SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Göta Traneberg Team 11
Göta Traneberg U10 Säsongen 2020-2021

Hej och välkomna till Göta Traneberg Team 11. Vi är 40 aktiva spelare och nio tränare och utöver det självklart ett gäng föräldrar som agerar lagledare, materialare, kassör med mera. 


Göta Traneberg IK är det självklara valet av ishockeyklubb för barn i Bromma och Kungsholmen. Göta Traneberg är en anrik klubb som grundades 1900 och tillhör pionjärerna inom svensk ishockey. Klubben tog initiativ till bildandet av Svenska Ishockeyförbundet 1922. Man har inte mindre än 9 SM-guld i bagaget. Det är dock ett bra tag sedan skall tilläggas. 2007 gick IK Göta samman med Tranebergs IF; därav namnet Göta Traneberg.


Vill ert barn börja spela ishockey med Göta Traneberg Team 11 så mejla vår lagledare. Det finns alltid plats för fler barn. Byter du lag från en annan förening måste kontakten ske via vår sportchef: sportchef@gotatraneberg.se.


Är man nybörjare kan man med fördel börja i Hockeyskolan för att sedan komma och träna med Team 11 när man känner sig trygg på skridskorna. Vi har redan idag några barn födda 2011 som spelar i Hockeyskolan samt i Team 12 som sedan kommer "slussas upp" när barn och föräldrar tycker att det känns tryggt. Ishockey skall vara kul och vi bygger vår träning kring Svenska Ishockeyförbundets "Hemmaplansmodell".


Säsongen 2020-2021


På grund av rådande omständigheter är allt seriespel inställt till och med december (minst). Vi har blivit tilldelade ganska mycket extra istider och tränar för närvarande cirka tre 80-minuterspass/vecka. 


Under säsongen spelar vi seriespel "Stockholm Hockey Cup". Därutöver kommer det spelas cuper på för- och eftersäsongen, samt en del träningsmatcher med våra vänskapsklubbar i närområdet. Vi tränar på is från början av september tills slutet av april. Under säsongen 2020-21 kommer vi erbjuda mer fokuserade målvaktsträningar för dem som vill. Dock är det viktigt att man inte enbart står i mål utan även spelar ute.

Isträningarna börjar!
2021-01-22 15:08
Det går snabbt i hockey! Från och med tisdag går vi på is. 

Stockholm stad har tagit beslutet att omklädningsrummen kommer att hållas stängda. Det är alltså inte ett beslut från föreningens sida utan från Stockholm stad. Exakt hur det ska hanteras har inte hunnit hanteras av styrelse och ledningsgrupp, men det är en prioriterad fråga och klubben återkommer med mer info om det när frågan hunnit behandlas.


I dessa tider är det av yttersta vikt att vi hjälps åt och gör vad vi kan för att hålla smittspridningen nere, samtidigt som vi alla får försöka ha tålamod med att allt inte är exakt som vi vill att det ska vara. Vi hoppas såklart så snart som möjligt kunna återgå till en normal vardag, men där är vi tyvärr inte än. 

Fysträning
2021-01-17 21:43
Ny vecka och nya besked från kommunen. Som säkert redan alla hört får man börja träna utomhus. :) 

Vi kikar på ett upplägg för att köra fys på ett smittskyddssäkert och roligt sätt tillsammans i grupp, självklart utomhus. Vi väntar slutgiltigt besked från föreningen och från anläggningschefen på Stora Mossen, sen kör vi igång så snabbt det bara går!

Här och där i Stockholms län öppnas äntligen isbanor för skridskoåkning utomhus igen. Olika kommuner ligger olika långt fram i återöppnandet. Stockholm stad har ju inte bara stängt alla isbanor, utan även smält ned isen (tack Karin Ernlund, Centerpartiet) så här kommer det antagligen ta längre tid att få fungerande isbanor på plats. Om cirka en vecka bör isbanorna vara klara. 

