SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

GötaTraneberg - av tradition mästare!
GötaTraneberg - Ishockeyklubben med 13 SM-finaler och 9 SM-guld, 4 SM-silver och 7 SM-brons!

Nya råd - krav på hockeyfrilla idag!
2021-04-01 14:50
Jaromir Jagr med en enligt FHM smittspridningsminskande frisyr

På en presskonferens tidigare idag meddelade Stefan Löfven tillsammans med Anders Tegnell att det kommit nya rön kring smittspridningen inom ishockeyn som ju under det gångna året varit hård drabbad av covid-19. 

 

Det man kommit fram till är att smittspridningen sjunker avsevärt om spelare och ledare har hockeyfrillor i stil med Jaromir Jagr på 90-talet. 

 

Därför är det numera att krav att från och med idag ska alla spelare och ledare ha hockeyfrilla. Tillsammans gör vi vad vi kan för att stoppa smittspridningen!

 

Med glada aprilhälsningar,

Styrelse och ledning

Fortsatta karantänsregler över påsk
2021-04-01 08:18

Hej allihop,

 

Nu kommer påsken, och då vill vi påminna om att de karantänsregler vi kommunicerade inför sportlovet fortsatt gäller och så också även över påsklovet. Senast igår hade Stefan Löfven en presskonferens där det meddelades att restriktionerna förlängs, så vi får tillsammans fortsätta att kämpa för att hålla ut och hålla avstånd.

 

De regler som gäller får föreningshåll angående karantän är:

 

  • Om man reser utomlands så ska man när man kommer hem vara i hemmakarantän under 7 dagar, och ta ett covid-19-test efter 5 dagar, innan man kan återgå till arbete eller skola. Vi har därför beslutat att om dessa regler gäller för skola och arbete så gäller de även hos oss i GötaTraneberg IK.

 

  • Om man reser inom landet förväntar vi oss att man tar ett stort egenansvar i de beslut man fattar. Har man under lovet varit i närkontakt med människor man vanligtvis inte träffar så visar man tränare och spelare i laget hänsyn och avvaktar med att återgå i träning när man kommer tillbaka till Stockholm.

 

Vi måste alla hela tiden ha med oss att vi lever i en pandemi, och ta de beslut vi gör utifrån det. Vi har full förståelse för de som reser bort över påsk, men vi ber att man då tänker över konsekvenserna och som sagt visar den hänsyn och respekten till lagkamrater och ledare och inte utsätter dom för onödiga risker genom att för tidigt efter hemkomst delta i verksamheten.

 

I sammanfattning: Reser man utomlands så är det 7 dagars karantän som gäller innan man får återgå till träning/matchspel. Reser man inrikes så är det upp till individen att ta ett stort egenansvar och tänka på lagkamrater och ledare och avvakta med att delta i verksamheten, och man kan då ha reglerna för utlandsresande som ett riktmärke.

Dessa regler är minimum som gäller i hela föreningen. Det står samtidigt varje enskilt lag fritt att ha hårdare regler för vad som gäller i just deras enskilda lag.

 

Med vänlig hälsning, Styrelse och ledning

Tack för årets Hockey- och Skridskoskola!
2021-03-30 18:58

I lördags hade vi säsongens sista Hockey- och Skridskoskola.

 

Stort tack till er alla som varit med och kört med oss den gångna säsongen trots de speciella tider vi lever i. Till nästa säsong hoppas vi att läget förbättras och att vi kan återgå till en sorts normal vardag igen och där föräldrarna får vara med inne i hallen och se på när barnen tränar!

 

Nu under våren så fortsätter GötaTraneberg Team 13 träna på ett tag till, och Hockey- och Skridskoskolan är tillbaka igen i höst, i september/oktober. Mer information kommer att komma på hemsidan när vi närmar oss! 

 

Med vänlig hälsning,

Rickard Björkén, Kanslichef GötaTraneberg IK

Erik Tessmar, Sportchef GötaTraneberg IK

Information om eftersäsong VT21 - särskilt föreningsstöd
2021-03-22 17:23

Information om eftersäsong VT21 – särskilt föreningsstöd, istidskostnad:

 

Som flera av er säkert redan hört har Stockholms Stad beslutat om ett tillfälligt föreningsstöd, även rubricerat som ”nolltaxa för ungdomsidrott under hela 2021”. Föreningen vill med detta meddelande förtydliga vad beslutet innebär för oss i Göta Traneberg.

