Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

J20 och J18 kämpar på!
2019-11-18 15:05
J20 till vänster i bild och följdaktligen J18 till höger...

J18, som leds av tränarna Linus Lennerup och Gustaf Persson, har nu spelat 16 matcher med 8 intjänade poäng. J18 Elit Östra är en mycket svår serie där motståndet är på absolut högsta elitnivå i Sverige. Det tar tid som nykomling att vänja sig vid J18 Elitnivå och ingen nykomling förutom Lidingö Vikings, har de senaste åtta säsongerna lyckats undvika negativt kval. I J18 Elit åker inget lag ut direkt utan man kvalar mot de lag i div 1 som tar sig till ett J18 Elitkval. Redan nu förbereder sig vårt J18 för fortsättningsserien även om det är sex matcher kvar i grundserien. De fem första lagen i grundserien kvalificerar sig för J18 Allsvenskan. En serie vi inte längre kan nå poängmässigt.

Mycket info kring isen i B-hallen men nu är den klar!
2019-11-18 12:43
Vaktmästarna Yachar, Robin och Farman lägger sista skvätten vatten i detta nu!
Äntligen! Nu är isen klar och man släpper på den första gruppen redan kl 16 idag!
Idrottsförvaltningen gav oss beskedet att det skulle ta tre veckor. En uppgift vi inte ens vågade förmedla till våra aktiva, ledare och föräldrar. Det tog en vecka och det tack vare våra vaktmästares idoga arbete för att få ordning på isen. Vaktmästarna svetsade ihop fyra egna borrhållsdon som är kraftfulla och står emot en borr som sliter på godset. De förra hålen var av alldeles för svagt gods och röret som utgör borrhållet var inte fastsvetsad i den plåtskiva som skyddar mot risken att borra in i kylrören. Nu är alla hålen ordentligt gjorda med kraftfullt material. Stort tack alla vaktisar för er insats, det ska ni ha en rejäl tårta som tack för!
Imorgon, måndag, siktar vi mot att vi återigen har is i B-hallen!
2019-11-17 21:24
Under helgen har man i B-hallen byggt upp ny is runt målgårdarna och på de ställen isen smält undan. Man har också målat första lagren av is med vitfärg och sedan lagt på de sista lagret av is. Den information vi fått är att man siktar mot att vi har is imorgon kväll så att vi kan återgå till vårt vanliga schema. 
Håll tummars för att det blir så!

Vi vill passa på att tacka alla våra grannföreningar i Västerort som flyttat på sina egna träningar och matcher för att vi ska kunna få träna och spela våra matcher. Stort tack Spånga, Hässelby och Järfälla för all vänlighet ni visat oss den gångna veckan!
Våra vaktisar kör hårt nu i B-hallen för vår skull!
2019-11-13 11:11
Vaktmästarna har nu bilat bort isen runt målområdet och svetsat fast borrhålsröret i skyddsplåten. Man byter nu ut borrhållsrören även vid det andra målområdet. Det är lika bra för att inte riskera att en ny skada ska uppstå. De nya rören och skyddsplåten har betydligt tjockare gods än de gamla vilket ska omöjliggöra att vi borrar sönder kanterna och att vi riskerar genomborrning. Den is som ligger kvar men som är porös på grund av saltlösningen som runnit ut, kommer man idag ta bort. När detta är klart så sätter man på kylaggregatet igen och börjar bygga is. Förhoppningsvis påbörjas det arbetet idag men den beräkningen är högst preliminär.

Det ska nämnas att vaktmästarna jobbar stenhårt med detta och dessutom långt in på kvällarna. Visa er uppskattning gott folk, det är viktigt!

