Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg J20
GötaTraneberg J20 spelar säsong 2017/2018 i Regionselit Östra.
Vi har idag en stor trupp med välutbildade ishockeyspelare ledda av vår huvudtränare Erik Tessmar Forsgren och vår assisterande tränar Gustav Claughton. Staben runt laget är stor och väloljad och ambitionen är hög i föreningen för våra juniorer, inte minst hos spelarna själva. Det här är första året vi spelare på elitnivå och vägen hit har varit lång men målmedvetet planerad. Det råder en mycket hög och god stämning i föreningen och hela A-blocket (A-laget, J20, J18 och U16) samarbetar intensivt varje dag för att lyfta kompetensen hos våra ishockeyspelare seniorer och ungdomar. GötaTraneberg eller Göta som föreningen egentligen har sin grund i med sina 9 SM-guld, har mycket goda förutsättningar på Stora Mossen med sina två ishallar, nytt gym och nya omklädningsrum för A-lag och juniorer. Ambitionen är givetvis att alltid nå högre upp i seriesystemen men vi är ödmjukt medvetna om att sådant tar tid. 
Vill du bli en dela av GötaTraneberg så är du hjärtligt välkommen att höra av dig!
Foto: Hans Östlin
Knappt en månad kvar till GT J20:s första match säsong 2018/2019!
2018-07-10 22:24
Träningsmatcherna för GT J20 innan seriestart är i princip klara. Samtliga hemmamatcher spelas i JM-Hallen. Bortamatcherna i motståndarans A- eller B-hallar förutom matchen mot Vallentuna den 26 augusti som spelas i Gimo Ishall.
En nybliven världsmästare på isen igår på Mossen!
2018-06-13 08:54
Samling runt Michael Kempe som gav instruktioner till övningar
Igår genomförde J20 en öppen träning där spelare på som lägst J20-nivå fick delta. Vi gästades av A-lagsspelare och Superelit-spelare från hela Sverige och från ligor i övriga Europa och det var kul att se bröderna Mario och Adrian Kempe, senast världsmästare med Tre Kronor, med på isen. Det blev blandade övningar och sedan tvåmål.
Ikväll kl 18 kör vi igen. Några av spelarna som var med igår kommer men även några nya.
Avslutning för GT J20!
2018-05-28 13:31
Bra avslutningskväll med GT J20!
I förra veckan var det dags för GT J20:s avslutningsmiddag/bankett, en mycket viktig del av verksamheten!
Fyra öppna tider för J20-spelare och Seniorspelare på Stora Mossen!
2018-05-04 15:55
- öh! Ska ru me till Mossen å köra lite?
Efterfrågan på istider är stor i Stockholm och de flesta J20- och A-lag har ju sommaruppehåll nu men det finns ju spelare som är sugna på att köra lite ändå.

Därför har vi ett upplägg där vi har hyrt istider i JM-Hallen på Stora Mossen under två vardagkvällar i juni. 

Arrangemanget är öppet för A-lagsspelare och J20-spelare. Du behöver alltså inte tillhöra vår förening för att delta med andra ord!

Vi kommer endast att ta ut en självkostnadsavgift för istidshyran och maten. Man kan välja att delta under en av nedanstående dagar eller båda. Det är upp till var och en och vi kommer köra lite övningar som uppvärmning men sedan delar vi upp i två lag och kör match.

Med på isen kommer vi ha tränare och andra ledare och vi räknar med cirka 25 spelare per dag. 

Gästande spelare byter om i J20:s omklädningsrum och ni kan lämna utrustningen på plats om ni deltar på alla passen.

Läs mer här om tider och vad det kostar...
Markus Nilsson i GT J20 lägger skridskorna på hyllan för gott!
2018-04-16 10:48
Foto: Idrottsfoto
Markus Nilsson (99) väljer att lägga skridskorna på hyllan för gott!