 

Generellt sett betyder beslutet att Stockholms stad kliver in och i efterhand beviljar ett bidrag som gör att hockeyföreningarnas verksamheter blir kostnadsneutrala även utanför den ordinarie nolltaxan (som för oss gäller från vecka 39 t.o.m. vecka 11). Tillvägagångssättet innebär att alla betalar för istider precis som vanligt men får tillbaka avgifterna som ett föreningsstöd.

Efter detta besked har det varit osäkert exakt vad som skulle gälla för de föreningar i Stockholm som likt oss äger sin egen ishall (även Brinkens och Mälarhöjden/Bredängs ishallar). Vi har nu fått besked om att det särskilda föreningsstödet ska gälla även för de föreningar som äger sin hall men att ordinarie avtal för ersättning till Stockholms stad ska gälla i övrigt. Det är därför viktigt att förklara vad som skiljer vår situation från en förening som enbart hyr istider från Stockholms stad.

 

Föreningens motiv för att äga vår ishall är att vi kan styra hur länge hallen är öppen under för- respektive eftersäsongen och därmed skapa mer istider och bättre träningsmöjligheter för våra spelare (nästan alla andra ishallar i Stockholms Stad har betydligt kortare öppettider). En förutsättning för att kunna erbjuda denna fördel är ett åtagande för de fasta kostnaderna i Mossen Hockey AB som äger hallen (räntor, försäkringar, arrendekostnader, löpande underhåll mm).

Under normala förutsättningar kan uthyrning av de istider som föreningens egna lag väljer att inte utnyttja täcka de fasta kostnaderna och ett minusresultat undvikas. Har vi ett sämre ”istidsnetto” blir det i förlängningen våra egna medlemmar som får skjuta till pengar.

 

Med anledning av COVID har vi inte kunnat sälja så mycket istid till externa aktörer som vi vanligt gör. Som prognosen ser ut just nu kommer Mossen Hockey AB att göra ett tydligt minusresultat denna säsong, och det ser även svårt ut för säsongen 21/22 med all osäkerhet som omgärdar framtiden.

 

Eftersom de fasta kostnaderna fortfarande måste täckas kan en absolut ”nolltaxa” inte tillämpas i Göta Traneberg som äger vår egen hall. Styrelsen har därför beslutat att ta ut en fortfarande starkt rabatterad istidsavgift på 300 kr (inkl moms) per timme under eftersäsongen att jämföra med ordinarie kostnad på 1060 kr per timme för ungdomslagen. Lagen får därmed möjlighet att träna mer än planerat och ändå ha en lägre total kostnad.

 

Rent praktiskt betyder det att när ungdomslagen hyr istider från klubben kommer man få en faktura på 1060 kr/h som betalas. När Stockholms Stad betalar ut det särskilda föreningsstödet (det är ej kommunicerat exakt när detta kommer att göras mer än att det sker i efterhand) så kommer klubben att betala tillbaka 760 kr/timme som lagen tränat.

 

Med vänlig hälsning,
Styrelsen, sportchef och kanslichef GötaTraneberg IK

Ny tränare till flickhockeyn!
2021-03-15 19:32
Erik Tessmar och Jennifer Törnhult

Nu är det äntligen klart!

Jennifer Törnhult är klar för att kommande säsong representera Göta Traneberg som tränare i vår flickverksamhet.

Jennifer har ett förflutet som spelare på allra högsta nivå i Brynäs. Under sina åtta säsonger i SDHL hann hon med att vinna fyra SM-silver.

 

Sedan ett år tillbaka är Jennifer boende i Stockholm pga studier. Men när hockeysuget blev för stort och möjligheten att hjälpa Göta Traneberg i vår satsning på flickhockeyn dök upp var Jennifer inte sen att tacka ja. 

Otroligt kul för oss, nu har vi verkligen en förebild för våra tjejer.

 

Inom kort kommer en längre presentation och intervju med Jennifer!

 

Välkommen till Göta Traneberg!

 

 

På gång i föreningen
2021-03-10 21:38
Dags att tänka framåt trots utmanande tider

Vi byter administrativt system för att effektivisera verksamheten

Styrelsen har beslutat att under våren byta från nuvarande SportAdmin till Svenska Lag. Syftet med bytet är att effektivisera verksamheten ytterligare vad gäller hantering av medlemsregister, kalenderfunktion, kallelser till träningar och matcher, anmälan till camper etc. Det nya systemet kommer även att möjliggöra en betydligt smidigare fakturering och uppföljning av betalningar, samt inte minst fler alternativa betalningssätt än idag. Systemet är utformat för att helt kunna hanteras via en app i mobilen.

