Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

A-laget
Referat: Göta Traneberg IK - Trångsunds IF
Vi vann en stenhård match mot Nacka senast. Ikväll är det dags igen!!!
2020-01-28 16:25, A-laget
Ja, vi har kämpat hårt i motvinden i Alltvåan, inget snack om den saken, men vårt A-lag viker aldrig ner sig och det kommer vi inte göra ikväll heller! Vi vann en riktigt krigarseger mot Nacka senast med 1-0 och vi tror inte att matchen mot Trångsund ikväll kommer utgöra någon skillnad. Vi kommer fortsätta kriga i varje match och för varje poäng - vi är GötaTraneberg!

Nu hoppas vi på allas stöd ikväll på Stora Mossen kl 19.40!

Välkomna!
Team Flickor A
FZ spel på Stora Mossen 26/1
2020-01-28 09:32, Team Flickor A
Vilken helkväll på Mossen! 
FZ (för spelare 2008-2004 i FA serien ) spel i zon 3+1 med rullande klocka i 10 min/ match. Poolspelen är 2 ggr/säsong och ger lite extra krydda för spelarna då zonspel ger mycket puckkontakt och extra snabbt spel. 
Vi fick äran att vara värdförening även denna gång och välkomnade sju lag till stora Mossen. 21 matcher spelades under 3,5 timmar. 70-80 ishockeytjejer fyllde B-hallen och stämningen var på topp!
Kan inte nog tacka ALLA inblandade på plats; Håkan, Tobias och Per L för coachning och fix med sarg mm. Dennis, Göran och Per Lindholm för stenkoll i sekretariatet. Mona-Lis för mumsig äppelkaka och Jenny för hjälp med slutstäd!
Största tacket går såklart till vår grymma trupp; Stella, Cornelia, Linnea, Clara, Augusta, Vera R, Alva V och keeper Mai. Ni är bäst tjejer:)

Inga poäng registreras...men det är klart att vi har GT:s resultat:). 
GT- Värmdö blå           4-0
Tyresö/ Hanviken- GT  0-1
GT- SDE                     3-4
Lidingö- GT                 0-5
GT- HKH                     2-2
GT- Värmdö vit            0-1

Som alltid, en ära att få vara en del i vår ishockeyverksamhet för tjejerna/ Agneta
...bilder i vårt galleri på hemsidan...
Team Flickor B/C
Premiär! Hockeyskoj för tjejer i Älta 25/1
2020-01-28 08:36, Team Flickor B/C
GTs starka trupp på Ältas Hockeyskoj, fler bilder i vårt galleri på hemsidan.
Göta Tranebergs yngsta ishockeytjejer deltog i lördags 25/1 på Hockeyskoj i Älta. 5 tjejer från GT spelade sina första 3 matcher någonsin!  
Snyggt jobbat! Vi är så stolta:)
Matchspelen avslutades med medaljutdelning. En mycket nöjd ( dock trött:)) trupp fotades efter matchslut: Franka, Agnes, Linn, Lycke (ej i bild) och Elsa MV. Även Göta#30 är i bild. Göta är vår fantastiska maskot en gåva ifrån familjen Ideström.
// Coach Patrik & Lagledare Martina

Matcherna är enligt poolspelsmodellen, zonspel 3+1 med tut byten. Hockeyskoj är matchspel och annat kul på isen för de som än inte har åldern att spelar match i seriespel. Åldrar 2012-2014. Allt är på kul och inga poäng räknas.
8/3 kommer Göta Traneberg arrangera ett Hockeyskoj för tjejer, det kommer bli matchspel och annat kul på isen:)
Team Flickor A
Igår fick Team Västerort sitt nya matchställ
2020-01-23 13:11, Team Flickor A
Team Västerort med Swapnil Chitre och Jenny Henckel från huvudsponsorn HCL Technologies samt tränare från Ekerö IK /Skå IK, Hässelby/Kälvesta och GötaTraneberg. Foto: Joakim De Groot.
Igår var det stor "paketöppning" på Stora Mossen då våra damjuniorer Team Västerort fick sitt nya matchställ som bekostats av IT-företaget HCL Technologies. Team Västerort, som är ett samarbete mellan GötaTraneberg, Ekerö IK/Skå IK och Hässelby/Kälvesta, är ett lag i en unik satsning på flick- och damishockeyn i Sverige. Det är bara i Stockholm i landet vi har en damjuniorserie vilket möjliggör för flickishockeyspelare att ta ett naturligt steg mellan ungdom- och seniorishockeyn, ett steg som tidigare inte fanns.
Damjuniorserien består av sex lag som möter varandra tre gånger i en rak serie. Just nu ligger Team Västerort fyra med 13 poäng. Dock har man spelat två matcher mindre än serieledande Haninge Anchors som har 18 poäng. 


