SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Extra bra priser på rean hos Hockeygear
2021-03-05 15:23
Skynda att fynda!

Sedan i augusti samarbetar Göta Traneberg med Hockeygear i Solna (Växlarevägen 27) som är en mycket välsorterad butik för utespelare så väl som målvakter. Hockeygear erbjuder bästa möjliga service och ett engagemang i varje kund. Alla i personalen spelar hockey och är utbildade i produkterna de säljer.

 

Nu har vårens rea börjat och Hockeygear vill erbjuda extra förmånliga priser till oss i Göta Traneberg (50% rabatt istälet för ordinarie 30%). Erbjudander gäller utgående produkter från Bauer vid köp i butik, t ex

 

- Supreme handskar, byxor o kroppsskydd

- Vapor skridskor

- Vapor Flylite klubbor

- Vapor Målvakt

 

För att erhålla rabatten ska koden "göta50" anges så dras rabatten i kassan. 

 

Eftersom Göta Traneberg också har samarbetsavtal med Bauer är det viktigt att alltid registrera föreningstillhörighet vid köp av Bauerprodukter hos Hockeygear. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hockeycamp för tjejer
Mental träning under Vårens Hockeycamp för Tjejer i Mossen
2021-02-27 18:25, Hockeycamp för tjejer
Jennie Liljehult
Dags att presentera Jennie Liljehult, mental tränare, till Vårens HockeyCamp för Tjejer 2021.
Jennie har 15 års erfarenhet med att coacha individer för att få fram deras optimala mentala tillstånd. Hon har alltid individen i fokus och anpassar arbetet utifrån idrottarens ålder och idrottens mentala kravprofil. Jennie coachar ishockeyspelare från ungdoms-junioråldern hela vägen upp till SHL, SDHL och NHL.
Det kommer bli ett grymt bra inslag i årets HockeyCamp för Tjejer. Att kunna erbjuda campens ishockeytjejer att få ta del av Jennies breda kunskap och erfarenhet av att bygga energi och bra mental balans känns fantastiskt.
Varmt Välkommen Jennie!
Följ gärna Jennie på www.instagram.se/jennieliljehultmentaltraning
Team Flickor B/C
GT;s yngsta gäng med ishockeytjejer
2021-02-25 21:23, Team Flickor B/C
Onsdag i Mossen
F B/C har under 3 Onsdagsträningar haft Prova-På- Ishockey för tjejer födda 2012 och yngre:)
Totalt har 12 tjejer provar på och samtliga bestämt sig för att börja träna med oss! Superkul! 
Alla som provar på får en egen fadder ifrån laget som hjälper till vid första ispasset. Faddrarna har varit helt fantastiska och är en stor del i att de som kommer trivs så bra. 
Tack för all support, hejarop och PR- spridning ifrån övriga medlemmar och lag.
Ett särskilt stort TACK till Håkan Rex och Niklas Jernström som varit tränare på is och gjort ispassen till den roliga timme det blev. 
Som alltid känner vi tränare och ledare en stor förmån att få hänga med detta gäng. Vi hoppas kunna fortsätta växa och få fler tjejer att välja ishockey som sport. Inräknat detta spelartillskott passerar vi nu 50 aktiva ishockeytjejer i vår förening:)
Vid pennan // Agneta 
Info från Stockholm Ishockeyförbund
2021-02-24 14:34
Hej på er!
Nu börjar det närma sig lite ledighet och då har det kommit lite info och vädjan från vårt förbund.
Som ni förstår handlar det om att vi ska fortsätta vara försiktiga samt att vi ska fortsätta att hjälpas åt genom att följa restriktioner och önskemål från förbund och föreningarna.

