Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Team Flickor B/C
Poolspelspremiär för Team F B/C
2020-10-14 14:45, Team Flickor B/C
Göta Tranebergs Fc + Fb på poolspelspremiär
Söndag 11 oktober var det poolspelspremiär för båda Flickor C ( 2012-2010) och Flickor B ( 2010-2008). Härliga matcher med fantastiska spelarinsatser gav flera vinster! Spel i zon 3+1 med 60 sekunders tut byten.
Grymt bra jobbat- stort GRATTIS Tjejer!
Vi ser fram emot en riktigt kul säsong med mycket ishockeyspel. Som alltid är man extra stolt av att vara en del av detta GT gäng:)
// Ledare & Tränare F B/C
 
2020-10-08 20:19
Föreningens riktlinjer med anledning av Covid 19 gäller fortfarande!

Smittspridningen har tyvärr inte avtagit och styrelsen påminner därför om att de riktlinjer som föreningen tidigare utfärdat med anledning av Covid 19 fortfarande gäller (se nedan). Vidare lyder föreningen fortsatt under de riktlinjer som Svenska Ishockeyförbundet utfärdat. Riktlinjerna fastslår att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn, dvs endast aktiva och nödvändiga funktionärer har tillträde.


Det undantag som Polisens tillståndsenhet har beviljat GötaTraneberg medger att vi får ta in en publik på 50 personer för A-lag (under särskilda säkerhetsarrangemang), J20, J18 och Damjuniorer. I samband med dessa matcher ansvarar respektive lag för att beviljad publik inte överskrids. I annat fall kan tillståndet dras in.

Enligt Svenska Ishockeyförbundet finns det för närvarande ingen möjlighet att söka tillstånd för publik till ungdomslagens matcher. För alla ungdomsmatcher gäller alltså att endast aktiva och nödvändiga funktionärer har tillträde. I samband med dessa matcher ansvarar respektive lag för att publik inte närvarar.

För alla oss som älskar att se på ishockey är de rådande restriktionerna naturligtvis frustrerande. Det är inte desto mindre viktigt att alla aktiva och föräldrar respekterar skyddsåtgärderna så att verksamheten kan fortsätta. Styrelsen följer löpande utvecklingen och vi hoppas så klart att läget snart ska förbättras.
A-laget
Premiär i serien för IK Göta imorgon på Mossen! 50 i publik gäller!
2020-10-08 10:37, A-laget
Detta jubileumsår heter vårt A-lag IK Göta!
Imorgon är det seriepremiär för IK Götas A-laget hemma på Mossen. En efterlängtat premiär kan vi meddela. Det är första gången vi spelar under IK Götas anrika namn och matchdräkt sedan föreningarna IK Göta och Tranebergs IF slogs samman 2007. Vi vill hedra detta jubileumsår då föreningen fyller 120 år genom att låta A-laget spela i IK Götas namn och matchdräkt. Våra nya matchtröjor ligger på en logistik-hubb i Nürnberg men med lite tur så har vi dem imorgon. Det vore roligt om vi kunde spela i dem direkt i premiären!

Det är en stark grupp vi spelar i med tre lag som vi på förhand fått en känsla av sticker ut lite extra - Viggbyholm, Tierp och Järfälla. Imorgon möter vi just Viggbyholm. Ett lag fyllt med gamla kända namnkunniga spelare blandat med en hel del nya ansikten. Viggbyholm har alltid spelat en fin ishockey och vi har haft det motigt mot dem de två senaste säsongerna. Ska bli ohört spännande att se hur vi står oss mot dem!

Övriga lag i serien är Flemingsberg, Rimbo, Lidingö och Spånga. Vi vet väldigt lite om dessa lag och vem vet, kanske är det något av dessa lag som kommer överraska samtliga lag i serien. 

Håll utkik här på hemsidan under kvällen efter en intervju med vår A-lagstränare Jörgen Hägg!

OBS! Matchen börja kl 19.40 och vi har tillstånd att ta in 50 personer i publik. Biljetterna kostar 100 kr och det är först till kvarn som gäller!
Målvakter
Nu är äntligen målvaktsträningen igång!
2020-10-05 09:25, Målvakter
Foto: Team -11
I onsdags så startade A-blocket med sina gruppträningar, och i söndags så var det ungdomsblockets tur att sätta igång med den efterlängtade specialträningen för våra målvakter, men även för de utespelare som vill bli bättre målskyttar.
Extra utprovningsdag för klubbkläder på måndag, 5/10, kl 18-20!
2020-09-30 19:24
För er som inte hade möjligheten att prova ut klubbkläder lägger vi in en extra utrprovardag nu på måndag den 5 oktober kl 18-20. Vi hänger upp alla kläder i omklädningsrum 1.
Tillstånd beviljat för 50 i publik för J20, J18 och Damjuniorer!
2020-09-30 19:03
Polisens tillståndsenhet har beviljat GötaTraneberg att få ta in en publik på 50 personer för J20, J18 och Damjuniorer. Ansökan för publik på A-lagsmatcher ligger hos tillståndsenheten för behandling. Vi återkommer om det.
Enligt Svenska Ishockeyförbundet finns det för närvarande ingen möjlighet att söka tillstånd för publik till ungdomslagens matcher. Vi följer Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer. Alltså nuvarande regelverk om ingen publik på ungdomslagens matcher gäller tillsvidare.