Vi kommer inom kort lägga ut en intervju med HCL Technologies om varför de valt att göra en satsning på Damjuniorishockeyn i Sverige!
Målvakter
Marcus Brännman uttagen till U17-landslaget!
2020-01-23 12:41, Målvakter
Marcus Brännman, i Örebro-tröjan
Marcus Brännman spelade i GötaTranebergs Team-03 upp till U16, och var även en stark faktor till J18-lagets avancemang upp till J18 Elit förra året. Inför den här säsongen så flyttade Marcus till Örebro där han nu går på ishockeygymnasiet och har hittills i år stått för många väldigt bra insatser, vilket han nu belönas för med en plats till Sveriges U17-landslag som ska spela en 5-nationsturneringen i Ufa (Ryssland) i början av februari. I turneringen så deltar förutom Sverige även Finland, Ryssland, Tjeckien samt USA, och med i truppen finns även en annan GT-bekant: Oliver Moberg, som för närvarande spelar i AIKs verksamhet.

- Marcus var tidigt väldigt professionell, och älskade att tävla. Han lämnade ingenting åt slumpen, och kom alltid till ishallen med god inställning. Uttagningen till landslaget är väldigt välförtjänt, och Marcus är en perfekt förebild för våra målvakter som vi har kvar i GötaTraneberg. Vi är väldigt stolta över honom, säger Gustav Claughton, målvaktstränare i klubben.

Lycka till i Ryssland, Marcus!
A-laget
På rom ba!
2020-01-17 16:45, A-laget
Det är fredag och det är match! Bättre underhållning än så här får du inte!
A-laget
Alla till Mossen ikväll!
2020-01-14 16:30, A-laget
 
Team Flickor A
Referat: Team Västerort - Södertälje SK
Våra damjuniorer spelade oavgjort mot SSK!
2020-01-13 13:19, Team Flickor A

Den första historiska damjuniormatchen hemma på Stora Mossen spelades i lördags mot SSK (Södertälje SK). Laget är ju en satsning i samarbete mellan GötaTraneberg, EkeröIK/Skå IK och Hässelby/Kälvesta. Dagen till ära spelade man i GötaTranebergs matchställ men framöver kommer man spela i ett eget matchställ eftersom laget har namngivits till Team Västerort. Team Västerort ställde upp med 12 spelare plus två målvakter och SSK ställde upp med 13 spelare men endast en målvakt. Vi har två egna spelare med i laget från GötaTraneberg som nått damjuniorålder, Vera Mogensen och Cornelia Jansson. Vera noterades för en assistpoäng till 2-0-målet!


Damjuniormatcherna spelas 3x15 minuter och Team Västerort ledde matchen med 2-0 en bit in i tredje perioden men SSK han reducera och slutligen kvittera till 2-2. Det sista målet gjorde SSK när det endast återstod 32 sekunder av matchen. En mycket jämn och kul match!


Stort grattis till den delade poängen och vi ser fram emot att följa laget under resten av säsongen!

Team Flickor A
Imorgon, lördag kl 18, spelar våra damjuniorer för första gången på Stora Mossen mot SSK!
2020-01-10 16:11, Team Flickor A
Team Västerorts nya matchställ som sponsras av IT-företaget HCL Technologies!
Vårt Damjuniorlag, Team Västerort, som vi delar med Ekerö IK/Skå IK och Hässelby/Kälvesta, spelar sin första hemmamatch någonsin på Stora Mossen imorgon, lördag, kl 18.00 i en ren seriefinal mot Södertälje SK. Detta är en unik satsning vi gör för att få igång damjuniorverksamheten i Stockholm och matchen till ära spelas i GötaTranebergs matchställ. Hittills har man spelat 6 matcher och vunnit fyra av dem.

