Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld!

A-laget
Kevin Lindberg, kanske en av Sveriges snabbaste ishockeyspelare!
2018-08-17 09:34, A-laget
Kevin Lindberg, skolad i AIK, född 99 - snabbare än någonsin!
Kevin Lindberg (99), forward. Han är skolad i AIK Ishockey men har spelat i GötaTraneberg sedan U16. Kevin etablerade sig snabbt i GT Team 99 och är i allra högsta grad orsaken till att vi idag spelar i J20 Elit. Sedan tre säsonger tillbaka spelar Kevin också i A-laget och till förra säsongen tog han en ordinarie plats i A-laget. Han dubblerade i J20 och till och med J18, vilket han gjort sedan tre säsonger tillbaka, och i och med det har han spelat över 180 matcher och levererat över 180 poäng totalt sett! 
Hans styrkor är hans fysik där många anser att han till och med är ett fysfenomen, hans mycket skickliga puckbehandling och hans enorma fart. Kevin är med all säkerhet en av Sveriges snabbaste ishockeyspelare! Det är som Erik Tessmar Forsgren, vår huvudtränare, uttryckte det; 
- en rappare och intensivare spelare än Kevin finns inte på marknaden och med rätt matchning finns det inga hinder för hur långt Kevin kan gå! Kevin tog stora kliv redan förra säsongen och han kommer med alla säkerhet ta ännu större kliv denna säsong. 
Vi kan bara hålla med Erik!
Vi kommer njuta av Kevins snabbhet i vinter och för er som inte sett honom på is, varsågod och kom ner till hallen, det är underhållning på hög nivå kan vi meddela!
A-laget
A-laget åter på is igen - det ser mycket bra ut!
2018-08-16 10:01, A-laget
Från A-lagsträningen igår...

A-laget mjukstartar denna vecka för att i nästa vecka gå för fullt. Det är ett intressant lagbygge vi ser denna säsong och för den som är intresserad av att få en inblick i lagbygget så är man hjärtligt välkommen att titta ner på träningarna. Vi kommer från och med nu följa A-lagets resa mot seriestarten som är den 26 september kl 19 mot SK Iron hemma på Mossen. Det innebär att Göta är först ut i HockeyTvåan Östra A:s grundserie. Målet är givetvis att ta laget till Alltvåan vilket innebär att man måste sluta topp-fyra i grundserien. 

Flickor Az/B
Prova på-hockey!
2018-08-14 11:16, Flickor Az/B
Ishockey, kanske världens roligaste idrott!

Du TJEJ 7-14 år som gillar att åka skridskor, kolla här!


Häng med på isen under några träningspass med GötaTranebergs underbara tjejlag. Du får prova på helt gratis i september månad. Utrustning finns att låna. Ta endast med skridskor, hjälm och underställ att åka i.


Plats: Stora Mossens lP (JM-hallen) 

Tid: Vi tränar onsdagar kl 17-18. Var på plats redan 16.30 för ombyte.


Vid frågor eller för att garantera låneutrustning maila; agneta.vitalisson@gmail.com

Info om laget hittar ni på www.gotatraneberg.se flik flickor az.


Ladda hem vår PDF och sprid det gärna vidare: Prova på-hockey


Varmt välkommen!

J20
GT J20 vinner första träningsmatchen!
2018-08-14 00:04, J20
Med endast fyra ispass i benen spelade GT J20 sin första träningsmatch för säsongen borta mot Tyresö/Hanviken J20 som är nykomlingar i J20 Elit. Matchen är ganska jämn rakt igenom men det märktes att GT var det stabilare laget. Det blir till slut en 6-1-seger och det är ju altid kul med en vinst! 
Vi rullade runt på fyra femmor matchen igenom och vi hade en hel del nya spelare som visade upp sig. Målen ikväll görs av Niclas Arknell (2), Hugo Östlin, Hannes Axell, Jacob Lindell och Victor Möller!
Stort grattis till segern GT J20!
SHS Sommarhockeyskolan
Äntligen är Sommarhockeyskolan (SHS) igång!
2018-08-13 09:56, SHS Sommarhockeyskolan
Isen i JM-hallen fylldes på rejält under söndagen för de som ville köra in sina prylar inför SHS!

Under söndagen var isen i JM-hallen full med unga spelare och ledare som värmde upp inför årets SHS, Sommarhockeyskolan som pågår hela veckan. Söndagen ägnades åt lägerregistrering och gav också spelarna möjligheten att få kliva ut på isen för att köra in sina prylar. Vi har ett rekord i antal deltagare, hela 130 stycken spelare, vilket är mycket roligt och ett tecken på stigande ishockeyintresse bland de yngre i Stockholm. Kämpa hårt nu och ha kul hela SHS-veckan killar och tjejer!

GT-handsken!
2018-08-10 16:10
Nu finns GT-handsken att beställa i vår klubbshop hos Länna Sport!

Bauer Pro Team handske, Taper Passform med bredare passform i cuffen och standard passform genom fingrarna.

Pro Team handske maximerar kontrollen med stor rörlighet i handleden. Pro Ivory Nash med Pro Patch Overlay Palm Medium Density Foam PE Inserts tillsammans med en patenterad flexlocktumme ger skydd där det behövs. Tvådelad fingerkonstruktion.

Senior storlekar 13, 14 och 15” junior storlekar 10,11 och 12”. Går att få med namntryck för 100kr/par.

