Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

GötaTraneberg Team 11

Hej och välkomna till GötaTraneberg Team 11. Vi har cirka 45 aktiva barn och nio tränare och utöver det självklart ett gäng föräldrar som agerar lagledare, materialare, kassör med mera. 


GötaTraneberg är det självklara valet av ishockeyklubb för barn i Bromma och Kungsholmen. GötaTraneberg är en anrik klubb som grundades 1900 och tillhör pionjärerna inom svensk ishockey. Klubben tog initiativ till bildandet av Svenska Ishockeyförbundet 1922. Man har inte mindre än 9 SM-guld i bagaget. Det är dock ett bra tag sedan skall tilläggas. 2007 gick IK Göta samman med Tranebergs IF; därav namnet GötaTraneberg.


Vår dörr är öppen för alla som är intresserade. Ishockey skall vara kul och alla som vill får vara med. Vi har inga krav på förkunskaper i Team 11. Är man nybörjare kan man med fördel börja i Hockeyskolan för att sedan komma och träna med Team 11 när man känner sig trygg på skridskorna. Vi har redan idag några barn födda 2011 som spelar i Hockeyskolan och som sedan kommer "slussas upp" när barn och föräldrar tycker att det känns tryggt. 


Vill ert barn börja spela ishockey med GötaTraneberg Team 11 så mejla vår lagledare. Det finns alltid plats för fler barn! 


Säsongen 2020-2021
Planeringen av nästa säsong är redan igång. Som U10‐lag är planen att erbjuda ispass 2-3 gånger per vecka plus ett fyspass i anslutning till ett av ispassen. 


Under säsongen spelar vi seriespel "Stockholm Hockey Cup". Därutöver kommer det spelas cuper på för- och eftersäsongen. Vi tränar på is från början av september tills slutet av april. Under säsongen 2020-21 kommer vi erbjuda mer fokuserade målvaktsträningar för dem som vill. Dock är det viktigt att man inte enbart står i mål utan även spelar ute.


Den 5-6 september blir det Uppstartsläger med övernattning i Rimbo! Boka in detta i kalendern redan nu. 

Dagläger i Rimbo
2020-01-08 18:38
29 glada barn och 6 trötta tränare efter en dag i Rimbo
GT Team 11 begav sig till klassiska Arkadien i Rimbo. Det var många tränare som fick flashbacks från förr - har man spelat hockey och är uppväxt i länet är chansen stor att man varit på läger i Rimbo. Vi hann med nästan 3 timmar på is och mycket kul häng med laget. Första helgen i september återkommer vi till Rimbo tillsammans med GT09 och GT10 för uppstartsläger med övernattning. Mer info om det framöver. 
Team 11 Lagsponsring
2019-09-26 07:44
Team 11 är GötaTranebergs för närvarande yngsta men absolut inte minsta lag. Vi är i dagsläget över 40 barn och 9 ledare. Vi har full förståelse för att alla inte kan bidra med sin tid, men ber er att tänka efter om ni kan stötta laget ekonomiskt.

Vi söker sponsorer, i första hand bland anhöriga till barnen i laget. Detta för att skapa bättre förutsättningar att bedriva en ideell verksamhet som bygger på att erbjuda barnen en rolig, kamratlig och utvecklande tillvaro. Här kan privata bidrag och företagssponsring spela en stor roll. 

Pengarna som kommer in går till diverse material, förråd i ishallen, extra istider för träning och cuparrangemang; bra grejer för ungarna helt enkelt.

Vi har tagit fram några olika sponsorpaket vilka naturligtvis går att diskutera och skräddarsy efter önskemål. Är du intresserad av att sponsra laget, ge ett privat bidrag eller veta mer kontaktar du Rikard Stenkvist via e-post: rikardstenkvist@gmail.com

Grundläggande regler och riktlinjer
2019-09-22 20:04


Ledargruppen består av föräldrar med barn i Team 11 och de jobbar ideellt för att era barn skall få spela hockey. De lägger ned mycket tid på att planera och genomföra träningar, matcher och andra aktiviteter. Fundera gärna på vad du kan ställa upp med för att stötta barnen och laget. Utöver ledare behöver vi lagsponsorer, mer om det inom kort.

