SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vi är GötaTraneberg!
Vårt A-lag har hela 119 säsonger bakom sig rent historiskt! Under perioden 1922-1958 spelade A-laget 34 säsonger i den högsta serien och vann totalt 9 guld, 4 silver och 7 brons. Alltså hela 20 SM-tecken! Totalt ligger vi på fjärde plats i antal SM-titlar genom tiderna och på 19:e plats i maratontabellen över spelade säsonger och antal poäng i den högsta serien sedan 1922. Det finns med andra ord en bred historik och tradition i GötaTraneberg!

Idag spelar vi i division 2 med en ambition att nå div 1 så klart. Vi har en bred trupp sammansatt av spelare med lång erfarenhet av spel i högre divisioner blandat med duktiga juniorer ur föreningens egna led. Till denna säsong har vi fått ett sprillans nytt omklädningsrum med mycket bra faciliteter. Vi har en bred tränar- och ledarstab med hög kunskap. Hela GötaTraneberg som förening andas modernt ishockeytänk med hög ambition i sin utbildning av spelare. Samarbetet inom hela A-blocket fungerar sömlöst, vilket är A och O för att utveckla vårt A-lag som är loket i hela föreningen!

Är du intresserad att bli en del av oss, slå oss gärna en signal!
Tre matcher och tre vinster i serien för A-laget!
2020-10-19 19:58
Foto: Jocke de Groot
A-laget startar grundserien med en övertidsvinst över Spånga som följdes upp av en 4-1-vinst mot Viggbyholm och sedan en 6-4-vinst mot Rimbo. Samtliga matcher var oerhört jämna och det är en stenhård konkurrens om de fyra första platserna i grundserien som leder mot Alltvåan. Just nu leder vi tabellen men det betyder ingeting så här tidigt in i serien. Imorgon möter vi Tierp borta. Ett seriöst hårdsatsande lag som spelar ett tajt försvarspel med skickliga kontringar framåt. Tierp vann sin första match på övertid mot suveräna Järfälla. Sedan följde man upp med en klar seger mot Flemingsberg med 7-2, men i sin tredje match borta mot Lidingö förlorade man med 3-2. Lidingö seglar upp som favoriter i serien efter den segern! Lidingö ligger tvåa på samma poäng som IK Göta men med något sämre målskillnad. Det kommer bli stenhårt ända in till sista matchen i grundserien, det kan vi lova!
Sassa brassa med Jörgen Hägg!
2020-10-09 15:00
Hej Jörgen!
- Nedsläpp om ett par timmar mot Viggbyholm i serpremierären för A-laget. Nervös?
- Nix, inte ett dugg! Äntligen drar serien igång och alla är laddade för matchen ikväll! Sassa brassa!

- Så ska det låta Jörgen! Vad vet du om Viggbyholm, det ryktas nämligen i leden bland alla andra lag i serien om att Viggbyholm tillsammans med Järfälla och Tierp är tippade som favoriter? Speciellt Viggbyholm.
- Ja, jo kanske det. Järfälla har ett mycket bra lag och det kommer bli tuffa matcher mot dem serien. Jag känner ju till de flesta spelarna i Viggbyholm och de har satt samman ett mycket vasst lag, helt klart. Jag har ju inte sett några träningsmatcher med dem men jag har hört samma rykte som du och tittar man på deras trupp så förstår jag ryktet.

- Då blir det åka av ikväll med andra ord!
- Ja, det kan vi nog räkna med.

-Är alla friska i A-laget?
- Vi har tyvärr ett par långtidsskador och en och annan spelare som är krasslig men i stort sett så är alla friska. 

- Våra nya IK Göta-matchtröjor fastande på någon tullstation i Europa i veckan. Vi kan med andra ord inte spela i dem i seriepremiären. Är det något som spelarna deppar över?
- Ha ha, nej men de är ju lite besvikna över att de inte får spela i dem ikväll så klart, men jag hörde att de landar på Stora Mossen den 13 oktober. Vi får ta på dem i nästa hemmamatch helt enkelt.