 

Johanneshov den 24 februari 2021

Förra veckan ökade smittspridningen inom Stockholmsregionen med 24 %, igår kom nya rapporter om 27 % ökning mellan vecka 6 och 7. Även om det inte råder reseförbud under sportlovet, är budskapet vid gårdagens pressträff tydligt tex gällande att undvika att umgås med andra än de du bor med. En ny pressträff är utlyst i eftermiddag och i skrivande stund vet vi inte vilka besked som lämnas vid den. Ingen av oss som älskar ishockey och barn- och ungdomsidrott vill vara i den här situationen! Det är en overklig, orättvis situation på många sätt med tuff påverkan både för samhället i stort och för enskilda individer. För att inte riskera att all verksamhet för våra barn och unga helt stängs ned igen har medlemmar, föreningar och förbund ett mycket stort ansvar att axla. Regeringen och FHM har gjort ett undantag för 05 och yngre att spela enstaka matcher under vissa förutsättningar. Vi har precis fått tillåtelse för 02-04:or att delta i organiserad verksamhet inomhus. Tyvärr får vi fortfarande inte bedriva organiserad verksamhet i hallarna för spelare födda 01 och tidigare. Dialog mellan Svenska Ishockeyförbundet och myndigheterna pågår kring detta men med rådande smittläge väntas inga förändringar för närvarande. Vi befinner oss med andra ord i en balansakt mellan att försöka möjliggöra för våra barn och unga att fortsätta idrotta samtidigt som det är av yttersta vikt att alla följer de restriktioner som är uppsatta och som också är kommunicerade till kommuner, Smittskydd Stockholm och Länsstyrelsen och kring vilka vi och andra idrotter för närvarande fått grönt ljus för. Trots det rådande smittläget är ändå myndigheternas bedömning hittills att det är viktigt för barn att få hålla igång med sin idrott men då måste det ske i enlighet med FHM och myndigheternas restriktioner. Det är således ingen självklarhet att föreningslivet får fortsätta hålla öppet på det sätt vi får idag men just nu vill inte myndigheterna stänga ned igen likt de gjorde i december/januari. Hjälp oss att hålla idrotten öppen genom att inte stretcha på några av restriktionerna och råden!


Delta inte i camper eller träningar med spelare från olika föreningar

Vi ber alla individer och organisationer att följa de särskilda anvisningar som är utarbetade av Svenska Ishockeyförbundet utifrån FHM och regeringens rekommendationer, se länk nedan. I dessa dagar är vi oroade över camper som arrangeras där spelare från olika föreningar möts och i vissa fall t.om. bor och umgås tillsammans under flera dagars tid. Vid flera av dessa aktiviteter ser vi att omklädningsrum används samt att föräldrar tillåts närvara på läktare och vid vissa aktiviteter. Detta är upplägg som för närvarande inte är vare sig lämpligt eller tillåtet. Om ett sjukdomsutbrott inträffar under campen där barn och föräldrar från flera olika föreningar ses riskeras smittspridning till många olika föreningar och andra sociala grupper. Samma gäller provträning eller liknande i annan förening som för närvarande inte är tillåtet. Tillsvidare gäller att all gemensam träning bedrivs i hemmaförening. Vi hoppas istället att så många föreningar som möjligt anordnar lokala aktiviteter under sportlovet för sina egna spelare men då givetvis under strikta former.


Det kan förstås finnas spelare och ledare som har närstående i riskgrupp och som oroar sig när spelare deltagit i verksamhet utanför det egna laget och direkt därefter kommer hem och blandar sig med övriga lagmedlemmar.

Vi har i dagsläget därför ett antal föreningar som valt att sätta spelare som, trots att det inte är tillåtet, deltar i blandgruppsverksamheter i tidsbestämd isolering innan de får delta med sitt lag igen. Det är föreningen själva som beslutar om detta.

Följ instruktionerna för enstaka matcher

Som nämndes ovan har FHM och regeringen också meddelat att enstaka matcher tillsvidare kan spelas och i ishockeyn innebär detta att två lag från olika föreningar kan mötas under förutsättning att våra instruktioner följs.