 

Ledargruppen vill kommunicera ut några enkla regler och riktlinjer. Vi ber er respektera dessa. Utöver dem följer vi såklart GTs styrdokument ”Vi är Göta Traneberg”. Läs gärna den! 

 

  • Vi är alltid bra kompisar – lagkamrater och motståndare gör ingen skillnad.
  • Mobilförbud i omklädningsrum och i anslutning till träningar och matcher.
  • Godis- och läskförbud i omklädningsrum och i anslutning till träningar och matcher.
  • Vårdat språk bland ledare, föräldrar och barn. Låt oss alla fundera på hur vi utrycker oss.
  • Alla ledare i GT Team 11 skall inlämna utdrag ur belastningsregister till kansliet.

 

Utöver det vill vi att barnen under säsongen skall öva på att byta om helt själva utan föräldrar. Det kommer finnas ledare tillhands som kan hjälpa till om det behövs, samt knyta skridskorna. Är ert barn nybörjare och behöver en förälder för att känna sig trygg i omklädningsrummet är det självklart ok. Under träning/match ber vi föräldrarna att inte stå i avbytarbåset.

 

Vi vill understryka vikten av att era barn äter och sover ordentligt. Hockey är en fysiskt och mentalt krävande sport. Vid tidig start måste ni få barnen i säng i tid. Tänk på vad barnen stoppar i sig. Det blir inte kul för nån om vi har barn på isen som sovit för lite eller inte ätit ordentligt.

Utrustningstips
2019-09-18 18:30


Här kommer några utrustningstips. Man behöver inte köpa nya grejer, det finns massvis med bra hockeyprylar på Blocket. Hockey behöver inte vara en dyr sport. 

 

Skridskor
Skridskorna är en grej som kan vara värt att köpa helt nya. För stora skridskor gör att barnen får det väldigt besvärligt på isen. För små skridskor får de ont i fötterna av. Åk gärna till en hockeyspecialist med fotscanner så får ert barn en riktigt bra passform. Barn i den här åldern kan ha svårt att uttrycka sig och förklara hur skridskorna sitter och då kan en fotscanner vara väldigt värdefull. Ett vanligt misstag är att man går upp i storlek istället för vidd/bredd på skridskor. Så ta dig tiden att gå till en riktig hockeyspecialist med fotscanner. Alla specialister har även en "ugn" där man ”bakar” skridskorna så de får ännu bättre passform.

 

Slipa skridskorna nån gång i månaden. Hugg tag i en materialare om ert barn behöver slipning eller gå till XXL, Hockeygear, Länna Sport eller liknande. 

 

När det gäller snörningen bör skridskorna vara hårt snört över själva foten. Däremot förespråkar vi att man inte snör det övre snörhålsparet. Snör man dessa är det svårt att hamna tillräckligt djupt i sin åkning (resultatet blir en alltför upprätt position). 

 

Hjälm 
Kolla att hjälmen inte är för stor (exponeras hakan när man skjuter den bak över huvudet är det farligt, hjälmen är då för stor). Se till att hjälm är tydligt märkt med barnets namn, det skapar en trygghet för barnen när de blir tilltalade med sitt namn istället för "du där". Kolla skruvarna på ert barns hjälm, de har en tendens att lossna. 


Allmäna tips

  • Skall ni köpa ny klubba så köp en enklare komposit youthklubba, gärna med så låg flex som möjligt. Helst flex 20 eller 30 för hockeyungar födda 2011.
  • Fler barn har kört utan vinkel på klubban under hösten/vintern, då blir det svårt att få fatt i pucken. Kolla om ert barn håller klubban åt vänster (vanligast, ca 80% av alla spelare) eller höger och köp lämplig klubba därefter. Är ni osäkra, kolla med en tränare.
  • När ert barn är på isen måste hen ha hjälm med galler och halsskydd. 
Våra Sponsorer