 

I ett första steg kommer en representant för varje lag att bjudas in till det nya systemet för att verifiera överföringen av data. När detta är klart kommer samtliga medlemmar att bjudas in. Systembytet innebär även att en ny hemsida kommer att introduceras i samband med övergången.

 

Var med och utveckla Göta Traneberg IK

Trots utmanande tider gäller det att tänka framåt och fortsätta att utveckla Göta Tranebergs verksamhet. Grunden för en ideell förening är ju att genom medlemmarnas engagemang jobba för ett gemensamt ändamål, i vårt fall att våra barn, ungdomar och seniorspelare ska få möjlighet att göra det som de älskar mest av allt – att spela ishockey.

 

Styrelsen har konstaterat att vi behöver vara fler som hjälps åt för att kunna driva alla de utvecklingsområden som finns inom verksamheten. Mot bakgrund av detta har beslut fattats om att inrätta ett antal arbetsgrupper där intresserade kan bidra utifrån intresse och praktiska förutsättningar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. För att vara starka behöver vi vara en större kärna av engagerade medlemmar som säkerställer verksamheten framåt.

 

De arbetsgrupper som definierats hittills är:

 

Namn

Syfte

Kontaktperson

Istider/Avtal

Kontakter med Stockholms stad

Mats Kersten
mats.kersten@gmail.com

Anläggning

Underhåll och utveckling ishall

Jörgen Sigvardsson

jorgen.sigvardsson.home@gmail.com

Marknad/Sponsring

Identifiera intäktsmöjligheter

Annika Javestad

annika.javestad@telia.com

Verksamhetsutveckling

Anpassa och förnya verksamheten

Erik Tessmar

sportchef@gotatraneberg.se

Ekonomi

Utveckla ekonomifunktionen

Lena Fondelius

lena.fondelius@telia.com

Kommunikation

Intern och extern kommunikation

Hanna Wistrand

Hanna.wistrand@gmail.com

 

Den som har möjlighet att hjälpa till, eller kanske har yrkesmässiga kompetenser eller kontakter som kan vara användbara, uppmanas att höra av sig till någon av kontaktpersonerna.

Extra bra priser på rean hos Hockeygear
2021-03-05 15:23
Skynda att fynda!

Sedan i augusti samarbetar Göta Traneberg med Hockeygear i Solna (Växlarevägen 27) som är en mycket välsorterad butik för utespelare så väl som målvakter. Hockeygear erbjuder bästa möjliga service och ett engagemang i varje kund. Alla i personalen spelar hockey och är utbildade i produkterna de säljer.

 

Nu har vårens rea börjat och Hockeygear vill erbjuda extra förmånliga priser till oss i Göta Traneberg (50% rabatt istälet för ordinarie 30%). Erbjudander gäller utgående produkter från Bauer vid köp i butik, t ex

 

- Supreme handskar, byxor o kroppsskydd

- Vapor skridskor

- Vapor Flylite klubbor

- Vapor Målvakt

 

För att erhålla rabatten ska koden "göta50" anges så dras rabatten i kassan. 

 

