Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Rapport från morgonträning
2019-10-14 09:08
Gustav Claughton och Johan Wallin. Tema målskytte.
I morse 06:30 stod 31 engagerade hockeyfantaster på is.

Johan Wallin "Oerhört värdefullt att få nöta med många repetitioner vilket man inte hinner prioritera på en vanlig lagträning."
Erik! Får vi ställa några frågor till dig?
2019-10-11 18:22
Erik Tessmar, GötaTranebergs Sportchef.
- Hej Erik! Du har ju bråttom till Viggbyholm för A-lagsmatchen borta mot just Viggbyholm men vi är ju alltid lite nyfikna på vad som händer i föreningen. Har du tid för några frågor?
- Självklart har jag det, fråga på bara!
A-laget
Nu kan vi läsa av streckkoden på ditt GT500-kort!
2019-10-11 16:26, A-laget
Visa bara upp ditt kort i entrén på A-lagsmatcherna så skannar vi av streckkoden!
Fram till idag har strax under 200 personer tecknat ett GT500-kort. Smart, för det kommer ge dig en mängd förmåner du med all säkerhet kommer utnyttja på grund av att de är så bra! 
Du som är innehavare av ett GT500-kort har ju fri entréavgift till A-lagets samtliga hemmamatcher och får dessutom en kopp kaffe i Saras Kafé.
Det fina är att vi inte längre behöver pricka av dig på en lista, du bara visar upp kortet så läser vi av streckkoden på baksidan med hjälp av en handdator som har en inbyggd streckodsläsare (skanner). När vi läst av koden får du en biljett som du sedan lämnar in i kaféet när du hämtar en kopp kaffe. De i kaféet river av en del av biljetten och behåller den. Resten av biljetten får du tillbaka så att du kan visa upp den i entrén om du väller att gå ut ur hallen men vill in igen.

Allt sin egen lösning!
Det här är Kjell-Åke Westerlund!
2019-10-11 14:42
Kjell-Åke till vänster skakar tass med serviceteknikern från Munters efter avklarad installation av vår nya avfuktare...
Så här ser han ut vår alldeles egen Kjell-Åke Westerlund. Låt oss framöver presentera honom lite närmare. Han är inte så förtjust att stå i rampljuset och säger till mig då och då att jag inte ska prata om honom så mycket som jag gör. Det kommer vi göra ändå Kjell-Åke för vi alla fullkomligt älskar dig och det du gör för GötaTraneberg!

Kjell-Åke är is- och fystränare och har all steg-utbildning man kan tänka sig och får ofta rycka in i båset hos juniorlagen när tränarna inte kan vara med på match. Han har till och med rätten att stå i båset i ett SHL-lag om jag inte är felunderrättad (nu kommer Kjell-Åke prata med mig igen...). Tyckte jag såg igår att DIF Hockey skulle behöva lite hjälp...;-)

Han ingår i fystränargruppen tillsammans med Mattias Egmar och Gustav Claughton. Varje dag, när han inte sköter om alla sina hus på Gotland, så går han en rondering i vår egen ishall, fixar sådant som behöver fixas, håller rent och snyggt och ser till att alla våra hallprojekt blir genomförda. Gymet förresten, ja, det har ju självklart Kjell-Åke byggt. Vi har många stora projekt kvar att genomföra. Nu blev vi ju klara med avfuktaren men vi arbetar kontinuerligt med brandsäkringen av hallen, byten av dörrar, byggnation av nya förrådsutrymmen, nytt tränarrum för A-laget, omklädningsrum för flicklagen, ommålning av hallen och ytterligare förstärkning av golv i ismaskinsrummet. Förresten, har ni sett att vi nu har fått vatten mellan båsen i JM-hallen. Äntligen kan vi fylla på vattenflaskor m.m direkt i hallen. Gissa vem som fixade det!

Vi sa här om dagen att den dagen Kjell-Åke säger tack och hej, då får GötaTraneberg problem! Kjell-Åke, du får nog se till att vara lika stark och frisk som du är idag i minst 50 år till för det finns bara en Kjell-Åke Westerlund!
Äntligen! Installationen av avfuktaren med tilluftskanaler är nu klart och här sätts systemet igång!
2019-10-11 10:51

Oj, vad skönt att vår nya avfuktare nu är på plats och igång! 