Instruktionerna innebär tex att det måste upprättas rutiner för in/utpassering i hallen och isen, inga omklädningsrum får användas, ingen publik/medföljande tillåts i hallen eller på läktaren, antalet spelare och ledare begränsas, maximalt en match per spelare/vecka mm. Samtliga våra ungdomsföreningar har varit delaktiga i processen med framtagandet av instruktioner och vi har varje torsdag en digital föreningsträff gällande Covid-situationen med företrädare för alla ungdomsföreningar. Har ni inte fått ta del av instruktionerna eller har frågor så kontakta ungdomsansvarig/sportchef i er förening. Alla föreningar har ombetts säkerställa att alla berörda i föreningen nås av instruktionerna och är införstådda med innebörden av dessa. Att spela enstaka matcher är självklart frivilligt och ett föreningsbeslut.

Låt oss hjälpas åt att försöka minska riskerna för smittspridning och att till varje pris ta ansvar för att föreningarnas verksamhet får fortsätta resten av säsongen så att våra barn och unga får spela ishockey!

https://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet/design2020/covid- 19/sifs-tolkning-av-regeringens-och-fhms-rekommendationer--februari-2021.pdf


Målvakter
Alumnimålvakter på en och samma bild!
2021-02-20 13:21, Målvakter
Glada målvakter efter en målvaktsträning 2015/16
Jag hittade en gammal bild på datorn från 2015/16, och vid en närmare kik så insåg jag att den innehöll ett helt koppel av våra målvakter som har utvecklats i GötaTranebergs organisation och gått vidare till större utmaningar.
Hockeycamp för tjejer
Vårens Hockey Camp för Tjejer 2021
2021-02-16 13:56, Hockeycamp för tjejer
Joakim Westberg
Vi är stolta över att  även i år presentera Joakim Westberg som Campens Huvudcoach.  
Jocke är med på Hockey Camp för Tjejer för tredje året i rad och ispassen är helt formade efter hans träningsanda!
Han är en av landets bästa och mest efterfrågade unga tränare och som levererar hockeyutbildning i absolut toppklass! 
Hans träningsfilosofi är hög intensitet och noggrannhet, kombinerat med hårt jobb där han lägger all fokus på individuell teknikträning och jobbar stenhårt med att förbättra spelarnas skridskoteknik, klubbteknik och målsinne.

Förutom att han brinner för att utveckla spelarnas teknik så de har möjlighet att nå sin fulla potential, har han även spelat hockey på hög nivå i både Sverige & USA, där han har tagit med sig de bästa övningarna från både europeisk och nordamerikansk ishockey.

Varmt Välkommen!
Team Flickor B/C
Se hit Du tjej som gillar att åka skridskor och är 5-8 år!
2021-02-04 22:41, Team Flickor B/C
OBS! Träningstiden kan ändras något !
Hjälp oss gärna att sprida denna information till alla tjejer födda 2013-2015 som gillar att åka skridskor:).  Vi blir gärna fler!
Ökade möjligheter för äldre undomar att idrotta
2021-02-04 20:14
Folkhälsomyndigheten har idag meddelat att de från den 6 februari öppnar upp möjligheten för ungdomar födda 2002 och senare att idrotta både inom- och utomhus. Mer information om förutsättningarna förväntas inom kort.


https://www.swehockey.se/Covid-19/Covid-19/okadmojlighettillishockeyforvaraaldreungdomar
Möjligheten att spela "enstaka matcher" för ungdomslag tillfälligt uppskjuten
2021-01-28 19:10
Svenska Ishockeyförbundet öppnade igår upp för ungdomslag att spela "enstaka matcher" (maximalt en match i veckan/spelare) från och med vecka 5.

Frågan behandlades idag på Stockholms Ishockeyförbunds veckovisa digitala möte och föreningarna beslutade enhälligt att inte spela några matcher förrän tidigast 7/2. Anledningen är att föreningarna tillsammans enats om att de behöver mer tid att för att säkerställa att träningsverksamheten kommer igång under smittsäkraformer. 