Kämpa!
A-laget
Vi ställde några frågor till Erik Tessmar...
2019-11-12 14:45, A-laget
- Hej Erik! Nu har A-laget en match kvar i grundserien och den spelas ikväll mot Värmdö. Matchen saknar ju egentligen betydelse eftersom vi är klara för Alltvåan men…
Läget just nu angående skadan i isen i B-hallen...
2019-11-12 09:46
Kylröret laget till vänster. Till höger har vi resterna av hålet vi borrar i för att fästa peggen för målburen.
Som de flesta av er vet så gick ett kylrör sönder för ett par dagar sedan i B-hallen under ett av hållen vi borrar i för att fästa peggar i för målburarna. Kylröret är nu lagat men det var den enklaste delen i återställande av ispisten. Det som är det stora problemet är den mängd kylvätska som spridit ut sig över stora delar av isen. En vätska som innehåller en saltlösning som gjort att delar av isen helt smält undan. Dessutom så har saltlösningen krupit in i delar av isen som finns kvar vilket gör att mer is måste tas bort för att säkerställa att vi är helt fria från salt. Saltet gör isen mjuk och då går det inte att bygga ny is ovanpå den redan befintliga.
GTIHA
Tidningen "Mitt i" har uppmärksammat våra morgonträningar!
2019-11-11 16:07, GTIHA
Tidningen "Mitt i Bromma" besökte ett av våra morgonpass på Stora Mossen. Våra morgonträningar är populära och upplägget är exakt samma ett ishockeygymnasiums träningsupplägg. Alltså med inriktning på individuell träning. Är du intresserad av att delta, läs då vad som gäller på vår sida som du hittar i menyn "Våra lag". Klicka på länken "GTIHA".

Information angående läckage i kylrören i B-hallen på Stora Mossen.
2019-11-10 20:24
På grund av ett läckage i kylrören i B-hallen på Stora Mossen kommer ishallen var stängd för träning och match under veckan som kommer. Enligt Idrottsförvaltningen kan reparationen ta en längre tid men vi avvaktar ett mer exakt besked i veckan som kommer. Skadan påverkar även isen i A-hallen eftersom kylaggregatet servar båda hallarna från ett och samma system. Vi får besked under måndagen om huruvida vi kan få tider för träning och match i A-hallen som ersättningshall under tiden skadan i B-hallen repareras. Enligt ett förhandsbesked ska A-hallen öppnas under måndagen.
A-laget
Game on!
2019-11-08 16:41, A-laget
 
A-laget
2019-11-05 16:50, A-laget
 
Målvakter
Målvaktsträningen får egen tid på lördagar!
2019-11-05 12:02, Målvakter
Foto: Linus Rosengård
Äntligen! Målvaktsträningen har i flera år fått stå lite i skymundan på Stora Mossen, med målvakter som fått dela is med hela lag. Men under den här hösten har klubben beslutat att viga en timme på lördagar åt våra unga och intresserade målvaktstalanger! Klockan 12.00 varje lördag så kommer målvaktsträningen att ligga fast, vecka efter vecka, och detta kommer att underlätta stort vid planering m.m. för alla lag och spelare. 
A-laget
Referat: Järfälla HC - Götatraneberg IK
Det börjar så smått dra ihop sig för A-laget!
2019-11-01 15:21, A-laget
Match ikväll igen bort mot Järfälla HC!

Ikväll spelar A-laget sin 10:e match i grundserien och det börjar dra ihop sig mot Alltvåan. Åtta lag spelar om de fyra första platserna som ger en plats i Alltvåan där man spelar om platser i kvalserien till HockeyEttan. Just nu ligger GötaTraneberg på tredje plats med 18 inspelade poäng. I topp ligger Nacka med 27 poäng och Viggbyholm ligger på andra plats med 18 poäng men med en match mer spelad än oss. De har en klart bättre målskillnad än GötaTraneberg... 

Team 08 U12
Best In West U12 (AAA) i full gång på Mossen nu!
2019-11-01 14:47, Team 08 U12
Best In West - kanske Sveriges mest uppskattade turnering med de största och mest riktiga pokalerna!
Just nu pågår Best In West U12. Ja, det var ett par säsonger sedan vi genomförde arrangemanget men nu är vi igång igen. Årets turnering har lockat många namnkunniga lag - Linköping, Djurgården, Täby, Svealand, Almtuna, Nacka för att nämna några av de 14 lag som ingår i turneringen. Vill ni se fartfylld ishockey med hög kvalitet på U12-nivå, då ska ni bege er till Stora Mossen redan nu. Å du, hamburgarna ligger redan på grillen och det bjuds på fika med bullar och ett ovanligt lotteri med grymt fina priser!

Här kan du följa cupen - Best In West Cuponline

Välkomna! 
Nyheter från våra lag
Team Flickor A, 17/11 17:39 
Team Flickor B/C, 17/11 17:38 
Team Flickor A, 17/11 17:28 
Team Flickor B/C, 17/11 17:09 
Team 11 U9, 16/11 15:15 
Skridsko- och Hockeyskolan 19/20, 14/11 12:31 
 
Våra Sponsorer