Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Hockeycamp för tjejer
Vi presenterar Linda Dupree, föreläsare under Hockey Campen för Tjejer - "Träning för prestation"
2019-05-07 15:12, Hockeycamp för tjejer
Linda Dupree
Hej!
Linda Dupree heter jag och är en före detta hockeyspelare som spelade i ca 16 år. Klubbar jag spelat för är Tranebergs IF (Göta/Traneberg), där jag började min karriär ca 8-9 år gammal. I Tranan/GT spelade jag främst med pojklaget i ett antal år innan jag valde att börja spela flickhockey i AIK:s damjuniorer. 
Hockeycamp för tjejer
Inspirationsföreläsare under vårens Hockeycamp för tjejer
2019-04-21 17:51, Hockeycamp för tjejer
Danijela Rundqvist
Vi är extra stolta över att även detta år få förmånen att kunna presentera campens inspirationsföreläsare Danijela Rundqvist, som kommer att berätta om sin hockeyresa. Danijela behöver kanske ingen närmare presentation då hon är en av våra absolut mest framgångsrika ishockeyspelare. Här är ett axplock ur karriären är; trefaldig olympier (med silver från Turin-OS 2006), utlandsspel i både Kanada och Ryssland, över 200 landskamper för Damkronorna och mycket mycket mera. Vilken förmån för oss att få ta del av hennes erfarenheter!
Till denna inspirationsföreläsning är även alla föräldrar varmt välkomna att lyssna!
Flickor Az/B
GT:s Guld- och Silvertjejer
2019-04-14 20:50, Flickor Az/B
Göta tranebergs Flickor AZ och Flickor B
Flickor AZ och Flickor B har säsongens sista cup 30/4 i Fontanahallen.
 GT tjejer har en heldag med matcher och kul umgänge. De varvar matchspel med att vara bästa hejarklacken till varandra. 
Båda lagen spelar helt fantastiskt bra vilket ger resultat!
Flickor B kammar hem GULD och Flickor AZ SILVER.
Stolta är bara förnamnet på oss ledare och tränare denna dag :)

Välkommen till säsong 2019/2020!
2019-04-01 12:00
Framåt, uppåt, GötaTraneberg!
Nu börjar vi om igen! Säsong 2018/2019 ligger bakom oss och en ny spännande säsong ligger framför oss. Ja, idag är det för första gången vi officiellt startar en säsong den 1 april, vilket vi för varje säsong alltid kommer att göra. Förutom en ny säsong har vi också vår nya sportchef på plats. Gå upp till kansliet redan idag och hälsa honom varmt välkommen! Nu fortsätter egentligen den resa vi redan påbörjat även om den ser lite olika ut för var och en av oss. Jag menar, många av er ledare är involverade i våra yngre barn som kanske i detta nu planerar för fullt för att bilda ett nytt lag i GötaTranberg eller som är inne på sitt andra eller tredje år med sina lag. Andra är i slutet av ungdomsåren och förbereder sina spelare för att om någon säsong eller två lämna över dem till vårt J18 medan några ser sina spelare avsluta sina hockeykarriärer, gå vidare till andra föreningar eller se dem ta plats i vårt A-lag. Våra resor kommer se olika ut beroende på vilken åldersnivå vi arbetar med men vi har alla något gemensamt…
GTIHA
Säsongens sista morgonträning
2019-03-30 21:27, GTIHA
Stort tack till alla inblandade ledare
Vi har kört 38 morgon pass sedan den 15 oktober. I snitt har det varit 14 spelare från 05-02 på isen och nästan alltid 2 målvakter.
Nästa år är det 06:ornas tur att vara med. Vi kör igen i oktober 2019 06:30 -07:50.
VI behöver ett par föräldrar som stöttar med frukostserveringen.

Stort tack till våra tränare Johan Wallin, Gustav Claughton och Erik Tessmar och stort tack till Göran Hedman för all planering och hantering av frukosten!

Forza GT
På måndag (1/4) tillträder Erik Tessmar tjänsten som vår nya sportchef!
2019-03-28 11:14
Erik Tessmar, vår nya sportchef!
Självklart är vi nyfikna på vad Erik på kort och lång sikt kommer ta tag i för arbetsuppgifter och hur han ser på arbetet som sportchef. Därför ställde Annika Javestad, styrelseledamot i GötaTraneberg, några frågor till Erik...
Team 04
Tre spelare från GötaTraneberg uttagna till TV-puckens vårläger för Stockholm Lag Nord!
2019-03-28 08:46, Team 04
Spelare från GötaTraneberg uttagen till Stockholm Lag Nords vårläger. Från vänster: Gustav Albihn, Wille Glantz och Leon Badla.
Nu på fredag den 29 mars startar vårlägret för Stockholm Lag Nord på Stora Mossen. Ja, ni läste rätt, Stora Mossen och det är GötaTraneberg står som värd för Stockholm Lag Nords vårläger som håller på fram till söndagen den 31 mars. Men inte nog med det, tre spelare från GötaTraneberg Team 04 är dessutom uttagna till lägret! Det är målvakten Gustav Albihn och spelarna Wille Glantz och Leon Badla. Stort grattis till ert tre grabbar och till Team 04:a! Nu håller vi tummarna för att ni går vidare till höstlägret och uttagningen av det slutgiltiga TV-puckslaget för Stockholm Lag Nord!

