Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vi är GötaTraneberg!
Vårt A-lag har hela 117 säsonger bakom sig rent historiskt! Under perioden 1922-1958 spelade A-laget 34 säsonger i den högsta serien och vann totalt 9 SM-titlar. Totalt ligger vi på fjärde plats i antal SM-titlar genom tiderna och på 19:e plats i maratontabellen över spelade säsonger och antal poäng i den högsta serien sedan 1922. Det finns med andra ord en bred historik och tradition i GötaTraneberg!

Idag spelar vi i division 2 med en ambition att nå div 1 så klart. Vi har en bred trupp sammansatt av spelare med lång erfarenhet av spel i högre divisioner blandat med duktiga juniorer ur föreningens egna led. Till denna säsong har vi fått ett sprillans nytt omklädningsrum med mycket bra faciliteter. Vi har en bred tränar- och ledarstab med hög kunskap. Hela GötaTraneberg som förening andas modernt ishockeytänk med hög ambition i sin utbildning av spelare. Samarbetet inom hela A-blocket fungerar sömlöst, vilket är A och O för att utveckla vårt A-lag som är loket i hela föreningen!

Är du intresserad att bli en del av oss, slå oss gärna en signal!
A-laget vinner mot Nacka igen!
2018-09-12 13:46
En glad Felix Johansson efter segern mot Nacka på straffar där han bidrog till ett av målen!
Igår kväll spelade vårt A-lag hemma i en träningsmatch mot Nacka. GT är det bättre laget matchen igenom och man får också god hjälp i att Nacka tar väldigt många utvisningar de första två perioderna, vilket delvis hjälpte till att GT går till en 3-0-ledning tidigt in i andra perioden. Detta fick man surt i baken i slutet av period två och hela period tre där istället GT var laget som tog många utvisningar, vilket bjöd in Nacka i matchen till ett 3-3-läge. Matchen togs till en mållös förlängning men GT vinner straffläggningen och resultatet skrivs till en 4-3-seger!
Målskyttar är Gustav Ekstrand, Pontus Palmborg och Kevin Lindberg. I straffläggningen avgjorde Pontus Palmborg och Felix Johansson och vår målvakt, Filip Schlyter, räddar samtliga Nackas straffar.
Stort grattis till segern GT!

Seger i returen mot Trångsund för A-laget!
2018-09-05 13:03
GT mot segern i matchen mot Trångsund hemma på Mossen!
Igår spelade A-laget sin tredje träningsmatch inför säsongstarten. I första matchen mötte vi Trångsund, som spelar i div 1, med ett decimerat lag och vi fick stryk klart och tydligt med 6-1.  Andra matchen spelades borta mot Nacka och den lämnade vi med seger med 3-2. Igår spelades returen mot Trångsund hemma på Stora Mossen och då kunde vi ställa ett ordinarie lag på isen. 
Hur mår GötaTranebergs A-lag Erik Tessmar Forsgren?
2018-08-31 18:07
Erik Tessmar Forsgren, A-lagets huvudtränare.
A-laget tränar för fullt och vi har ju läst i tidigare intervju med Erik Tessmar Forsgren, lagets huvudtränare, att målsättningen för kommande säsong är att ta sig till HockeyEttan-kval. Vi är ju lite nyfikna på hur arbetet fortskrider så vi satte Erik i rampljuset för att få svar på våra frågor...
Kevin Lindberg, kanske en av Sveriges snabbaste ishockeyspelare!
2018-08-17 09:34
Kevin Lindberg, skolad i AIK, född 99 - snabbare än någonsin!
Kevin Lindberg (99), forward. Han är skolad i AIK Ishockey men har spelat i GötaTraneberg sedan U16. Kevin etablerade sig snabbt i GT Team 99 och är i allra högsta grad orsaken till att vi idag spelar i J20 Elit. Sedan tre säsonger tillbaka spelar Kevin också i A-laget och till förra säsongen tog han en ordinarie plats i A-laget. Han dubblerade i J20 och till och med J18, vilket han gjort sedan tre säsonger tillbaka, och i och med det har han spelat över 180 matcher och levererat över 180 poäng totalt sett! 
Hans styrkor är hans fysik där många anser att han till och med är ett fysfenomen, hans mycket skickliga puckbehandling och hans enorma fart. Kevin är med all säkerhet en av Sveriges snabbaste ishockeyspelare! Det är som Erik Tessmar Forsgren, vår huvudtränare, uttryckte det; 
- en rappare och intensivare spelare än Kevin finns inte på marknaden och med rätt matchning finns det inga hinder för hur långt Kevin kan gå! Kevin tog stora kliv redan förra säsongen och han kommer med alla säkerhet ta ännu större kliv denna säsong. 
Vi kan bara hålla med Erik!
Vi kommer njuta av Kevins snabbhet i vinter och för er som inte sett honom på is, varsågod och kom ner till hallen, det är underhållning på hög nivå kan vi meddela!
A-laget åter på is igen - det ser mycket bra ut!
2018-08-16 10:01
Från A-lagsträningen igår...