God fortsättning, nu hoppas vi snart kunna börja träna tillsammans igen
2021-01-15 19:12

Vi har nu lämnat det märkliga och utmanande 2020 bakom oss och ser fram mot att så snart som möjligt kunna återuppta verksamheten igen. Vi har alla delat den besvikelse och frustration som restriktioner och nedstängningar har inneburit. Styrelsen vill därför rikta ett stort tack till alla ledare, spelare och föräldrar för den förståelse, flexibilitet och samarbetsförmåga som har upprätthållits trots de särskilda omständigheterna vi har varit tvungna att anpassa oss till. Vi kan vi också med gott samvete säga att vi i föreningen har tagit vårt ansvar när det gäller att begränsa smittspridningen i samhället.


Idag har vi nåtts av det glädjande beskedet att smittskydd Stockholms uppmaning om att tillfälligt avstå från organiserad föreningsledd träning utomhus i Stockholms län upphör att gälla den 16 januari. Från och med den 18 januari börjar länets kommuner succesivt öppna utomhusanläggningarna. Detta innebär att gemensam fysträning under anpassade former bör kunna börja bedrivas under nästa vecka. Vi vet ännu inte hur det kommer att fungera i praktiken på Stora Mossen. Mer information kommer sannolikt under måndagen.


Stryrelsen

Beslut angående de Regionala serierna i Region Öst
2021-01-11 19:27
Tävlingskommittén för Region Öst (Gotlands-, Stockholms-, Södermanlands- och Uppsala Ishockeyförbund) har idag, i enlighet med det beslut som Svenska Ishockeyförbundet tagit angående ändringar av seriebestämmelserna 2021-01-08 gällande kvalen till SDHL, Hockeyettan, J20 Nationell och J18 Regional säsongen 2020/21, beslutat att inga kvalspel heller kan genomföras enligt plan i de regionala serier som inte tillåtits träna eller spela. Vidare har beslutats att spel i HockeyTvåan, HockeyTrean, DamEttan, Damjuniorserien, J20 Regional Östra, J20 Division 1 Östra, J18 Regional Östra, och J18 Division 1 Östra (alla regionala serier) inte återupptas under innevarande säsong. Ambitionen är att istället kunna erbjuda alternativa former för matchspel om smittläget medger att matcher kan spelas igen. Inget vidare beslut har fattats avseende ungdomsverksamheten.
Information från styrelsen med anledning av Coronaläget
2020-12-20 21:28

Föreningens verksamhet har som alla vet påverkats av Coronapandemin under säsongen. Vi befinner oss i en ny situation som varken myndigheter, förbund, klubbar eller verksamma har tidigare erfarenhet av. På kort tid har förutsättningarna för att bedriva idrottsverksamhet ändrats radikalt och många klubbar kämpar för sin överlevnad. Inte desto mindre utgör idrotten en viktig del av samhället och har därmed ett stort ansvar när det gäller att begränsa smittspridning för att skydda våra riskgrupper. GötaTraneberg IK, liksom alla andra föreningar, har därför att följa de rekommendationer som utfärdats av Regeringen, Folkhälsomyndigheten, Sveriges Ishockeyförbund, Stockholm Ishockeyförbund och Stockholms stad.


Under pandemins andra våg har sjukdomen kommit närmare än i våras och ett flertal fall av Covid-19 har konstaterats i föreningen, både bland spelare och ledare. I vissa lag har verksamheten behövt stängas ner tillfälligt. Som tur är har ännu ingen drabbats allvarligt.