För er som är intresserade av att titta på träningarna och de tre matcherna som spelas under helgen så har ni schemat här...
Try Out-matcher för spelare till J18 Elit och J20 Elit vid fyra tillfällen!
2019-03-20 14:10
Alla spelare som vill spela J18 och J20 elit är välkomna till våra Try Out-matcher som vi genomför vid fyra olika tillfällen. Allt för att du som spelare ska få flera tillfällen att visa upp dig på. 

Innan matcherna har vi informationsmöten för nya spelar där vi också visar upp våra fina lokaler, gym och omklädningsrum. Informationsmötena genomför vi bara den 1 och 3 april. Övriga datum kör vi bara Try Out-matcher. 

Om du anmäler dig är det bra om du kan vara med vid minst tre tillfällen.

Matcherna spelas 45 minuter effektiv tid och utgör ingen skillnad mot vanliga seriematcher med domare och sekretariat. Vi kallar två målvakter per lag som står halva matchen var och respektive lag kommer utgöra minst tre femmor var. Matchtröjor får ni på plats i övrigt ta ni med er egen utrustning. Vi tillsätter match-coacher, lagledare och materialare. Vi tillhandahåller också dryck och mellanmål.

Anmälan 
Görs till vår sportchef Erik Tessmar på telefon 076-829 03 24 eller på mail erik.t.forsgren@gmail.com.

Schema för Try Out-matcherna

Måndag 1 april

19.30 Samling för information och genomgång av våra lokaler:

21.00-22.00 Try Out-match. Vi tillhandahåller matchtröjor.

 

Onsdag 3 april

19.30 Samling för information och genomgång av våra lokaler:

21.00-22.00 Try Out-match. Vi tillhandahåller matchtröjor.


Lördag 6 april 

14.00-15.00 Try Out-match. Vi tillhandahåller matchtröjor.


Söndag 7 april

18.00-19.00 Try Out-match. Vi tillhandahåller matchtröjor.


Välkomna!

Julia Åberg uttagen till VM-truppen!
2019-03-19 17:20
Julia Åberg, målvakt i Leksands SDHL-lag, uttagen i landslagstruppen till VM
Julia Åberg, idag målvakt i Leksands SDHL-lag, kom idag med i den trupp som är uttagen till VM i Finland som inleds om drygt två veckor.

Julia inledde sitt hockeyspelande hos oss i GötaTraneberg IK där hon spelade med jämnåriga killar i pojklagen, innan hon som femtonåring gick till Leksands IF. 

Vi som förening är glada och stolta över att ha fostrat en så duktig målvakt, och önskar henne och resten av landslaget ett stort lycka till i VM!

PS. Vi är naturligtvis extra glada att Julia är med som ledare på GT Hockeycamp för tjejer 2019 som går av stapeln 17-19 maj. 
GT Open Ice under våren
2019-03-18 13:40
Från och med idag fram till och med vecka 23 kommer vi ha GT Open Ice i JM-hallen på måndagar och onsdagar kl 1430-1550. 

GT Open Ice innebär en möjlighet för alla spelare i GT - från Skridskoskolan till seniorspelare - att spendera extra tid på isen och finslipa sina färdigheter. Ta chansen du också, all istid är bra istid!

I det fall att GT Open Ice någon dag skulle ställas in så meddelas det här på hemsidan. 

Hanna Westerlund är en av Instruktörerna på Hockey camp för tjejer 2019
2019-03-15 08:52
GT tjejen Hanna Westerlund

Vi är mycket glada över att även detta år få presentera en fantastisk resurs till vårens tjejcamp  Hanna Westerlund.

Hanna  kom som åttaåring till GötaTranebergs ishockeyskola och har genom ungdomsåren utvecklats i GötaTraneberg Team 01 fram till 2016 då hon lämnade oss för AIK Ishockey. Idag går Hanna tredje året på Solna Ishockeygymnasium och spelar sedan ett par säsonger i AIK Ishockeys A-lag i SDHL.