GTIHA
Nu är GTs morgonakademi igång!
2020-09-30 09:50, GTIHA
Många barn och ungdomar på isen tillsammans
Måndagen den 28 september så var det premiär för denna säsongs GT IHA; vår egen hockeyakademi på morgnar innan skolan. Ett stort antal spelare var på plats runt kl6.00 på morgonen för ett ispass med A-lagets Jörgen Hägg samt klubbens målvaktstränare Gustav Claughton, och efter träningen så serverade våra morgonpigga föräldrar frukost till killarna och tjejerna som precis varit på is. 

Morgonträningarna kommer att fortsätta två gånger i veckan under resterande del av säsongen, och totalt kommer vi upp i drygt 40st extra-ispass för de som är sugna på att träna mer individuell skicklighet.
Vi flyttar firandet till 2021....
2020-09-28 18:26
På torsdag fyller vår förening 120 år. Tyvärr kan vi inte fira denna händelse på grund av Covid 19 men vi gör som EM i fotboll 2020 som flyttar turneringen till 2021 men väljer att fortfarande kalla det EM 2020.
Vårt A-lag kommer spela i ett jubileumsmatchställ under säsongen och vi får se om vi får anledning att göra det även nästa säsong. 
Vi kämpar vidare...
Förändringar i Göta Tranebergs styrelse vid årsmötet
2020-09-22 20:56
Tidigare ordförande Janne Herrström (t.h.) med valberedningens ordförande Mattias Knutsson
Igår hölls årsmöte för Göta Traneberg IK som enligt plan skulle ha hållits innan sommaren men som till följd av Corona-restriktionerna skjutits fram till igår, 21 september.

Inför mötet hade föreningens ordförande Jan Herrström meddelat valberedningen att han med hänvisning till hälsoskäl önskade frånträda sitt uppdrag. Janne har ju funnits med i föreningen under många år och har med stort hjärta och engagemang bidragit till klubbens utveckling. Som tur är har han lovat att även i fortsättningen vara behjälplig inom föreningen. Styrelsen återkommer med utförlig intervju inom kort.

Vidare hade Göran Hedman, som också varit engagerad under många år, och Damir Tisljarec avböjt omval.

Föreningen tackar samtliga avgående för sina insatser!

Vid årsmötet valdes ny styrelse för det kommande året enligt följande:

Ordförande

Jörgen Sigvardsson

 

Ledamöter

Annika Javestad

Richard Långström
Magnus Balk

Mats Kersten

Hanna Wistrand (suppleant)

 

Revisor
Lena Fondelius

 

Valberedning

Mattias Knutsson

Peter Ideström

Björn Sandberg


Första styrelsemötet kommer att hållas den 7 oktober. Styrelsen återkommer därefter med programförklaring för året.
J18
Huvudtränare J18 Alexander Patchev
2020-09-19 13:48, J18
Vi presenterar vår huvudtränare Alexander Patchev!

J18:s huvudtränare Alexander Patchev. Eller Alexandre, som han fick heta i sitt pass, då de franska myndigheterna som under en period ansvarade för att ställa ut de ryska passen, stavade hans namn på franska.

 

Alexander har en lång och bred hockeykarriär. Han har bland annat själv varit aktiv hockeyspelare med meriter från den allra högsta ligan i Ryssland, som senare bytte namn till KHL. 1994 flyttade han från Ryssland till Sverige för att spela två år i Borlänge. Därefter blev det ett år i Skellefteå SAIK. 1997 begav han sig till Danmark för spel i ett år med Gentofte som då spelade i den högsta danska ligan.

1998 var Alexander tillbaka i Sverige igen för spel i Motala i två år. 34 år gammal avslutade han sin karriär som aktiv spelare i Hästen hockey i Norrköping (numera Vita hästen), där han spelade under åren 2000-2003.

 

2003 fick han sin första tränarroll i Norrköping. 2005 flyttade han till Stockholm och Alexander har sedan dess tränat en rad olika lag på olika nivåer i Stockholms området. Bland annat både A-laget i Skå och Spånga, Hammarby IF U15-16, pojkar 92-93 mm. Parallellt med sina tränarroller har han också varit ansvarig projektledare för ett ryskt utbytesprojekt samt varit hockeykonsult i egen firma. Sedan 2015 har tränaruppdragen huvudsakligen varit inom ungdoms- och juniorhockeyn i Stockholms västerort, där han tidigare haft flera uppdrag för just GötaTraneberg. Säsongen 2020-2021 bär han alltså nu huvudansvaret för vårt J18 lag.