Ur ett idrottsligt perspektiv har restriktionerna medfört en utmaning när det gäller att anpassa verksamheten till rådande förutsättningar. Olika åldersgrupper har till följd av restriktionernas utformning påverkats i olika utsträckning. Den största utmaningen för oss som förening har dock varit att förutsättningarna har varit, och fortfarande är, oklara. När nya direktiv har utfärdats har detta ofta skett med kort varsel och budskapet har varit att verksamheten under innevarande säsong ska kunna återupptas. Till detta kommer att vi även måste tänka framåt för att säkerställa verksamheten under kommande år.


Styrelsen har naturligtvis följt utvecklingen noga och löpande diskuterat och planerat för olika händelseförlopp. En viktig styrande parameter i detta arbete har varit utgångspunkten att verksamheten ska kunna återupptas, sannolikt med kort varsel. Det har därmed så här långt inte varit ett alternativ att säga upp löpande avtal eller på andra sätt permanent stänga av resurser eftersom det skulle innebära att en återstart inte är möjlig.


De ekonomiska förutsättningarna för föreningens verksamhet är att de flesta kostnader på kort sikt är fasta. Dessa utgörs till exempel av kostnader för kansli, sportchef, arvoderade tränare samt finansiella kostnader kopplat till ägandet av ishallen. I sammanhanget ska noteras att vi inte betalar några avgifter för istider under perioden 20 september till 21 mars men att intäkterna från uthyrning av istider till externa aktörer under eftersäsongen utgör en mycket viktig del av föreningens totala ekonomi.


I nuläget står vi inför en situation där våra förutsättningar kan se väldigt olika ut efter den 24 januari:


  • Matchspel- och träningsverksamhet bedöms kunna bedrivas i någon utsträckning under resten av säsongen.
  • Träningsverksamhet bedöms kunna bedrivas i någon utsträckning under resten av säsongen.
  • All verksamhet behöver stängas ner under resten av säsongen.    


Styrelsen kommer att sammanställa all tillgänglig information och förbereda handlingsplaner beroende på åt vilket håll utvecklingen går. Handlingsplanerna kommer att omfatta alla tillämpliga åtgärder för att säkerställa föreningens överlevnad och ekonomi för att bedriva en fortsatt verksamhet. Naturligtvis kommer alla berörda att uppdateras så snart det finns ny information. För de som själva vill följa händelseutvecklingen rekommenderas Folkhälsomyndighetens hemsida Covid-19 — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) samt Stockholms Ishockeyförbunds hemsida Stockholms Ishockeyförbund (stockholmhockey.se).


Till sist vädjas till alla inblandade att ha extra mycket överseende med varandra i dessa okända och prövande tider. Vi är alla frustrerade över att allt inte är som vanligt och det är nära till hands att utkräva ansvar och utse syndabockar. När det gäller pandemin är det dock viktigt att komma ihåg att det inte finns någon i vår närmiljö att ställa till svars utan det gäller att hålla ihop inför framtiden. Det är inte heller så att vi följer styrande rekommendationer bara för vår egen skull utan för att i likhet med alla andra föreningar ta vår del av ansvaret när det gäller att minska smittspridningen i samhället. Situationen är mycket påfrestande inte minst för våra ledare som varje dag jobbar för att göra det bästa av situationen. Låt oss stödja dem och jobba tillsammans så att vi så snart som möjligt åter kan fokusera på det vi gillar allra mest – att spela ishockey!

 

Styrelsen, sportchef och kansli

Stockholms stad stänger alla idrottsanläggningar från och med 20 december
2020-12-19 17:39
Stockholms stad har i eftermiddag meddelat att samtliga idrottsanläggningar stängs för all organiserad verksamhet från och med 20 december fram till i första hand 24 januari. Beslutet omfattar all verksamhet inomhus och utomhus samt för alla åldrar. Berörda lagledare kommer att kontaktas inom kort så att planerade träningar kan ställas in.
Nyheter från våra lag
Team Flickor B/C, 25/02 21:23 
Hockeycamp för tjejer, 16/02 13:56 
 
Våra Huvudpartners