A-laget mjukstartar denna vecka för att i nästa vecka gå för fullt. Det är ett intressant lagbygge vi ser denna säsong och för den som är intresserad av att få en inblick i lagbygget så är man hjärtligt välkommen att titta ner på träningarna. Vi kommer från och med nu följa A-lagets resa mot seriestarten som är den 26 september kl 19 mot SK Iron hemma på Mossen. Det innebär att Göta är först ut i HockeyTvåan Östra A:s grundserie. Målet är givetvis att ta laget till Alltvåan vilket innebär att man måste sluta topp-fyra i grundserien. 

Jerry Karlsson klar för GötaTraneberg!
2018-06-26 16:45
Jerry Karlsson, vårt senaste tillskott till A-laget!
Ytterligare en kvalitetsback är nu klar för GötaTranebergs A-lag!
Jerry Karlsson (95) kommer senast från Bålsta HC, som också är Jerrys moderförening. Han har varit Bålsta HC trogen i hela sin karriär utom vid ett tillfälle då han säsong 12/13 representerade Järfällas J18 Elit och J20 Elit. De senaste fem säsongerna har Jerry spelat för Bålsta HC:s A-lag.

Så här säger vår huvudtränare Erik Tessmar Forsgren om Jerry:..
Ännu ett nyförvärv klart till A-laget!
2018-06-12 22:56

Forwarden Adrian Sjöqvist (95) som säsongen 2017/2018 spelade för Bålsta är nu klar för GötaTraneberg. Adrian spelade under sin juniortid i Järfälla J18 Elit och J20 Elit men valde att gå till Bålsta för deras J20 och senare vidare upp i A-laget. Förra säsongen gjorde Adrian imponerande 52 poäng på 35 matcher i div 2!

Så här säger Erik Tessmar Forsgren, vår huvudtränare, om Adrian: 


”Med Adrian i truppen få vi ytterligare ett offensivt vapen av högsta klass. Våra förhoppningar är att han ska trivas här och göra samma fina säsong hos oss. Otroligt kul med Adrian i truppen men också ytterligare ett bevis på att vi menar allvar.”

 

Varmt välkommen till GötaTraneberg Adrian!


A-laget förstärker tränarstaben genom Anders Axberg!
2018-05-08 22:24
Anders Axberg i mitten mellan vår sportchef Michael Kempe till höger och A-lagets huvudtränare Erik Tessmar Forsgren till vänster.
Anders Axberg, 35, blev idag kontrakterad som assisterande tränare för vårt A-lag. Anders kommer senast från Spånga IS som assisterande tränare. Nu väljer han att ställa sig sida vid sida i båset tillsamman med vår huvudtränare Erik Tessmar Forsgren och vår andre assisterande tränare, Gustav Claughton. 
Fyra öppna tider för J20-spelare och Seniorspelare på Stora Mossen!
2018-05-04 16:39
- öh! Ska ru me till Mossen å köra lite?
Efterfrågan på istider är stor i Stockholm och de flesta J20- och A-lag har ju sommaruppehåll nu men det finns ju spelare som är sugna på att köra lite ändå.

