Vi är GötaTraneberg!
Vårt A-lag har hela 117 säsonger bakom sig rent historiskt! Under perioden 1922-1958 spelade A-laget 34 säsonger i den högsta serien och vann totalt 9 SM-titlar. Totalt ligger vi på fjärde plats i antal SM-titlar genom tiderna och på 19:e plats i maratontabellen över spelade säsonger och antal poäng i den högsta serien sedan 1922. Det finns med andra ord en bred historik och tradition i GötaTraneberg!

Idag spelar vi i division 2 med en ambition att nå div 1 så klart. Vi har en bred trupp sammansatt av spelare med lång erfarenhet av spel i högre divisioner blandat med duktiga juniorer ur föreningens egna led. Till denna säsong har vi fått ett sprillans nytt omklädningsrum med mycket bra faciliteter. Vi har en bred tränar- och ledarstab med hög kunskap. Hela GötaTraneberg som förening andas modernt ishockeytänk med hög ambition i sin utbildning av spelare. Samarbetet inom hela A-blocket fungerar sömlöst, vilket är A och O för att utveckla vårt A-lag som är loket i hela föreningen!

Är du intresserad att bli en del av oss, slå oss gärna en signal!
A-laget förstärker tränarstaben genom Anders Axberg!
2018-05-08 22:24
Anders Axberg i mitten mellan vår sportchef Michael Kempe till höger och A-lagets huvudtränare Erik Tessmar Forsgren till vänster.
Anders Axberg, 35, blev idag kontrakterad som assisterande tränare för vårt A-lag. Anders kommer senast från Spånga IS som assisterande tränare. Nu väljer han att ställa sig sida vid sida i båset tillsamman med vår huvudtränare Erik Tessmar Forsgren och vår andre assisterande tränare, Gustav Claughton. 
Fyra öppna tider för J20-spelare och Seniorspelare på Stora Mossen!
2018-05-04 16:39
- öh! Ska ru me till Mossen å köra lite?
Efterfrågan på istider är stor i Stockholm och de flesta J20- och A-lag har ju sommaruppehåll nu men det finns ju spelare som är sugna på att köra lite ändå.

Därför har vi ett upplägg där vi har hyrt istider i JM-Hallen på Stora Mossen under två vardagkvällar i juni. 

Arrangemanget är öppet för A-lagsspelare och J20-spelare. Du behöver alltså inte tillhöra vår förening för att delta med andra ord!

Vi kommer endast att ta ut en självkostnadsavgift för istidshyran och maten. Man kan välja att delta under en av nedanstående dagar eller båda. Det är upp till var och en och vi kommer köra lite övningar som uppvärmning men sedan delar vi upp i två lag och kör match.

Med på isen kommer vi ha tränare och andra ledare och vi räknar med cirka 25 spelare per dag. 

Gästande spelare byter om i J20:s omklädningsrum och ni kan lämna utrustningen på plats om ni deltar på alla passen.

Läs mer här om tider och vad det kostar...
Ludwig Guwe-Törling skriver på för ytterligare en säsong!
2018-05-04 10:20
Bild: Idrottsfoto

Forwarden Ludwig Guve-Törling kom till GötaTraneberg inför säsong 17/18 direkt från Haninge. Han fick en rejäl rivstart i Göta genom att leverera 10 poäng på de fem första matcherna i serien och så rullade det på ända fram till sista matchen i mars. Totalt skrapade Ludwig ihop 44 poäng varav 18 av dessa satt i krysset!

Forwarden Pontus Palmborg klar för A-laget!
2018-04-28 22:55

Pontus (94) kom till GötaTraneberg i februarifönstret direkt från Nacka. Fyra matcher i Alltvåan och tre matcher i play off-rundan till kvalet till Hockeyettan hann Pontus med för GötaTraneberg innan säsongen tog slut. Pontus har spelat i Nacka sedan J18, J18 Elit, J20 Elit, A-laget i div 2 och div 1 förutom under en säsong då han spelade i New York Apple Core i EHL. Hela åtta säsonger för Nacka blev det innan han slutligen kom till GötaTraneberg för spel i div 2.

 

- Väldigt kul att Pontus vill vara kvar och göra resan med oss mot division 1. Här har vi en spelare som trots sin relativt unga ålder ger oss värdefull rutin både från division 1 på vår resa från "tvåan" till "ettan", säger Erik Tessmar Forsgren, vår A-lagstränare.


Välkommen till GötaTraneberg Pontus!

