallsvenskan, SDHL och SHL.

För träningsverksamhet gäller även fortsatt de restriktioner som råder i sjukvårdsdistriktet.
OBS!! Uppdatering kring förutsättningar Covid -19
2020-11-12 13:30

Här kommer ett lång text som jag ber er alla att läsa igenom!


Igår hade alla klubbarna i Region Öst ett extra möte med SIF angående Covid-19

Igår kallade Svenska Ishockeyförbundet (SIF) alla Stockholms Ishockeyföreningar till möte med anledning av det rådande smittoläget. Anders Wahlström höll i mötet.

 

SIF hade möte med Folkhälsomyndigheten (FHM) i torsdags då ishockey som sport står ut gällande smitta. FHM ser att ishockeyn har en mer smittsam miljö än andra idrotter även på ungdomsnivå. Viruset verkar trivas i kall och fuktig miljö och utsatta områden verkar vara i omklädningsrummen och i avbytarbåsen. FHM vädjar till att man inom Ishockeyn sköter de riktlinjer som redan finns. 

 

Föreningar överlag skötte sig utmärkt i våras men det verkar nu som om orken tryter att följa FHMs rekommendationer och man faller lätt in i gamla beteenden. Äldre lag, 2004 och uppåt, ”tjuvtränar” och man försöker hitta genvägar att runda rekommendationerna för att bedriva verksamheten som vanligt. 

 

Anders var otroligt tydlig med att det är inte läge för oss i föreningarna att ”gena i kurvorna”. Vi måste ta vårt samhällsansvar och sluta ha ”offerkoftorna” på oss! 

 


Budskapet från SIF och även från styrelsen och sportchef i GötaTraneberg är: 

• Ishockeyn ska ta ansvar för att förhindra smittspridning 

• Vi gnäller inte över att det är orättvist – vi följer våra regler 

• Styrelsen och sportchefen är ansvariga för att tränare, lagledare, materialare och övriga ledare följer föreskrifterna

• Ledare och tränare har i sin tur ansvar för att lagens spelare och föräldrar följer föreskrifterna 

• Vi tar inga genvägar eller risker. Är vi osäkra på om något är tillåtet så avstår vi.

• Inga andra än spelare och ledare i ishallen – föräldrar ni måste respektera restriktionerna för att vi överhuvudtaget ska få bedriva verksamheten.

• Fysträning –individuell träning i grupp med avstånd och endast utomhus är ok även för de äldre spelarna 

• Man ska inte blanda årskullar

• Vi umgås inte med andra klubbar, dvs inga samträningar eller träningsmatcher

• J18 Regional och J20 Nationell matcher är uppskjutna till årsskiftet 

• Övriga juniorserier (i vårt fall J20 Regional, J18 div.1 Östra B och Damjuniorserien) samt senior div. 2-5 är uppskjutna till 19/11 till att börja med. Stockholms Ishockeyförbunds hemsida uppdateras kontinuerligt allt eftersom nya direktiv kommer.

• Detsamma som ovan gäller även ungdomsmatcher

• Privata aktörer som anordnar camper – kommunerna är ansvariga att inte upplåta istid till dessa. Svenska Ishockeyförbundet vill inte att man går på dessa camper och därför uppmanar vi alla våra medlemmar att inte delta på externa camper då spelare från olika föreningar blandas. Av samma anledning kommer vi inte att anordna eller upplåta istid till camper som inte följer föreskrifterna.

 

Anders Wahlström avslutade med att säga att Ishockeyn har ögonen på sig och vi vill kunna fortsätta bedriva vår verksamhet men med ansvar.

 

Nedan kommer Göta Tranebergs egna framtagna riktlinjer, läs dem igen!


Vi ber er nu att läsa detta igen prata med era barn, spelare och ledare! 

Föreningens riktlinjer med anledning av Covid 19 gäller fortfarande!

 

Smittspridningen har tyvärr inte avtagit och styrelsen påminner därför om att de riktlinjer som föreningen tidigare utfärdat med anledning av Covid 19 fortfarande gäller (se nedan). Vidare lyder föreningen fortsatt under de riktlinjer som Svenska Ishockeyförbundet utfärdat. Riktlinjerna fastslår att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn, dvs endast aktiva och nödvändiga funktionärer har tillträde.

 

För alla oss som älskar att se på ishockey är de rådande restriktionerna naturligtvis frustrerande. Det är inte desto mindre viktigt att alla aktiva och föräldrar respekterar skyddsåtgärderna så att verksamheten kan fortsätta. Styrelsen följer löpande utvecklingen och vi hoppas så klart att läget snart ska förbättras.

