Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Nu är hallen brandsäkrad med hjälp av Mats Lindvall Bygg, Delér Måleri och Nymans Elektriska!
2020-08-04 18:12
Äntligen är alla förråd och förrådsgången i JM-Hallen brandsäkrad!
Ett mycket kostsamt arbete som funnits på vår dagordning sedan flera år tillbaka och något vi är skyldiga att åtgärda. Kjell-Åke Westerlund hjälpte oss att påbörja arbetet med vissa nödvändiga åtgärder men det stora ingreppet har låtit vänta på sig tills vår ekonomi tillåt att fortsätta arbetet. För en tid sedan kontaktade Kjell-Åke oss igen i ärendet och nu visade det sig att Mats Lindvall Bygg kunde åta sig arbetet till ett mycket kraftigt reducerat pris, men inte nog med det, även Delér Måleri målade hela förrådsutrymmet samt vår gym och Nymans Elektriska drog ny el in i förrådsutrymmet. Det är vi givetvis djupt tacksamma för!

Stort tack Mats Lindvall Bygg, Delér Måleri och Nymans Elektriska!
Nu är våra nio IK Götas SM-guldflaggor äntligen uppe i taket igen!
2020-08-04 17:39
IK Götas klassiska nio SM-guldflaggor
Vi har pratat om våra klassiska SM-flaggor länge. Vart tog de vägen och varför tog man ner dem från kortsidan av hallen där de tidigare hängde? Dessutom saknades det några flaggor på den tiden där de hängde. Vem som tillverkade dem oklart men jag vet att de sattes upp i samband med att vår hall byggdes för drygt 20 år sedan. Var de suttit tidigare vet jag inte men de kan ha tillverkats under 80- eller 90-talet. Flaggorna är i vilket fall som helst i mycket gott skick. För en tid sedan hittade Kjell-Åke Westerlund samtliga flaggor och frågan om att hänga upp dem i vår hall blev återigen aktuell men mer än en fråga blev det inte. Nu, på eget initiativ, tog Jörgen Sigvardsson i styrelsen saken i egna händer och helt enkelt hängde upp dem igen tillsammans med Tranebergs IF:s gamla flagga, Sverigeflaggan och fyra gamla och nya matchtröjor på sidorna. De syns inte i denna bild dock. Att se alla flaggorna för första gången tillsammans är en fantastiks vacker syn och något vi alla ska vara stolta över! 
Stort tack Jörgen för arbetet!

Förutom detta har Jörgen satt upp ett nytt skåp i hallen för all den städutrustning vi använder när våra lag städar hallen veckovis. För ni vet väl alla att vi städar hallen kontinuerligt? 
Men inte nog med det, nu är golven och sargen också högtryckstvättade av, ja gissa vem, jo, Jörgen Sigvardsson så klart!

Vilken kille!
A-laget
Boende sökes till A-lagsspelare!
2020-07-12 10:59, A-laget
A-laget har rekryterat ett antal framstående spelare under våren. En av dessa är en ung, lovande forward från en landsortsförening i div 1. Vi ska presentera honom mer framöver men vi kan redan nu säga att vi är oerhört glada över att han valt GötaTraneberg som sin nästa klubb. Nu söker vi boende till denne spelare för kommande säsong och vi är tacksamma för alla tips vi kan få. Vi söker även efter ett arbete åt honom men boendet kommer i första hand.

Har ni ett boende att erbjuda eller ett tips på boende så hör av er till vår sportchef, Erik Tessmar, 070-249 59 04.

Fysträning
Snabbhet och explosivitet är ishockeyns viktigaste (fysiska) kvalitet
2020-06-17 12:07, Fysträning
Detta är en krönika av klubbens huvudfystränare, Gustav Claughton. Gustav sköter fysen i klubbens J18, J20 och A-lag sedan sex år tillbaka och han brinner för att utveckla spelarnas hälsa och hållbarhet i deras elitidrottande.
Fysträning
Vikten av multi-idrottande för att bygga en hållbar ishockeyspelare
2020-06-10 09:20, Fysträning
GötaTranebergs juniorer och seniorer minskar mängden isträning drastiskt under våren och sommaren för att utveckla kvaliteter utanför isen.
Detta är en krönika av klubbens huvudfystränare ,Gustav Claughton. Gustav sköter fysen i klubbens J18, J20 och A-lag sedan sex år tillbaka och han brinner för att utveckla spelarnas hälsa och hållbarhet i deras elitidrottande.
Kampanjen med Miljonlotteriet fortsätter!
2020-06-01 19:32
Ta chansen och stötta klubben - köp lotterna!
Nu har det börjat hända grejer, och fler och fler har sett till att gå in och köpa lotter och därmed stötta vår klubb - kul, och stort tack till alla er som inser hur viktigt det är att se till att klubben hittar alternativa intäktskällor, framförallt år som detta!