Det här är Micke Jansson!
2018-04-20 17:17
Fotot taget efter All Star-matchen i våras där Micke agerade materialare åt lag Nord.
Många har sett Micke Jansson i A-hallen och de flesta känner honom som vår materialare i A-laget. Det folk inte vet om är att han tidigare varit tränare för våra juniorer och A-laget.
Felix Johansson, vår power forward, väljer att fortsätta i GötaTraneberg!
2018-04-20 14:21
Bild: Idrottsfoto
Felix Johansson (96), vår spelskicklige forward väljer att fortsätta spela för GötaTraneberg! Felix kommer ursprungligen från Ekerö IK men utvecklades som junior först i BIK Karlskoga. Felix har spelat i flera namnkunniga föreningar som junior - Örebro HK, Huddinge IK och Vallentuna BK. Som senior spelade Felix i både Huddinge och Vallentuna innan han kom till GötaTraneberg förra säsongen. Felix blev lagets bästa poäng- och målgörare med sina 49 poäng, varav 22 satt i nätmaskorna! 
Pontus Hedman förlänger med GötaTraneberg!
2018-04-19 09:20
Bild: Idrottsfoto
Tror vem som helst beskriver Pontus som lugnet själv. En vänlig, trivsam och trygg person som inte tar till överord…utanför rinken ja! Där tar det lilla lugna slut kan vi meddela, för på isen är han ett monster! Så fort han kliver innan för rinken så händer det något med Pontus. Hans fokus ligger helt och hållet på att vinna matcher och han är het som en spis och tvekar inte en sekund i närkampsspelet! Det här är en jobbig back att möta och en spelare vilket lag som helst vill ha på sin roster! 
Sebastian Båvensjö, vår offensivt skicklige back, fortsätter i GötaTraneberg!
2018-04-18 09:14
Foto: Idrottsfoto.
En positiv nyhet för GötaTraneberg är att Sebastian Båvensjö skriver på för ännu en säsong med A-laget! Det visar att vi är seriösa i vår satsning att nå våra mål, vilket är en viktig prioritet för Sebastian.
Jonathan Fagerlund fortsätter i GötaTraneberg!
2018-04-17 09:44
Så här säger Erik Tessmar Forsgren, vår A-lagstränaren, om nyheten:
- Härligt att "Jonte" är redo att köra en säsong till! Här har vi en spelare som bryter mönstret, har bra fart på skridskorna och bra med rutin från division 2. Nästa säsong kommer vi garanterat att få se en "Fagerlund 2.0" där hans bländande offensiv kommer kombineras med en stark defensiv!
Rasmus Gestlöf, nyförvärv till A-laget!
2018-04-16 09:14
Rasmus Gestlöf, vårt senaste nyförvärv!

Rasmus (93) kommer senast från Spånga IS och han blir därmed vårt första nyförvärv som vi presenterar. Han är en stor och stark back med bra rörlighet. En tvåvägsspelare av klass. 

Varmt välkommen till GötaTraneberg Rasmus!

Nicklas Pettersson, GötaTranebergs kulturbärare, är klar för A-laget!
2018-04-12 13:54
Lagbygget för GötaTranebergs A-lag är igång för fullt! I dagsläget har vi en bruttotrupp på strax över 25 spelare men vi vill inte släppa alla namnen på en gång utan vi tar dem i tur och ordning och först ut är givetvis vår kulturbärare nr 1 tillika kapten för A-laget säsong 2017/2018 - forwarden Nicklas Pettersson!
Alla gillar Gustav Claughton, vår fantastiska fystränare!
2018-04-10 12:49
Bild: Hans Östlin.
Alla i GötaTraneberg vet vem Gustav Claughton är och hur viktig han är för utvecklingen av våra ishockeyspelare. Gustav har en stor del i föreningens framgång och han har infört en träningskultur som förändrat hela vårt sätt att träna på. Dessutom är han en oerhört vänlig person som alltid ställer upp. Gustav Claughton är förenings fystränare från U14 upp till A-laget och vi är lite nyfikna på vem han är. Varsågod, här har ni honom!
Nya tränare till A-laget!
2018-04-05 14:04
Erik Tessmar Forsgren och Gustav Claughton.

GötaTranebergs A-lag byter nu huvudtränare och det står nu klart att J20:s tränare, Erik Tessmar Forsgren, tar över ansvaret för laget efter Kent Pettersson. Även Gustav Claughton, assisterande tränare i J20, följer med Erik upp i A-laget och får där en likande roll som i J20.

 

Vi tog ett kort snack med Erik efter beslutet...

Conrad Herrström klar för Väsby IK i Hockeyettan!
2018-03-14 13:50

Vi är alla mycket stolta och glada för den framgång GötaTraneberg J20 haft de senaste säsongerna och nu kommer ytterligare en framgång för GötaTraneberg då vi idag fick beskedet att Conrad Herrström är klar för Väsby IK:s A-lag i Hockeyettan!

Så här säger Erik Tessmar Forsgren, GötaTraneberg J20:s tränare, om övergången:

 

Underbart, det här visar att vi gjort något enormt bra! Vårt mål som klubb och verksamhet är att vi ska ge våra spelare den bästa utbildning de kan få. Conrad hade med all säkert fått en plats på något av landets hockeygymnasium men när han inte fick erbjudanden från de allra största valde han att lyssna på oss och hur vi ville att hans utveckling skulle se ut de kommande åren. Att Conrad nu skriver ett div 1-kontrakt ser vi verkligen som en stor vinst för vår modell. Visserligen tappar vi en riktigt bra spelare men det visar också att vi har en riktigt konkurrenskraftig verksamhet. Enligt vår plan skulle Conrad vara kvar hos oss ett år till men hans fantastiska utveckling under säsongen som gått har gjort att div 1-klubbarna fått upp ögonen för honom. Väsby tar ett mycket bra beslut och så även Conrad, stort lycka till från hela föreningen!


Läs mer här:

http://vasbyhockey.se/2018/03/14/ung-talang-ar-klar-for-vasby/


Läsa mer här:

http://www.stockholmdirekt.se/sport/vasby-varvar-in-spannande-centertalang/repdpnrcn!Ue2ucXu2IKEbwygTsrgpzA/

 
Våra Sponsorer