Vi har bett föreningen och idrottsförvaltningen att boka isbanor utomhus åt oss för att komma igång med nån slags träning på is, tills dess att ishallarna får öppna igen. Oklart vilka chanser vi har att bli tilldelade istider utomhus, det är oerhört många föreningar som ska samsas om några få isplättar inom kommunen. Mer info så snart vi hör nåt!
Stort tack till Börspodden
2020-11-30 21:19

Vi tackar vår nya sponsor Börspodden! Tack vare dem, och våra tidigare sponsorer Adero, MarLaw, Ängby Glasmästeri och Kisel kan vi förhoppningsvis ge våra barn en roligare och mer kvalitativ hockeyutbildning. 


Lyssna in på Börspodden på exempelvis Soundcloud, Spotify eller Poddtoppen. 

 

Börspodden är Sveriges största podcast om börs och ekonomi som sedan starten 2013 haft över 14 miljoner lyssningar. I podcasten bjuder börsproffsen John Skogman och Johan Isaksson varje vecka på sina analyser om världens börsklimat och sina egna investeringar. Varning för hög underhållningsgrad! Börspodden har sedan start varit en succé och har över 200 000 lyssnare per månad. Sedan starten har de varje vecka producerat ett nytt avsnitt utan avbrott. Varje avsnitt är mellan 30-60 minuter långa. Då och då gästas Börspodden av Sveriges tyngsta finanspersonligheter. Ola Rollén, Sverker Martin-Löf och Simon Blecher är några exempel på tungviktare som besökt Börspodden.

Uppdatering gällande Rimbo och slipning skridskor
2020-11-30 20:58

Rimbo

Vi har beslutat att vi ställer in daglägret i Rimbo i januari. Tanken med Rimbo var att det skulle vara en social grej mer än nåt annat, och med tanke på de restriktioner vi måste förhålla oss till känner vi att just de sociala bitarna faller bort nu. Så vi tar nya tag för att hitta på nåt kul när restriktionerna lättas! 


Slipning skridskor

Det är svårt att få till en vettig rutin när läget är som det är. Tanken är att skridskor kommer slipas söndag eller måndag eftermiddag. Så lämpligast är att man lämnar in skridskor efter barnets sista ispass för helgen. Målsman måste själv ansvara för att se till att barnens skridskor hamnar på sliphyllan, lämpligast är att man utser en löpare som lämnar av flera barns skridskor,  så det blir så få vuxna i hallen som möjligt. Materialarna kommer efter bästa förmåga distribuera de slipade skridskorna på tisdagspasset.
Sponsring Säsongen 20-21
2020-08-30 21:42
Hej alla fantastiska föräldrar! Säsongsstarten är här! Sponsorkampanjen förra året, tillsammans med ett större privat bidrag, inbringade mer pengar till laget än vi kunnat hoppas på. Vi är djupt tacksamma för detta och vill passa på att uppmärksamma våra fyra lagsponsorer som alla är med oss även denna säsong: MarLaw, Adero, Ängby Glasmästeri & Ramaffär och Kisel.


Vi välkomnar gärna fler företag som lagsponsorer och har nu även ett sätt att ge fler möjligheten att bidra!


För frågor om GT11 sponsring samt GT2000-projektet mejla Rikard Stenkvist


Dagläger i Rimbo
2020-01-08 18:38
29 glada barn och 6 trötta tränare efter en dag i Rimbo
GT Team 11 begav sig till klassiska Arkadien i Rimbo. Det var många tränare som fick flashbacks från förr - har man spelat hockey och är uppväxt i länet är chansen stor att man varit på läger i Rimbo. Vi hann med nästan 3 timmar på is och mycket kul häng med laget. Första helgen i september återkommer vi till Rimbo tillsammans med GT09 och GT10 för uppstartsläger med övernattning. Mer info om det framöver. 
Team 11 Lagsponsring
2019-09-26 07:44
Team 11 är GötaTranebergs för närvarande yngsta men absolut inte minsta lag. Vi är i dagsläget över 40 barn och 9 ledare. Vi har full förståelse för att alla inte kan bidra med sin tid, men ber er att tänka efter om ni kan stötta laget ekonomiskt.

Vi söker sponsorer, i första hand bland anhöriga till barnen i laget. Detta för att skapa bättre förutsättningar att bedriva en ideell verksamhet som bygger på att erbjuda barnen en rolig, kamratlig och utvecklande tillvaro. Här kan privata bidrag och företagssponsring spela en stor roll. 