Alldeles nyss fick vi denna film av Kjell-Åke Westerlund, vår projektledare för hela installationen, och han dokumenterade själva starten av avfuktaren som drog igång nu på förmiddagen.

 

Tror inte många har förstått hur viktig denna maskin är för vår verksamhet. Vi såg redan igår att fukten började ta över hallen i tiden mellan att den gamla apparaten plockats ner och den nya sattes igång. Nu förväntar vi oss ett bättre klimat i hallen och att vi kan utnyttja hallen året om.


Stort tack för hjälpen Kjell- Åke, du är guld värd för föreningen och självklart ska vi dela en stor tårta med dig framöver för detta jobb men även allt annat du gör för oss i GötaTraneberg!

Inom kort kommer vi tillkännage våra hedersmedlemmar!
2019-10-10 15:17
Det är fint att vara hedersmedlem i Sveriges anrikaste ishockeyförening!

Inom kort kommer vi lägga ut på hemsidan vilka våra utvalda hedersmedlemmar är i GötaTraneberg. Vi kommer också inför A-lagsmatchen mot Sudret HC, söndagen den 10 november hemma på Mossen, presentera dem under ceremoniella förhållanden. 

En hedersmedlem är en medlem för livet som förtjänat detta genom extraordinära insatser för föreningen eller för lång och trogen tjänst. Som hedersmedlem betala man inga medlemsavgifter, man går fritt in på alla hemmamatcher, har samma förmåner som en GT500-korts innehavare och får rösta på årsmötet...livet ut! Just nu finns det åtta stycken hedersmedlemmar men givetvis kommer den listan fyllas på över tiden.

Mer om evenemanget den dagen senare...

GT500-korten klara!
2019-10-10 11:23
GT500-korten, vårt säsongs- och medlemskort
Äntligen så kom GT500-korten! Vi kommer dela ut dem redan idag och ni som vill ha era kort på en gång kan rekvirera dem på kansliet från och med kl 14 idag.

De som bidrog 500 kr eller mer till insamlingen till avfuktaren får också ett GT500-kort!
Tecknade man ett GT500-kort direkt så gick hela beloppet oavkortat till insamlingen för avfuktaren. Valde man istället at swisha in 500 kr eller mer till bara insamlingen till avfuktaren så blev man ändå per automatik berättigad till ett GT500-kort. Det var väl bra!

Du som ännu inte tecknat dig för ett GT500-kort, snälla, gör det redan idag! Klicka här!

Förmåner kopplat till GT500-kortet
Du kommer får exklusivt erbjudande och rabatter av Fodi, Cykelkraft, Låspunkten, Måleributiken Alvik, privat träning med Gustav Claughton och Länna Sport. Dessutom har du trott inträde till samtliga A-lagets hemmamatcher under säsongen och du får en kopp kaffe vid varje hemmamatch i Saras Kafé! Du blir också medlem i GötaTraneberg och har på så vis rösträtt på årsstämman.

Inom några dagar kommer vi precisera exakt vad var och en av företagen kopplade till GT500-kortet erbjuder och hur du kommer i åtnjutande av erbjudandena.
Nu monteras tilluftsrören i taket som kopplas till nya avfuktaren!
2019-10-07 15:53
Munthers monterar rören kopplade till avfuktaren.
Nymans El har dragit fram alla el över isen som sedan ska kopplas in i vår nya avfuktare. Idag har arbetet med att montera tillluftsrören i taket påbörjats. Rören är kopplade till våra nya avfuktare och de läggs ut med hela läktaren. Snart lyfts avfuktaren upp del för del och man kör in den genom ismaskinshålet och lyfter upp allt med hjälp av en lift. Golvet där avfuktaren står har förstärkts underifrån med hjälp av Bromma Stål. Under golvet ligger just ismaskinshålet och vi var tvungna att sätta stora balkar från golv till tak i det utrymmet. Snickeri 1 har ordnat med stora skivor som förstärkning mellan golv och där avfuktaren ska stå för att skydda både golv och avfuktare och för att får allt plant. Det är en rejäl apparat vi monterar in och arbetet är omfattande. allt kommer vara klart under oktober. När det är klart så bjuder vi på bubbel så klart!
Bilden ovan är tagen av Kjell-Åke Westerlund som är vår projektledare för hela installationen.