En del av er har hört av er till mig och sagt att det varit tekniska svårigheter att köpa lotterna, vilket såklart är fruktansvärt tråkigt att höra. Det har jag lyft med Sponsorhuset/Miljonlotteriet, och de har därför gått med på att förlänga vår kampanj - så vi har kampanjen även i juni! 

Är det något som inte funkar för dig när du vill beställa lotterna? Prova då att byta från dator till telefon eller tvärtom, eller byta webbläsare i datorn - det brukar ofta kunna hjälpa!

Vi fortsätter alltså vår kampanj, så har du missat att köpa dina lotter - se till att göra det! Pengarna går rakt in till att finansiera hela föreningens verksamhet!

Kampanjens sista vecka - ta chansen och stötta klubben! Pengarna går till ungdomssektionen!
2020-05-25 16:36
Kampanjen går in i sista veckan!

Stort tack till alla er som har stöttat GötaTraneberg IK via Miljonlotteriet! 

Det är otroligt viktiga intäkter som ni bidrar med och vi hoppas att vi nu under kampanjens sista vecka kan öka takten så mycket det bara går!

Du som ännu inte har testat på detta fantastiska erbjudande får nu en ny chans. Idag har också lönen kommit för dem flesta av oss.

Allt som behövs från din sida är att du testar på en 6 st lotters-prenumeration från Miljonlotteriet för endast 170 kr (Ord.pris 300 kr) så får Göta Traneberg IK Hockey HELA 500 kr.

Om du inte vill fortsätta prenumerationen kan du när som helst säga upp den. Sådana här erbjudanden kommer inte varje dag så ta nu chansen att bli miljonär och stöd oss via denna länk:

https://clk.tradedoubler.com/click?p=296406&a=1212080&g=24776524

Hockeycamp för tjejer
Stora Mossens ishall fylls med ishockeytjejer under vårens Hockey camp för tjejer 2020
2020-05-21 15:58, Hockeycamp för tjejer
Hockey camp för tjejer 15-17 Maj
Helgen 15-17 maj fylldes vår ishall med ishockeytjejer. 
För tredje året i rad arrangerar vi hockey camp för tjejer i Stora Mossen. 
I år ( Corona till trots) var intresset större än någonsin och 52 tjejer ifrån 14 föreningar i åldrar 10-15 år kom för att träna och bli bättre hockeyspelare:)
Campen genomfördes givetvis inom ramarna vi satt upp för att minska smittspridning av corona.
Helgen bjöd på ett intensivt schema med 10 timmar is, 2 off-icepass (fys & yoga,) Kost föreläsning med Tove Levin och ett  inspirationsmöte med Katarina Timglas. God mat ifrån Saras cafe och mättande mellis som Petra, Per och Rickard fixat bjöds det också på. 
Tobbe och Per förevigade allt på bilder och film. Följ oss på instagram och låt dig inspireras av härliga hockeybilder :) # Tjejhockeycamp 
Att få vara med och se tjejernas hockeyglädje och träningsglöd är en ära.
Stort TACK till alla Campens fantastiska tränare/ ledare, hockeytjejer och föräldrar som peppar, fixar & trixar så era tjejer kan leva sin dröm att spela ishockey.
Självklart har vi redan nu bokat datum för Hockey camp för Tjejer 2021. 21-23 Maj 2021 är det dags att åter fylla Mossens ishall med Ishockeytjejer ifrån hela Sverige.
Vi ses i Mossen // Campgänget gm Agneta
Stöd klubben med hjälp av Miljonlotteriet!
2020-05-18 17:02

Ta chansen och kamma hem storvinsten och stötta samtidigt Göta Traneberg IK Hockey med viktiga intäkter! Genom att köpa 6 lotter hos Miljonlotteriet (utan bindningstid!) för 150 kr (170 kr inkl betalningsavgift) får vi hela 500(!!) kronor. 


Erbjudandet gäller enbart dig som är ny kund och du måste ha fyllt 18 år. 


Med anledning av corona så kommer jobbet med sponsorer kommande säsong att bli svårare än väntat. Därmed kan den här kampanjen bli extra viktig! 