- jag börjar plugga i höst och känner att jag inte kommer kunna lägga ner den tid som krävs för att spela elitishockey. Har blandade känslor kring mitt beslut och egentligen är det rätt trist att behöva fatta ett sådant beslut men jag hoppas att jag gör rätt. Jag har älskat min tid i GötaTraneberg och kommer sakna laget och hockeyn men jag kommer hänga på Stora Mossen då och då vid hemmamatcher. Vill önska J20 och hela GötaTraneberg stort lycka till!

Markus värvades från SDE till GötaTraneberg inför säsong 2017/2018. I SDE spelade Markus med J18 Elit innan han kom till oss. Han var en välskolad back som klev in i laget direkt och gjorde skillnad. Markus hann göra några A-lagsmatcher också. 
Självklart är det sorgligt att vi tappar en bra ishockeyspelare men vi förstår Markus beslut och önskar honom all lycka till md sina studier och sin framtid!
J20:s nya tränare, Christian Landberg och Viktor Liman, är på plats!
2018-04-08 21:01
Christian Landberg och Viktor Liman
GötaTraneberg J20 byter nu tränare efter fyra säsonger med Erik Tessmar Forsgren och Gustav Claughton. Båda dessa herrar kliver nu upp ett steg för att ta över vårt A-lag. Vi har sedan en tid tillbaka fört en mängd samtal med olika tränare och för några dagar sedan gjorde föreningen klart med Christian Landberg och Viktor Liman. Självklart vill vi ju veta mer om dessa två herrar som båda kommer ha huvudansvaret för J20 så vi ställde några snabba korta frågor...
Måndag den 9 april kör J20 igång säsong 2018/2019!
2018-04-08 13:24
Då var det dags att öppna säsong 2018/2019 för GT J20!
Som vanligt går vi in i en fysperiod där öppnar upp med "komma-igång-träning" där vi tillåter kropparna att anpassa sig till hårt arbete igen. Efter cirka två veckor genomför vi den första är fystesten sedan öser vi på med tung fysträning 5x2 timmar/vecka fram till slutet av juni!
Sassa brassa!!!!
Bromma mot Blackan nu på fredag kl 14 på Mossen!
2018-03-21 11:18
Nu är det dags för den årliga matchen mellan Bromma Gymnasium och Blackerbergs Gymnasium. Matchen är årets mest prestigefyllda i hela StorStockholm och båda lagen är fyllda med spelare från GötaTraneberg. De är normalt sett absolut bästa vänner men inte den här dagen, då är det en kamp på liv och död!
Kom till Mossen nu på fredag (20/3) kl 14.00, men kom i god tid för det kommer bli knökfullt på läktarna och det kommer bli livat, det lovar vi!!!
Conrad Herrström klar för Väsby IK i Hockeyettan!
2018-03-14 14:22
Foto: Hans Östlin

Vi är alla mycket stolta och glada för den framgång GötaTraneberg J20 haft de senaste säsongerna och nu kommer ytterligare en framgång för GötaTraneberg då vi idag fick beskedet att Conrad Herrström är klar för Väsby IK:s A-lag i Hockeyettan!

Så här säger Erik Tessmar Forsgren, GötaTraneberg J20:s tränare, om övergången:

 

Underbart, det här visar att vi gjort något enormt bra! Vårt mål som klubb och verksamhet är att vi ska ge våra spelare den bästa utbildning de kan få. Conrad hade med all säkert fått en plats på något av landets hockeygymnasium men när han inte fick erbjudanden från de allra största valde han att lyssna på oss och hur vi ville att hans utveckling skulle se ut de kommande åren. Att Conrad nu skriver ett div 1-kontrakt ser vi verkligen som en stor vinst för vår modell. Visserligen tappar vi en riktigt bra spelare men det visar också att vi har en riktigt konkurrenskraftig verksamhet. Enligt vår plan skulle Conrad vara kvar hos oss ett år till men hans fantastiska utveckling under säsongen som gått har gjort att div 1-klubbarna fått upp ögonen för honom. Väsby tar ett mycket bra beslut och så även Conrad, stort lycka till från hela föreningen!