Hanna har också spelat i Sweden Select och varit kapten i Region Östs distriktslag samt i Stålbucklanlaget. Hon har dessutom varit med på Russinläger och landslagsläger. En riktig bra förebild för våra tjejer under Campen. Att hennes rötter är i GT gör oss inte mindre stolta:)

HISTORIA SKRIVS I JM-HALLEN 10/3
2019-03-10 21:04
GT flickor Bi poolspel. Domare/ Matchvärdar Linnea Horn, EIK och Vera Mogensen, GT
En härlig hockey dag i Mossen! GT Flickor B har hemma poolspel.
 Gästande lag på plats är Sollentuna, Vallentuna och Dif/ brinken. Våra GT tjejer möter Vallentuna och Dif/ Brinken, vinst mot båda:)
Unikt för detta poolspel är att vi i Göta Traneberg för första gången har 2 tjejer som dömer matcher för tjejlaget.
Det känns så kul och ger spelande tjejer chans att få förebilder inom ishockeyns alla områden.
Att Linnea och Vera också gjorde ett proffsigt jobb, tydligt och förklarande för spelarna är än bättre!
Både Linnea och Vera spelar i vårt sammarbetslag; Flickor A EIK/ SKÅ/ GT.
Vera är vår första tjej från GT flickor AZ/B att agera matchvärd/ domare. Vi hoppas hon fortsätter och genom det också inspirerar fler tjejer från GT att hänga på denna också viktiga del av ishockeyspelandet.
// Stolta lagledare och tränare i Flickor AZ/B GT
 
J18 Elit
Vill du spela i J18 Elit säsong 2019/2020?
2019-03-02 09:46, J18 Elit

GötaTraneberg J18 spelar säsong 2019/2020 i J18 Elit. Är du intresserad av att spela i J18 Elit är du välkommen att kontakta vår sportchef Erik Tessmar på telefon 076-829 03 24 eller på mail erik.t.forsgren@gmail.com.

 

GT J18 vann grundserien i J18 div 1 och även Allettan och på så vis direktkvalificerade sig till J18 Elit. GötaTraneberg har nu både J18 och J20 i elitdivisionerna och föreningen har högt satta mål för båda sina elitlag för 2019/20; att nå J18 Allsvenskan och en plats bland topp-fyra i J20 Elit för kval mot superelit. Självklart är detta högt ställda mål men det är så vi arbetar och tävlar jämte kravet på att ge den bästa hockeyutbildningen man kan få som spelare. GötaTraneberg erbjuder välutbildade tränare, egna omklädningsrum, nybyggt gym och två mycket fina ishallar i en vacker idrottsmiljö på Stora Mossen. Som elitspelare i föreningen är du kopplad till vårt A-block där samarbetet från A-lag ner till U16 är en stark gemensam nämnare vilket också är nyckeln till de senaste årens framgångar.

Kommunikationerna till anläggningen är mycket goda med både bussar, tvärbana och tunnelbana (gröna linjen), vilket innebär att man relativt enkelt kan ta sig hit från alla delar av Stockholmsområdet. 

Göta Traneberg är av tradition mästare, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika ishockeyföreningar med bl.a. nio SM-guld, fyra SM-silver och sju SM-brons. Idag är GötaTraneberg en förening på starkt uppåtgående, den största i Stockholm sett till antalet aktiva. Samtidigt med den sportsliga utvecklingen, där målet är att ha båda juniorlagen i Elit, A-laget i division 1 och Stockholmsområdets bästa ungdomsverksamhet, rustas också organisationen för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. 


Vill du provträna så går det givetvis bra. Ring sportchef Erik Tessmar (se kontaktuppgifter ovan).Julia Åberg är en av Instruktörerna på Hockey Camp för Tjejer 2019
2019-02-28 09:06
Vi är extra glada att presentera denna GT tjej som en av Campens Instruktörer- Varmt Välkommen Julia!
Jag heter Julia Åberg, är 22 år och spelar i Leksand i SDHL. Jag är uppvuxen i Göta Traneberg där jag spelade med killarna i Team 96 upp till jag var 14. När jag var 15 flyttade jag till Leksand för att börja hockeygymnasium och har sedan dess spelat totalt 7 säsonger i SDHL (6 i Leksand och en i Djurgården), en säsong på college i USA, 2 JVM och har denna säsong även fått debutera i Damkronorna. Sen ett år tillbaka studerar jag även på heltid till brandman vilket är min andra stora passion i livet, bredvid hockeyn. 

Ser fram emot att vara tillbaka på stora mossen i maj, superkul att bli inbjuden!

Nyheter från våra lag
Hockeycamp för tjejer, 16/05 23:43 
A-laget, 16/05 22:05 
Hockeycamp för tjejer, 12/05 17:04 
 
Våra Sponsorer