Vill du vara med och live-sända A-lagets matcher?
2018-08-10 15:52
Om du har intresse att sända A-lagets matcher, främst hemmamatcherna, så är du välkommen att delta i i vår mediagrupp. Vi har till uppgift att dels sända matcherna live genom olika kanaler och dessutom filma matcherna för tränarnas möjlighet till analys. Vill du hellre vara med och jobba med våra sociala kanaler och vår hemsida så går det lika bra. Det krävs inga förkunskaper bara ett intresse och tid.

PS. Vi har även ambitionen att sända juniorlagens matcher.

Hör gärna av dig till jan Herrström, jan.herrstrom1@gmail.com, 0730-215431.

Game on!
J20
Lång väntan över, GT J20 på is igen!
2018-08-07 16:14, J20
Liten andhämtningspaus under första ispasset för säsongen för GT J20.
GT J20 gick direkt av isen efter avslutad säsong, vilket innebär att de flesta inte har haft is under fötterna sedan slutet av mars. Klart det blev lite si och så igår med skridskoåkningen och passningarna men det syntes klart och tydligt att vår hårda och långa fysträning givit resultat. Det här är ett mycket vältränat och förberett lag. Nu blir det is och fys hela veckan och sedan väntar två dagar av fystester och direkt på det en träningmatch mot Tyresö/Hanviken. Våra nya tränare, Christian Landberg och Victor Liman, var på plats och hade i och med gårdagens ispass också sitt första med GT J20. 
Kul också att se att Petter Sonesson (99) var tillbaka efter tre år på Hockeygymnasium i BIK Karlskoga! Petter har inte bestämt sig ännu för hur kommande säsong kommer att se ut för honom men vi är glada över att Petter är tillbaka och hoppas givetvis att han väljer att spela för GötaTraneberg denna säsong! Vi hade ytterligare två try out-spelare på plats samt spelare som förra säsongen spelat i vårt J18. Ikväll kommer några fler ansikten att dyka upp på träningen för att visa upp sig och det ska bli spännande att se hur vårt J20 kommer formas för säsongen som väntar runt hörnet.

Kämpa GT J20!
Team 04
Team-04 hjälpte Farsta till seger mot Canada Cowboys
2018-08-01 18:01, Team 04
Vi blev tillfrågade att skicka 6 spelare till Farsta ishall.
Erik, Alfred, William K, Leon, William H och Viggo letade fram rören och inställde sig. Grabbarna bidrog i allra högsta grad till segern med 4-1 genom 1 mål och 2 assist. Höjdpunkten var när Palo gick runt kassen och satte den köksvägen!
Snart ses vi i ishallen, varje dag!
Hälsingar lagledningen team-04
We are the champions forever!
2018-07-26 13:59
Raoul Le Mat-pokalen som har IK Göta som första inskription. Det skulle bli åtta till! Bild lånad från SHL.

IK Göta ishockey var en gång i tiden ett av Sveriges i särklass främsta ishockeylag på seniornivå under närmare fyra decennier. Ja, det var rätt länge sedan men vi var ändå med i toppen upp i semimodern tid och det många inte känner till är ju att av de nio SM-guld föreningen har så kom de ur hela tretton finaler. Vi har alltså fyra SM-silver också och till och med sju SM-brons. Det innebär hela tjugo SM-tecken genom alla tider. Dessutom topp-fem-placerade under samtliga 34 säsonger IK Göta spelade i högsta serien från 1922 fram till 60-talet. Traneberg då? Jo då, de spelade också i högsta serien till och från under samma period men nådde som bäst en semifinal i SM. Det är IK Göta som vilar på framgångarna men varför föreningen inte kunde ta tillvara på dessa och etablera sig i toppen av svensk ishockey fram till idag är höljt i dunkel. 

Man blir ju lite avundsjuk på landsorten...
2018-07-20 11:19
Vimmerby Tidning följer lokalidrotten noggrant

Det slår aldrig fel! 

Semester – det betyder alltid problem med bilen för min del. När jag i början av juli satte mig vid ratten i en totalt överpackad bil där hela familjen fick trängas med väskor, kuddar och en stor jäkla gasolgrill som prompt skulle med så infann sig samma oro som tidigare över om den här sommarsemestern skulle bli problemfri eller inte vad gäller bilen. Det spelar liksom ingen roll om jag har en ny eller begagnad bil, de går alltid sönder när vi ska ut på vägarna i sommarsverige. Som om gud vill jävlas med mig bara för att han eller hon vet att det knappt går att få tag på en verkstadstid under semestertider och att det hela blir än besvärligare när man befinner sig på någon obsolet plats någonstans där ute i grönsakslandet.


J20
Knappt en månad kvar till GT J20:s första match säsong 2018/2019!
2018-07-10 22:24, J20
Träningsmatcherna för GT J20 innan seriestart är i princip klara. Samtliga hemmamatcher spelas i JM-Hallen. Bortamatcherna i motståndarans A- eller B-hallar förutom matchen mot Vallentuna den 26 augusti som spelas i Gimo Ishall.
SHS 2018 fullbokad för utespelare men det finns ett fåtal platser kvar för målvakter!
2018-06-26 18:53
Anmälningarna till årets SHS har fullkomligt strömmat in, och vi är nu fullbelagda vad gäller antalet utespelare. För målvakter finns dock fortfarande ett antal platser kvar. 

Du som är målvakt, anmäl dig här!
Nyheter från våra lag
Team 04, 18/08 21:09 
Team 04, 17/08 13:27 
SHS Sommarhockeyskolan, 16/08 10:59 
 
Våra Sponsorer