Kampanjen pågår till 31 maj, så skynda er att gå in och köpa era lotter - och tipsa gärna alla i er bekantskapskrets om denna supermöjlighet att både få stötta vår förening och samtidigt få rabatt på lite lotter! 


https://clk.tradedoubler.com/click?p=296406&a=1212080&g=24776524

A-laget
Vi tog en pratstund med Jörgen Hägg, A-lagets nya tränare...
2020-05-14 22:59, A-laget
Jörgen Hägg

- Hej Jörgen!

Vill ju börja med att hälsa dig hjärtligt välkommen som huvudtränare för GötaTranebergs A-lag, som under kommande säsong spelar i de klassiska IK Göta-stället. Varför valde du GötaTraneberg?


- Stort tack för ett fantastiskt bemötande, känns superroligt!

Av de alternativ som låg framför mig så ville jag se och tro på att den klubb jag arbetar för har för avsikt att utvecklas på riktigt, både sportsligt men också organisatoriskt. Helt enkelt ha viljan att bli bättre på alla plan, uppnå ett mål bortom möjligheten men samtidigt att man har förståelsen för hur man ska ta sig dit. Här var GötaTraneberg det mest spännande alternativt och att dessutom få ta hand om ett lag som kommer spela i de klassiska IK Göta-tröjorna är ju bara det en ära i sig och det gör ju inte saken sämre. Det liksom finns så mycket att försvara då ha ha!

A-laget
Jörgen Hägg, ny huvudtränare för A-laget!
2020-05-13 23:41, A-laget
Jörgen Hägg och vår sportchef, Erik Tessmar.
Idag blev klart! 
A-lagets nya huvudtränare heter Jörgen Hägg. Jörgens CV är lång, både som ishockeyspelare, ledare och tränare och den ska vi berätta mer om senare. Vår sportchef, Erik Tessmar, presenterade Jörgen för alla spelare idag och Jörgen berättade lite kort om målbilden och vad spelarna kan förvänta sig från och med nu. Det ska bli mycket spännande att följa Jörgens arbete och utveckling av A-laget framöver! 

Varmt välkommen till GötaTraneberg Jörgen och lycka till med uppdraget som huvudtränare för A-laget! 
Här är filmen som förklarar hur vi förhåller oss till våra nya riktlinjer mot smittspridningen!
2020-05-12 12:01
I denna film, som Beata Feijer har producerat (Stort tack Beata!), sammanfattar vi de viktigaste punkterna kring de riktlinjer som nu gäller för samtliga ledare spelare, ledare, förälder och övriga som berörs av GötaTranebergs verksamhet (klicka på bilden ovan så startar filmen).
I dokumentet, som du hittar genom att klicka på härkan du läsa om riktlinjerna mer utförligt. 
Tillsammans tar vi ansvar för att stoppa smittspridningen så att vi kan fortsätta göra det vi älskar - att spela ishockey!
Kämpa GötaTraneberg!!
Ibland syns vi i media...
2020-05-11 13:49
Läs artikeln här: Mitti Bromma
Gustav Claughton klar som ansvarig fystränare för GötaTraneberg säsong 20/21!
2020-05-09 22:18
Gustav Claughton
Gustav Claughton kom till GötaTraneberg för sju år sedan som ambitiös assisterande tränare till Bobo Siemensen för Team 99. Gustav är målvakt i grunden och har Hammarby som moderklubb. Han har tidigare spelat för GötaTraneberg, Hammarby, KramforsAlliansen, Kalix och i USA i Central Wisconsin Saints. Gustav började tidigt som scout för en rad amerikanska lag och bestämde sig även tidigt för att göra en tränarkarriär. Rikard Nilsson, som då var lagledare för Team 99, letade upp Gustav för sju år sedan och resten är historia. Förutom att han har ett stort ishockeykunnande så är Gustav en mycket välutbildad fystränare på yttersta elitnivå och det är en förmån för GötaTraneberg att få ha en så passionerad och intelligent fystränare som vi har i Gustav. 
Över tiden har Gustav infört en stark fysträningskultur i föreningen där samtliga spelare i föreningen lägger ner lika mycket tid på fysträningen som träningen på is.

Nu är alltså Gustav klar för ytterligare en säsong och det är vi givetvis oerhört tacksamma för!
Nyheter från våra lag
Team 12 U8, 05/08 15:17 
Team Flickor A, 03/08 19:44 
Team Flickor B/C, 03/08 19:38 
Team Flickor B/C, 02/08 20:33 
SHS Sommarhockeyskolan, 27/07 20:34 
A-laget, 12/07 10:59 
 
Våra Sponsorer