Eftersom Göta Traneberg också har samarbetsavtal med Bauer är det viktigt att alltid registrera föreningstillhörighet vid köp av Bauerprodukter hos Hockeygear. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hockeycamp för tjejer
Mental träning under Vårens Hockeycamp för Tjejer i Mossen
2021-02-27 18:25, Hockeycamp för tjejer
Ladda album (+1 bilder) >>
Jennie Liljehult
Dags att presentera Jennie Liljehult, mental tränare, till Vårens HockeyCamp för Tjejer 2021.
Jennie har 15 års erfarenhet med att coacha individer för att få fram deras optimala mentala tillstånd. Hon har alltid individen i fokus och anpassar arbetet utifrån idrottarens ålder och idrottens mentala kravprofil. Jennie coachar ishockeyspelare från ungdoms-junioråldern hela vägen upp till SHL, SDHL och NHL.
Det kommer bli ett grymt bra inslag i årets HockeyCamp för Tjejer. Att kunna erbjuda campens ishockeytjejer att få ta del av Jennies breda kunskap och erfarenhet av att bygga energi och bra mental balans känns fantastiskt.
Varmt Välkommen Jennie!
Följ gärna Jennie på www.instagram.se/jennieliljehultmentaltraning
Team Flickor B/C
GT;s yngsta gäng med ishockeytjejer
2021-02-25 21:23, Team Flickor B/C
Onsdag i Mossen
F B/C har under 3 Onsdagsträningar haft Prova-På- Ishockey för tjejer födda 2012 och yngre:)
Totalt har 12 tjejer provar på och samtliga bestämt sig för att börja träna med oss! Superkul! 
Alla som provar på får en egen fadder ifrån laget som hjälper till vid första ispasset. Faddrarna har varit helt fantastiska och är en stor del i att de som kommer trivs så bra. 
Tack för all support, hejarop och PR- spridning ifrån övriga medlemmar och lag.
Ett särskilt stort TACK till Håkan Rex och Niklas Jernström som varit tränare på is och gjort ispassen till den roliga timme det blev. 
Som alltid känner vi tränare och ledare en stor förmån att få hänga med detta gäng. Vi hoppas kunna fortsätta växa och få fler tjejer att välja ishockey som sport. Inräknat detta spelartillskott passerar vi nu 50 aktiva ishockeytjejer i vår förening:)
Vid pennan // Agneta 
Målvakter
Alumnimålvakter på en och samma bild!
2021-02-20 13:21, Målvakter
Glada målvakter efter en målvaktsträning 2015/16
Jag hittade en gammal bild på datorn från 2015/16, och vid en närmare kik så insåg jag att den innehöll ett helt koppel av våra målvakter som har utvecklats i GötaTranebergs organisation och gått vidare till större utmaningar.
Hockeycamp för tjejer
Vårens Hockey Camp för Tjejer 2021
2021-02-16 13:56, Hockeycamp för tjejer
Ladda album (+1 bilder) >>
Joakim Westberg
Vi är stolta över att  även i år presentera Joakim Westberg som Campens Huvudcoach.  
Jocke är med på Hockey Camp för Tjejer för tredje året i rad och ispassen är helt formade efter hans träningsanda!
Han är en av landets bästa och mest efterfrågade unga tränare och som levererar hockeyutbildning i absolut toppklass! 
Hans träningsfilosofi är hög intensitet och noggrannhet, kombinerat med hårt jobb där han lägger all fokus på individuell teknikträning och jobbar stenhårt med att förbättra spelarnas skridskoteknik, klubbteknik och målsinne.

Förutom att han brinner för att utveckla spelarnas teknik så de har möjlighet att nå sin fulla potential, har han även spelat hockey på hög nivå i både Sverige & USA, där han har tagit med sig de bästa övningarna från både europeisk och nordamerikansk ishockey.

Varmt Välkommen!
Team Flickor B/C
Se hit Du tjej som gillar att åka skridskor och är 5-8 år!
2021-02-04 22:41, Team Flickor B/C
Ladda album (+1 bilder) >>
OBS! Träningstiden kan ändras något !
Hjälp oss gärna att sprida denna information till alla tjejer födda 2013-2015 som gillar att åka skridskor:).  Vi blir gärna fler!
Ökade möjligheter för äldre undomar att idrotta
2021-02-04 20:14
Folkhälsomyndigheten har idag meddelat att de från den 6 februari öppnar upp möjligheten för ungdomar födda 2002 och senare att idrotta både inom- och utomhus. Mer information om förutsättningarna förväntas inom kort.


https://www.swehockey.se/Covid-19/Covid-19/okadmojlighettillishockeyforvaraaldreungdomar
Möjligheten att spela "enstaka matcher" för ungdomslag tillfälligt uppskjuten
2021-01-28 19:10
Svenska Ishockeyförbundet öppnade igår upp för ungdomslag att spela "enstaka matcher" (maximalt en match i veckan/spelare) från och med vecka 5.

Frågan behandlades idag på Stockholms Ishockeyförbunds veckovisa digitala möte och föreningarna beslutade enhälligt att inte spela några matcher förrän tidigast 7/2. Anledningen är att föreningarna tillsammans enats om att de behöver mer tid att för att säkerställa att träningsverksamheten kommer igång under smittsäkraformer. 

Nyheter från våra lag
Skridsko- och Hockeyskolan 20/21, 30/03 18:56 
Team 12 U9, 25/03 10:09 
Team Flickor B/C, 24/03 09:41 
Team Flickor A, 17/03 11:44 
Team Flickor B/C, 17/03 11:20 
 
Våra Huvudpartners