Läs mer här:

http://vasbyhockey.se/2018/03/14/ung-talang-ar-klar-for-vasby/


Läsa mer här:

http://www.stockholmdirekt.se/sport/vasby-varvar-in-spannande-centertalang/repdpnrcn!Ue2ucXu2IKEbwygTsrgpzA/

Är du intresserad att spela i GötaTraneberg J20 Elit?
2018-03-12 14:36
Är du intresserade av att ta en plats i GötaTraneberg J20 Elit ska du höra av dig till vår sportchef Michael Kempe på tel.nr: 0768-868 80 89.
Erik Tessmar Forsgren, GT J20:s mycket engagerade huvudtränare!
2018-02-22 09:53
Längst fram i bild, Erik Tessmar Forsgren GT J20s huvudtränare, tillsammans med assisterande tränare Gustav Claughton.

Vi växlade ett par ord med J20:s huvudtränare, Erik Tessmar Forsgren, efter avslutad säsong med J20.

Erik kom till GötaTraneberg som tränare för GT Team 99 mitt under säsongen 14/15 då vi lyckades ta oss till U16 Allettan. Fokus då låg ju inte på U16 utan på att ta upp J18 som underåriga från div 2 till div 1. Erik lyckades att ta upp J18 till div 1 med 99:orna tillsammans med ett par 00:or och en 01:a. När det sedan var dags att spela i J18 div 1 hoppade man över även den serien säsongen 15/16 och tog sig istället an J20 div 1 och lämnade över J18-laget till Team 00. Nu blev den långsiktiga uppgiften att ta upp J20 till elit istället. Man kom 3:a i fortsättningsserien den säsongen men säsong 16/17 lyckades man som underåriga till slut spela sig till en J20 Elitplats. Summa summarum tog Erik laget från lägre nivåer upp till finrummet genom ett målmedvetet och hårt arbete. Självklart vill vi ju krypa lite under skinnet på den här herren för att bättre förstå vem han är som person.

Referat: Göta Traneberg IK - IF Vallentuna BK Ishockey
GötaTraneberg J20 vinner och ordnar nytt kontrakt i J20 Elit!
2018-02-20 14:05
Ja, det blev både onödigt och olidligt spännande i 36:e och sista omgången av J20 Elit Östra. GT J20 var tvungna att vinna med minst 2 poäng för att greja nytt elitkontrakt. Vallentuna, som stod på andra sidan röd var tvungna att ta minst 1 poäng för att inte hamna i negativt kval. Nynäshamn var tvungna att vinna sin match mot Nacka samtidigt som vi eller Vallentuna var tvungna att förlora på full tid för att de skulle slippa negativt kval. GT J20 vinner matchen genom straffläggning då nr 91, Kevin Lindberg vackert sätter 3-2 bakom Vallentunas målvakt. Det skottet avslutar en lång säsong för GötaTraneberg J20. Stort grattis till segern GT J20 och ett ännu större gratis till förnyat elitkontrakt! Det var ni sååååå väl värda!!!
Följ oss på Instagram #gotatranebergj20
2018-02-06 13:20
Vad säger ni grabbar, ska vi följa dem eller ska vi slå ner dem?
 
Tio frågor till vår lagkapten!
2018-02-06 10:54

Vi ställde tio frågor till Göta J20:s lagkapten, nr 43 Hugo Östlin, för att känna honom lite på pulsen.
Hugo, som till denna säsong tog över kaptensbindeln i Göta J20, har spelat i Göta Team 99 sedan han började med ishockey i femårsåldern. Hugo är en av kulturbärarna i Göta och är en av de spelare som gjort flest matcher i föreningen sedan sammanslagningen med Traneberg för över tio år sedan.

Hej Hugo!
Känner du till att du får högt betyg av spelare, tränare och ledare på frågan om vad de tycker om sin lagkapten? Vad kan det bero på tror du?


Nej, det visste jag inte om men jag tror det kan grunda sig i att det är en enkel grupp att leda. Alla vill vinna ”matchen” och accepterar sina roller till hundra procent. Det är därför gruppdynamiken fungerar så bra också. 