Riskreducerande åtgärder riktat till spelare, ledare och föräldrar samt övriga besökare

                                                                                                                    

1.   Spelare ska, så långt det är möjligt, ta med sig utrustningen hem för att byta om hemma innan träning. De spelare som inte har möjlighet till skjuts eller kommer direkt från skolan och på så vis inte har möjlighet att byta om hemma, ska meddela det till av lagen utsedd tränare eller ledare i god tid innan varje träningspass. Absolut senast kl 14 samma dag. 

 

2.   Spelare som ska träna lämnas och tas emot utomhus vid huvudingången till B-Hallen utanför caféet tidigast 30 minuter innan utsatt tid för ett träningspass. Här kommer dessutom bänkar att ställas ut under taket för spelare att sätta på sig skridskor och eventuell övrig utrustning under tak. 

 

3.   De spelare som får tillåtelse att byta om i omklädningsrummen kommer anvisas plats i utsett omklädningsrum av ledare. Inga spelare väljer själva var de ska sitta eller när de har tillträde till omklädningsrummen, det sköter lagens ledare.

 

4.   Efter avslutad träning ska spelare avlägsna sig från lokalerna så fort det är möjligt och absolut senast 20 minuter efter avslutad träning. Det innebär liksom tidigare att spelare inte duschar i omklädningsrum. Lämna området utan att uppehålla er för vare sig mindre eller större samlingar.

 

5.   Vissa lag har större ledarstaber än andra samt att vissa av lagen har stora spelartrupper. Varje lags ledarstab planerar för att tillsätta så få ledare som möjligt att närvara vid varje träningspass men tillräckligt många för att hantera den mängd barn och ungdomar som ingår i träningen. Alltså, anpassa staben vid varje tillfälle.

 

6.   Föräldrar och övriga besökare får inte vistas inomhus i föreningens lokaler eller övriga inomhusytor i Stora Mossens ishallar. Det innebär att endast spelare och utsedda ledare får vistas inne i lokalerna tillsvidare.

 

7.   Ledare (tränare, lagledare, materialare) för respektive lag har ansvar för att tillse att punkten 1 till 5 efterföljs. 

 

8.   Föreningens Open Ice är fortsatt inställd tillsvidare. 

 

9.   Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

 

10.  Ingång till B-hallen sker endast via glasdörren invid caféet. Det kommer vara låst mellan A och B-hallen och övriga ingångar.

 

Håll ut!

Frågor och svar om Coronarestriktionerna
2020-11-11 19:30
Stockholms Ishockeyförbund har på sin hemsida samlat de vanligaste frågorna kring Coronarestriktionerna och kommer att uppdatera med information löpande = bästa sättet att hålla sig uppdaterad.

Vera Mogensen återvänder till GT med ett TV-Puckssilver!
2020-11-05 16:35
Vera Mogensen, #12 i Stockholms TV-Puckströja
Vera Mogensen, som vi uppmärksammade inför helgen, representerade Stockholm i den prestigefyllda turneringen TV-Pucken som gick av stapeln under väldigt strikta och ordnade former uppe i Umeå. Stockholm slog ut Östergötland i slutspelet, och fick möta ett starkt Småland i finalen, men de blev tyvärr för svåra för Stockholmstjejerna som ändå stod upp bra och kan komma hem till sina klubbar med ett vunnet silver och en bra erfarenhet starkare.
Målvakter
Marcus Brännman uttagen till U18-landslaget
2020-11-03 15:09, Målvakter
Vi är väldigt glada för Marcus skull, som blivit uttagen till Team 18s landslagsläger/turnering i Finland nu i veckan. Marcus Brännman var en del av vårt framgångsrika -03-lag, och var alltid en seriös och ambitiös spelare som ville utvecklas till varje pris. Han tävlade och gjorde alltid mer än vad som krävdes, vilket tillsammans med många andra faktorer gjort honom till en väldigt duktig målvakt. I dagsläget så vaktar han buren i Örebros J18 och J20. 

Grattis och lycka till, önskar GötaTraneberg!
Nyheter från våra lag
Team Flickor A, 24/01 17:02 
Team 11 U10, 22/01 15:08 
Team Flickor B/C, 20/01 19:13 
Team 11 U10, 17/01 21:43 
Team Flickor B/C, 07/01 18:12 
Team Flickor B/C, 06/01 13:44 
 
Våra Huvudpartners