- Tack för pratstunden Jörgen och lycka till ikväll!
- Stort tack själv!
Premiär i serien för IK Göta imorgon på Mossen! 50 i publik gäller!
2020-10-08 10:37
Detta jubileumsår heter vårt A-lag IK Göta!
Imorgon är det seriepremiär för IK Götas A-laget hemma på Mossen. En efterlängtat premiär kan vi meddela. Det är första gången vi spelar under IK Götas anrika namn och matchdräkt sedan föreningarna IK Göta och Tranebergs IF slogs samman 2007. Vi vill hedra detta jubileumsår då föreningen fyller 120 år genom att låta A-laget spela i IK Götas namn och matchdräkt. Våra nya matchtröjor ligger på en logistik-hubb i Nürnberg men med lite tur så har vi dem imorgon. Det vore roligt om vi kunde spela i dem direkt i premiären!

Det är en stark grupp vi spelar i med tre lag som vi på förhand fått en känsla av sticker ut lite extra - Viggbyholm, Tierp och Järfälla. Imorgon möter vi just Viggbyholm. Ett lag fyllt med gamla kända namnkunniga spelare blandat med en hel del nya ansikten. Viggbyholm har alltid spelat en fin ishockey och vi har haft det motigt mot dem de två senaste säsongerna. Ska bli ohört spännande att se hur vi står oss mot dem!

Övriga lag i serien är Flemingsberg, Rimbo, Lidingö och Spånga. Vi vet väldigt lite om dessa lag och vem vet, kanske är det något av dessa lag som kommer överraska samtliga lag i serien. 

Håll utkik här på hemsidan under kvällen efter en intervju med vår A-lagstränare Jörgen Hägg!

OBS! Matchen börja kl 19.40 och vi har tillstånd att ta in 50 personer i publik. Biljetterna kostar 100 kr och det är först till kvarn som gäller!
Ny träningsmatch för A-laget ikväll! Matchen sänds på Svensk Hockey-TV...
2020-09-10 16:48
Kvällens träningsmatch mot Södertäljepojkarna (SPAIF) hittar du på Svensk Hockey-TV.

Sändningen startar kl 19.25. Matchen startar kl 19.30.

A-lagets träningsmatch idag kl 18:30 sänds!
2020-09-06 17:42
Svens Hockey-TV sänder dagens träningsmatch för A-laget mot Nacka i B-hallen. Ljudet har krånglat men vi hoppas det nu är ordnat.

Kvällens träningsmatch mot Nacka visas på Svensk Hockey-TV!
2020-08-25 15:36
Om ni är sugna på att se vårt A-lag spela sin första träningsmatch för säsongen ska ni gå in på Svensk Hockey-TV för att se matchen. Matchen kostar 99 kr att se.
Är ni lite smarta köper ni ett säsongskort också och väljer GötaTranberg som "favoritförening". Då kan ni se samtliga matcher för 995 kr samtidigt som ni bidrar med ett par hundralappar till vår förening. 

Matchstart: kl 19.40

Klicka på denna länk så kommer ni direkt in till matchen:

Vi tog ett snack med tränarna i A-blocket…
2020-08-21 10:46

Vi kommer knacka på hos A-laget, J20 och J18 under hösten för att ta pulsen på tränarna och lagen. Igår fick vi i förbifarten fatt i Jörgen Hägg, huvudtränare för A-laget, Kim Erson, huvudtränare för J20, Johan Wallin, assisterande tränare för J20 och vår sportchef Erik Tessmar som kommenterar även J18. Ljudkvaliteten är inte den bästa men alla hörs. Vi ska givetvis fånga in Alexandr Pachev, huvudtränare för J18, också för ett snack samt Gustav Claughton, vår fys- och målvaktstränare i GötaTraneberg, för att få hans bild av läget i A-blocket. 

Förhoppningsvis kommer vi också göra intervjuer med spelare i A-blocket samt tränare och spelare för ungdomsblocken framöver. Alltid kul att ”trycka på läget-knappen” för att ta pulsen på hela föreningen!

Boende sökes till A-lagsspelare!
2020-07-12 10:59
A-laget har rekryterat ett antal framstående spelare under våren. En av dessa är en ung, lovande forward från en landsortsförening i div 1. Vi ska presentera honom mer framöver men vi kan redan nu säga att vi är oerhört glada över att han valt GötaTraneberg som sin nästa klubb. Nu söker vi boende till denne spelare för kommande säsong och vi är tacksamma för alla tips vi kan få. Vi söker även efter ett arbete åt honom men boendet kommer i första hand.