I nästa vecka kommer Team Västerorts nya matchdräkter som även bär Ekero IK:s, Skå IK:s, Hässelby/Kälvestas och GötaTranebergs klubbemblem ovanför Team Västerorts eget klubbemblem på bröstet. Kom och heja fram tjejerna till seger i denna unika ishockeymatch!
Tranebergs IF:s klubbemblem, lite av ett mysterium...
2020-01-10 13:50
Tranebergs IF:s klubbemblem är lite av ett mysterium. De första tävlingsdräkterna bar nämligen ett stort T på bröstet istället för det klubbemblem som syns på senare dräkter, ett T som grundaren Melker Jonsson själv mejslat fram. Han var bonde på Stora Mossen och donerade föreningens tävlingströjor till de olika sporter man bedrev, bland annat ishockey. Ett T som kan betecknas som en Sans Serif med en aningens Serif i sig. Själva T:et är nämligen inte helt symmetriskt kantigt utan det fanns lite häng på hatten och en rot som var lite kraftigare än resten av bokstaven. Läs mer...
Vi fyller 120 år!
2020-01-10 11:37
Den 1:a oktober 2020 fyller GötaTraneberg IK 120 år! Samtidigt fyller Svenska Ishockeyförbundet 100 år. Ett förbund som IK Göta startade 1920. Två år senare delades det första SM-guldet i ishockey ut. Det vann IK Göta! Det blev åtta SM-guld till samt fyra silver och sju brons! Där av vår devis "Av tradition mästare!"

Tycker ni att vi ska fira det? 

SJÄLVKLART!!! Vi äger ju vår historik full ut! Därför kommer vi att fira in detta fantastisk jubileumsår någon gång under 2020. Mer information kommer...
Team Flickor B/C
Onsdagens "prova på-träning" med Team A/B/C!
2020-01-09 09:14, Team Flickor B/C
Taggat gäng på isen
Till årets första "prova på-träning" med tjejlaget kom det sex nya tjejer! Så kul!
Prova-på tjejerna är i varierande åldrar, 2015-2011, och de tränade i en egen zon parallellt med lagets tjejer. Patrik S och Niklas upplägg med skridskotekniska övningar, klubba och puck övningar samt lite bus var mycket uppskattat.

-Vi ses nästa vecka!, vinkade glatt samtliga tjejer efter ispasset!

En lyckad första onsdag tycker vi!
Dessa yngre tjejer kommer delta i olika event så som Hockeyskoj och annat under våren. Vi kommer även samträna ett pass med Tyresö/Hanvikens hockeyskoletjejer. GötaTraneberg kommer också att arrangera ett "Hockeyskoj-event" där andra föreningar bjuds in för kul istid med matchspel och bus för de yngsta spelarna.

Det är Patrik Svensson (tränare) och Martina Ahlqvist (ledare) som speciellt tar hand om den här gruppen tjejer.

Vi ser nu redan fram emot nästa onsdag! :)
Team 09 U11
Vi besökte ett träningspass för vårt yngsta lag i föreningen, Team 11!
2020-01-02 00:27, Team 09 U11
GötaTranebergs yngsta lag, Team 11, består av cirka 45 spelare. Vi besökte deras senaste träning dagen innan nyårsafton. Just det här träningspasset låg fokuset på skridskoträning samtidigt som man drillade målvakterna med svåra skott. Alla i laget får testa på att vara målvakter. Laget har en stor och entusiastisk stab med mycket ishockeykunskap. Kolla in videon ovan som visar några klipp från träningen samt en intervju med två av spelarna i laget.
Team Flickor B/C
Nu bjuder vi in GT:s Skridsko- och Hockeyskole-tjejer för Prova-På-Ishockey med tjejlaget :)
2019-12-29 19:13, Team Flickor B/C
Inbjudan per post.
För andra året i rad får alla tjejer födda 2014 och tidigare som är inskrivna i GT Skridsko- och Hockeyskola en personlig inbjudan om prova-på-ishockey med vårt tjejlag, Team A/B/C. 
(vårdnadshavare får ett mer informativt mail).
I skrivandets stund räknar vi till 37 spelare i vårt lag. Att fylla på underifrån med unga spelare är såklart en stor del i vårt rekryteringsarbete. Förra årets inbjudan gav resultat och även de som inte planerat att bli ishockeyspelare kom för att prova på:). Vi hoppas på bra gensvar även denna gång! 
Sprid gärna detta vidare till vänner och bekanta med tjejer födda 2014 och äldre. Kan de åka lite skridskor är de varmt välkomna!

PS. Inför Prova-På-Dagarna tar vi tacksamt emot donationer av små armbågsskydd, halsskydd och damasker som inte används av era barn längre. Lämna detta på kansliet så hämtar vi 8/1.
Nyheter från våra lag
 
Våra Sponsorer