Skridsko- och Hockeyskolan 19/20
Första dagen med Skridsko- och Hockeyskolan!
2019-10-06 12:24, Skridsko- och Hockeyskolan 19/20
Full fart på Skridsko- och Hockeyskolan. Klicka på bilderna så förstoras de.

Det var stort intresse bland barn och föräldrar första dagen av vår Skridsko- och Hockeyskola. Många nya barn som tog sina första skär på en is i Skridskoskolan blandat med de som går sitt första eller andra år i vår Hockeyskola. Inskrivning, skridskoslipning, utprovning av ny utrustning (ett hockeyutrustnings-kit vi säljer till självkostnadspris) och många barn och föräldrar som för första gången träffas. De vet nog inte om att de kommer umgås intensivt i minst 12-15 år till framöver, ja, kanske till och med för resten av sina liv. Det är något speciellt med just ishockey. Tror inte det finns någon sport där man har så sammansvetsade föräldragrupper som man har i just ishockey. Det är på Skridsko- och Hockeyskolan man lägger grunden för minnen för livet!

Team Flickor A/B/C
World Girls Ice Hockey Weekend!
2019-10-04 18:28, Team Flickor A/B/C
 
A-laget
Game Day! GötaTranberg - Järfälla på Mossen ikväll!
2019-10-04 15:38, A-laget
Vi bjuder på kvalitetsunderhållning med start kl 19.40 på Mossen ikväll! A-laget tar nämligen emot Järfälla HC.

Senast tvålade vi ju till Rimbo med 3-2 i en oerhört fartfylld och spännande match. Nu är det dags igen! Så snyt snoret ur näsan, på med matchmössan och fyll plånboken med 50 pix inga trix - det är dags att lyfta fram A-laget till ännu seger! 

Vi syns garanterat!
A-laget
2019-10-01 15:54, A-laget
FÖRSTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN! KOM BARA!!!
Tryck i er tisdagskrubbet snabbt och ta med er hela familjen, grannarna, kusinerna och alla ni har i era telefonböcker upp till Mossen - det är match och det är A-laget som tar emot Rimbo ikväll! 
Matchen börjar kl 19.40. Entrén är som vanligt låga 50 kr och ni som tecknat GT500-kort finns med på en lista i entrén. Uppge bara ditt namn så får du en biljett som också gäller för en kopp kaffe i cafét. Å du, den här matchen spelas i B-hallen på Mossen.

Kämpa A-laget!!!
A-laget
Referat:
Ja men det gick ju vägen till slut!
2019-09-28 13:00, A-laget
Premiärmatcher är alltid speciella och den här gången var det mot Spånga IS, ledda av vårt förra tränarpar Kenta Pettersson och Micke Jansson. Spånga är fyllt med före detta GötaTranebergare dessutom, så visst, det här var en prestigematch helt klart. Spånga inleder hårt och lyckas tidigt få hål på GötaTraneberg. Matchen är dock jämn och lagen följs åt i målprotokollet. Efter tre spelade perioder och lite för många utvisningar (8 för GötaTraneberg, 6 för Spånga) så går matchen till förlängning. Linus Rosengård i målet står för två TV-räddningar som höll GötaTraneberg kvar fram till straffläggningen. Väl där är det inget snack. Linus räddar två av fyra straffar medan GötaTraneberg sätter sina första fyra, vilket innebar att den sista straffomgången inte behövde genomföras. Vinst och två sköna poäng till GötaTraneberg! Skönt att premiären är avklarad. Nu ser vi fram mot första hemmamatchen mot Rimbo nu på tisdag kl 19.40!
I filmen ser vi nr 33 Conrad Herrström sätta den den fjärde och avgörande straffen.
A-laget
Gameday - lokalderby mot Spånga!
2019-09-26 23:17, A-laget
Kl 19.30 i Spånga spelar A-laget första seriematchen för säsongen!
Kämpaaaaa!
Nyheter från våra lag
Team Flickor A/B/C, 11/10 12:47 
Team 10 U10, 08/10 09:17 
Team 11 U9, 07/10 14:14 
Skridsko- och Hockeyskolan 19/20, 06/10 12:24 
 
Våra Sponsorer