 

 

Vi ställde tre snabba frågor till Alexander om hur tankarna går inför årets säsong.

 

Vilka mål har du satt upp inför kommande säsongen?

-        Grabbarnas hockey ”verktygslåda” ska vi fortsätta fylla på med kompletteringar/repetitioner av utifrån de tekniska grunder som de har. Gruppen ska förstå de olika utbildningsstegen gällande speldisciplin, taktik och strategi. De ska också förstå att det är nu som övergången från pojkhockey till juniorhockey sker.

 

Vad vill du ska känneteckna lagets utveckling och spel denna säsong?

-        Att laget genomför sina matcher enligt game plan i 60 minuter.

 

Vad är det roligaste med att vara huvudtränare för GötaTranebergs J18 lag?

-        Det finns potential som man ser både individuellt i spelarna och i hela gruppen. Det kommer att bli jätteintressant att få se dem ta klivet till nästa steg i deras hockeyutveckling. Gruppen har både karaktär och intelligens som gör hela processen ännu mer spännande.

 

Schemat klart för utprovning av klubbkläder!
2020-09-16 17:59
Nu har alla lagledare i klubben fått informationsunderlag att skicka ut till spelare, föräldrar och ledare för vilka dagar respektive lag har sin utprovningsdag och hur det hela går till. Ni får det nog inom kort av era lagledare. 

Det som saknas i underlaget är hur ni ska betala för de kläder ni beställer. Som ni alla vet så har vi skapat lagkonton under föreningens huvudkonto. Det blir klart i veckan och ni kommer få uppgifter om hur ni ska betala in på just ert lagkonto. Förskottsbetalning kommer gälla.

Klicka på "läs mer" så ser ni vilken dag och tid ert lag provar ut sina klubbkläder...
Äntligen, nu är GötaTranebergs klubbkollektion här!
2020-09-15 19:43
Nu är det dags för utprovning av klubbkläder!
Vinterjacka, träningskläder, värmeställ, mössa, hoodie - allt kan du prova ut på utprovningsdagarna!

Säsong 2020/2021 har vi ändrat färgerna på vår kollektion till grå färg. Samtliga tryck blir enfärgade i svart. Bauer har designat om sina kläder till ett moderna snitt och höjt kvaliteten betydligt.

Vi kommer kalla samtliga lag till utprovning inom kort och det är viktigt att du är på plats då ditt lag har sin utprovning. 

 

Vi kommer framöver dessutom erbjuda t-sirts och andra plagg och prylar till försäljning. Tyvärr kommer vi under hösten inte kunna exponera kläderna i en egen e-handel-shop. Vi arbetar på att bygga en sådan över tiden. Tillsvidare hänvisar vi till utprovardagarna så får vi se om vi kan ta upp fler beställningar samlat längre fram under hösten.


Här kan du se hela vår aktuella kollektion och ladda hem PDF-filer med bilder och priser!

Mer information till GötaTraneberg från Svensk Hockey-TV!
2020-09-15 16:48
Idag, den 15 september, bytte vi ut mikrofonen i er hall och vi har nu testat ljudet och förhoppningsvis kommer det fungera perfekt framöver. Några har påpekat att bilden hoppar lite under sändningarna. Er kamera sitter väldigt nära isen och det gör det lite mer komplicerat för programvaran att hantera. Vi kommer inom kort uppdatera mjukvaran för att få en mer följsam kameraåkning. Vår mjukvara bygger på artificiell intelligens (AI) vilket innebär att programvaran lär sig för varje gång hur spelet förflyttar sig just i er ishall. Med tiden ska sändningarna bli bättre och bättre. När seriespelet drar igång kommer ni också kunna se matchklocka, aktuell period och aktuell ställning i matchen direkt i sändningen.

Med vänliga hälsningar
svenskhockey.tv

Läs mer på nästa sida vad du får av oss från Svensk Hockey-TV när du ansluter dig.
Hockeycamp för tjejer
Idag öppnar vi anmälan till Vårens Hockey Camp för Tjejer 2021.
2020-09-14 15:54, Hockeycamp för tjejer
Fjärde året i rad arrangerar vi Hockey camp för tjejer i Stora Mossen
Idag öppnar anmälan till Vårens Hockey camp för tjejer 2021 i Stora Mossen.
I år riktar sig Campen till tjejer födda 2006-2011.
2020 var intresset så stort att vi fick intagningskö!
Varmt välkommen att säkra Din plats på campen redan nu.
Anmäl dig via föreningens hemsida under fliken Hockey camp för tjejer. För bilder ifrån årets Camp se instagram # tjejhockeycamp
Vi ses i Mossen / Campgänget
Nyheter från våra lag
Team Flickor B/C, 19/10 13:47 
Team Flickor B/C, 14/10 14:45 
Team 12 U9, 10/10 15:05 
A-laget, 09/10 15:00 
Team Flickor B/C, 09/10 11:44 
 
Våra Huvudpartners