Har kaptensrollen påverkat din egen ishockey och dig personligen tycker du? Vad jag menar är att du kanske känner ett ansvar i båset att mana på och peppa alla andra och det kan ju ta fokus från ditt eget fokus. Sedan kan ju ansvaret vara betungande eller för vissa upplyftande.

Jag förstår vad du menar men själva kaptensrollen har inte påverkat mitt spel, det är bara mer fokus på att föregå med gott exempel på isen och att verkligen göra sitt bästa på planen. När jag står i båset har jag med tiden fått lära mig att ta större ansvar och peppa laget mer. Det blir mer och mer naturligt för mig och det är ingenting som tar fokus från min egen del i matchen och nej, det är inte betungande alls. Bara roligt!

Vilka krav har du på dig från våra tränare och hur samtalar ni?

Det finns inga specifika krav på mig som kapten eftersom att laget fungerar bra vecka in och vecka ut men när det sker förändringar i gruppen, vilket det gör ibland med nya spelare som kommer in i laget, spelare som flyttas upp och ner i femmorna, skador och sjukdomar, då får jag vägledning och instruktioner om hur jag bör agera. Kommunikationen mellan mig och tränarna pågår hela tiden och vi ser ju varandra i hallen nästan varje dag så det är naturligt.

Ser spelarna annorlunda på dig nu när du är kapten? Har du fått mer respekt med dig?

Ingenting har förändrats kring hur mina lagkamrater ser på mig nu än innan jag var kapten. Det är bara en bokstav på bröstet för de flesta skulle jag tro. Alla i laget är med och driver på, skillnaden är bara att jag har ett större ansvar att driva på kontinuerligt.

Hur är det att spela i Göta J20?

Det är bara bra att spela i Göta J20. Många av de jag spelar med har jag känt i nästan hela mitt liv och de som kommit in i laget ut med vägens gång har kommit in gruppen perfekt! Jag tror vi har något speciellt i Göta J20 som får alla att trivas och jobba hårt för laget.

På tal om trivas, hur är stämningen i laget?

Stämningen är grym, det är högt i tak både när det gäller kritik och humor. Alla kan skämta och skälla på varandra men när dagen går mot sitt slut så är alla kamrater igen. Det finns utrymme för att vi nog skulle kunna ställa ännu högre krav på varandra men ännu så länge har det inte behövts nu när alla jobbar så hårt för laget.

Vilka är Göta J20:s styrkor tycker du?

Att alla jobbar stenhårt för varandra, vi åker mycket skridskor och vi checkar motståndarna effektivt.

Vilket lag är svårast att möta och vilket lag är laget som vi tycker är mest ”fair play”?

Svårt att svara på men laget som jag tror vi alla anser vara bäst i serien är nog Nacka eftersom de är det enda laget vi inte besegrat ännu. Laget med mest ”fair play” enligt min syn på det är nog Huddinge. 

Vad är ditt mål med din ishockey och vilka drömmar har du?

Målet med min ishockey är att ha så kul som möjligt och drömmen vore att få vara med och ta upp Göta J20 till Superelit.

Okej, Superelit säger du. Kanon Hugo! Ni har åtta stenhårda matcher kvar, vad tror du om utgången, tar vi oss till ett Superelitkval?

Det återstår att se såklart. Just nu ligger vi i ingenmansland men om vi krigar på bra de sista åtta matcherna finns det en möjlighet för kval uppåt till Superelit men om vi tappar fokus finns det risk för negativt kval. Vi kommer kriga för första alternativet ända in till sista sekund i den här serien!

I skrivande stund ligger Göta J20 på 6:e plats i serien med 45 poäng. Framför oss har vi Huddinge på 50 poäng och upp till kvalstrecket för Superelitkval är det 7 poäng. Bakom oss flåsar Nynäshamn på 41 poäng och Vallentuna, som går som loket just nu, på 37 poäng. Det är 8 matcher kvar att spela och ikväll möter vi seriens just nu starkaste lag, Sollentuna!

Foto: Hans Östlin

 
Våra Sponsorer