Därför har vi ett upplägg där vi har hyrt istider i JM-Hallen på Stora Mossen under två vardagkvällar i juni. 

Arrangemanget är öppet för A-lagsspelare och J20-spelare. Du behöver alltså inte tillhöra vår förening för att delta med andra ord!

Vi kommer endast att ta ut en självkostnadsavgift för istidshyran och maten. Man kan välja att delta under en av nedanstående dagar eller båda. Det är upp till var och en och vi kommer köra lite övningar som uppvärmning men sedan delar vi upp i två lag och kör match.

Med på isen kommer vi ha tränare och andra ledare och vi räknar med cirka 25 spelare per dag. 

Gästande spelare byter om i J20:s omklädningsrum och ni kan lämna utrustningen på plats om ni deltar på alla passen.

Läs mer här om tider och vad det kostar...
Ludwig Guwe-Törling skriver på för ytterligare en säsong!
2018-05-04 10:20
Bild: Idrottsfoto

Forwarden Ludwig Guve-Törling kom till GötaTraneberg inför säsong 17/18 direkt från Haninge. Han fick en rejäl rivstart i Göta genom att leverera 10 poäng på de fem första matcherna i serien och så rullade det på ända fram till sista matchen i mars. Totalt skrapade Ludwig ihop 44 poäng varav 18 av dessa satt i krysset!

Forwarden Pontus Palmborg klar för A-laget!
2018-04-28 22:55

Pontus (94) kom till GötaTraneberg i februarifönstret direkt från Nacka. Fyra matcher i Alltvåan och tre matcher i play off-rundan till kvalet till Hockeyettan hann Pontus med för GötaTraneberg innan säsongen tog slut. Pontus har spelat i Nacka sedan J18, J18 Elit, J20 Elit, A-laget i div 2 och div 1 förutom under en säsong då han spelade i New York Apple Core i EHL. Hela åtta säsonger för Nacka blev det innan han slutligen kom till GötaTraneberg för spel i div 2.

 

- Väldigt kul att Pontus vill vara kvar och göra resan med oss mot division 1. Här har vi en spelare som trots sin relativt unga ålder ger oss värdefull rutin både från division 1 på vår resa från "tvåan" till "ettan", säger Erik Tessmar Forsgren, vår A-lagstränare.


Välkommen till GötaTraneberg Pontus!

Felix Johansson, vår power forward, väljer att fortsätta i GötaTraneberg!
2018-04-20 14:21
Bild: Idrottsfoto
Felix Johansson (96), vår spelskicklige forward väljer att fortsätta spela för GötaTraneberg! Felix kommer ursprungligen från Ekerö IK men utvecklades som junior först i BIK Karlskoga. Felix har spelat i flera namnkunniga föreningar som junior - Örebro HK, Huddinge IK och Vallentuna BK. Som senior spelade Felix i både Huddinge och Vallentuna innan han kom till GötaTraneberg förra säsongen. Felix blev lagets bästa poäng- och målgörare med sina 49 poäng, varav 22 satt i nätmaskorna! 
Pontus Hedman förlänger med GötaTraneberg!
2018-04-19 09:20
Bild: Idrottsfoto
Tror vem som helst beskriver Pontus som lugnet själv. En vänlig, trivsam och trygg person som inte tar till överord…utanför rinken ja! Där tar det lilla lugna slut kan vi meddela, för på isen är han ett monster! Så fort han kliver innan för rinken så händer det något med Pontus. Hans fokus ligger helt och hållet på att vinna matcher och han är het som en spis och tvekar inte en sekund i närkampsspelet! Det här är en jobbig back att möta och en spelare vilket lag som helst vill ha på sin roster! 
Sebastian Båvensjö, vår offensivt skicklige back, fortsätter i GötaTraneberg!
2018-04-18 09:14
Foto: Idrottsfoto.
En positiv nyhet för GötaTraneberg är att Sebastian Båvensjö skriver på för ännu en säsong med A-laget! Det visar att vi är seriösa i vår satsning att nå våra mål, vilket är en viktig prioritet för Sebastian.
 
Våra Sponsorer