Har ni ett boende att erbjuda eller ett tips på boende så hör av er till vår sportchef, Erik Tessmar, 070-249 59 04.

Vi tog en pratstund med Jörgen Hägg, A-lagets nya tränare...
2020-05-14 22:59
Jörgen Hägg

- Hej Jörgen!

Vill ju börja med att hälsa dig hjärtligt välkommen som huvudtränare för GötaTranebergs A-lag, som under kommande säsong spelar i de klassiska IK Göta-stället. Varför valde du GötaTraneberg?


- Stort tack för ett fantastiskt bemötande, känns superroligt!

Av de alternativ som låg framför mig så ville jag se och tro på att den klubb jag arbetar för har för avsikt att utvecklas på riktigt, både sportsligt men också organisatoriskt. Helt enkelt ha viljan att bli bättre på alla plan, uppnå ett mål bortom möjligheten men samtidigt att man har förståelsen för hur man ska ta sig dit. Här var GötaTraneberg det mest spännande alternativt och att dessutom få ta hand om ett lag som kommer spela i de klassiska IK Göta-tröjorna är ju bara det en ära i sig och det gör ju inte saken sämre. Det liksom finns så mycket att försvara då ha ha!

Jörgen Hägg, ny huvudtränare för A-laget!
2020-05-13 23:41
Jörgen Hägg och vår sportchef, Erik Tessmar.
Idag blev klart! 
A-lagets nya huvudtränare heter Jörgen Hägg. Jörgens CV är lång, både som ishockeyspelare, ledare och tränare och den ska vi berätta mer om senare. Vår sportchef, Erik Tessmar, presenterade Jörgen för alla spelare idag och Jörgen berättade lite kort om målbilden och vad spelarna kan förvänta sig från och med nu. Det ska bli mycket spännande att följa Jörgens arbete och utveckling av A-laget framöver! 

Varmt välkommen till GötaTraneberg Jörgen och lycka till med uppdraget som huvudtränare för A-laget! 
Referat: Göta Traneberg IK - Trångsunds IF
Se sista matchen för säsongen ikväll kl 19 på Stora Mossen... Eller i TV soffan...
2020-02-25 16:58
Ikväll spelar A-laget sin sista matchen för säsongen. Nu gör vi ett snyggt avslut på denna säsong och tar nya tag inför 2020/2021! Kom och visa din uppskattning!
MEN (!!) om ni inte kan komma ner till hallen så finns möjligheten att se matchen ändå, de nya fina kamerorna som numera sitter i båda våra hallar ska ha premiärvisning. Svenskhockey.tv har installerat sina kameror hos oss och ger oss möjlighet att se matcherna som spelas i våra hallar live eller i efterhand. Idag går det att se matchen gratis. 
Följ länken för att se matchen https://www.svenskhockey.tv/Live/7f47ccbd795a4e3f8797dc2a1c7b4f1d

OBS! Matchen börjar kl 19.00.

Välkomna!
Match ikväll för A-laget hemma på Mossen kl 19.40!
2020-02-11 10:21
Ikväll möter vårt A-lag Tumba för tredje och sista gången denna säsong. De två senaste matcherna mot dem har slutat i förlust trots att vi vunnit skotten. Kul matcher i högt tempo och det lär bli åka av ikväll också kan vi meddela. 

Vår insats i Alltvåan har ju så här långt inte blivit som vi hoppats. Vi vet inte hur många matcher vi dominerat i spelet men ändå förlorat och vi vet heller inte hur många matcher som varit helt jämna men där vi ändå i slutänden dragit det kortaste strået. Märkligt och svårt att förklara...
Referat: Göta Traneberg IK - Trångsunds IF
Vi vann en stenhård match mot Nacka senast. Ikväll är det dags igen!!!
2020-01-28 16:25
Ja, vi har kämpat hårt i motvinden i Alltvåan, inget snack om den saken, men vårt A-lag viker aldrig ner sig och det kommer vi inte göra ikväll heller! Vi vann en riktigt krigarseger mot Nacka senast med 1-0 och vi tror inte att matchen mot Trångsund ikväll kommer utgöra någon skillnad. Vi kommer fortsätta kriga i varje match och för varje poäng - vi är GötaTraneberg!

Nu hoppas vi på allas stöd ikväll på Stora Mossen kl 19.40!

Välkomna!
 
Våra Huvudpartners