Pengarna som kommer in går till diverse material, förråd i ishallen, extra istider för träning och cuparrangemang; bra grejer för ungarna helt enkelt.

Vi har tagit fram några olika sponsorpaket vilka naturligtvis går att diskutera och skräddarsy efter önskemål. Är du intresserad av att sponsra laget, ge ett privat bidrag eller veta mer kontaktar du Rikard Stenkvist via e-post: rikardstenkvist@gmail.com

Grundläggande regler och riktlinjer
2019-09-22 20:04


Ledargruppen består av föräldrar med barn i Team 11 och de jobbar ideellt för att era barn skall få spela hockey. De lägger ned mycket tid på att planera och genomföra träningar, matcher och andra aktiviteter. Fundera gärna på vad du kan ställa upp med för att stötta barnen och laget. Utöver ledare behöver vi lagsponsorer, mer om det inom kort.

 

Ledargruppen vill kommunicera ut några enkla regler och riktlinjer. Vi ber er respektera dessa. Utöver dem följer vi såklart GTs styrdokument ”Vi är Göta Traneberg”. Läs gärna den! 

 

  • Vi är alltid bra kompisar – lagkamrater och motståndare gör ingen skillnad.
  • Mobilförbud i omklädningsrum och i anslutning till träningar och matcher.
  • Godis- och läskförbud i omklädningsrum och i anslutning till träningar och matcher.
  • Vårdat språk bland ledare, föräldrar och barn. Låt oss alla fundera på hur vi utrycker oss.
  • Alla ledare i GT Team 11 skall inlämna utdrag ur belastningsregister till kansliet.

 

Utöver det vill vi att barnen under säsongen skall öva på att byta om helt själva utan föräldrar. Det kommer finnas ledare tillhands som kan hjälpa till om det behövs, samt knyta skridskorna. Är ert barn nybörjare och behöver en förälder för att känna sig trygg i omklädningsrummet är det självklart ok. Under träning/match ber vi föräldrarna att inte stå i avbytarbåset.

 

Vi vill understryka vikten av att era barn äter och sover ordentligt. Hockey är en fysiskt och mentalt krävande sport. Vid tidig start måste ni få barnen i säng i tid. Tänk på vad barnen stoppar i sig. Det blir inte kul för nån om vi har barn på isen som sovit för lite eller inte ätit ordentligt.

Utrustningstips
2019-09-18 18:30

Man behöver inte köpa nya grejer, det finns massvis med nästan oanvända hockeyskydd på Blocket, speciellt för barn. 

 

Skridskor
Klart värt att köpa helt nya! Ärva från storasyskon funkar sällan bra. För stora skridskor gör att barnen får det väldigt besvärligt på isen. För små skridskor får de ont i fötterna av. Åk gärna till Hockeygear Solna, de har fotscanner så ert barn får en perfekt passform. Ett vanligt misstag är att man går upp i storlek istället för vidd/bredd på skridskor. Så ta dig tiden att gå till en riktig hockeyspecialist med fotscanner. Alla specialister har även en "ugn" där man ”bakar” skridskorna så de får ännu bättre passform.

 

Slipa skridskorna nån gång i månaden. Hugg tag i en materialare om ert barn behöver slipning eller gå till XXL, Hockeygear, Länna Sport eller liknande. 

 

När det gäller snörningen bör skridskorna vara hårt snört över själva foten. Däremot förespråkar vi att man inte snör det övre snörhålsparet. Snör man dessa är det svårt att hamna tillräckligt djupt i sin åkning (resultatet blir en alltför upprätt position). 

 

Hjälm 
Köp vit hjälm! Kolla att hjälmen inte är för stor (exponeras hakan när man skjuter den bak över huvudet är det farligt, hjälmen är då för stor). Se till att hjälm är tydligt märkt med barnets namn, det skapar en trygghet för barnen när de blir tilltalade med sitt namn istället för "du där". Kolla skruvarna på ert barns hjälm, de har en tendens att lossna. 


Byxor 

Köp röda hockeybyxor. 


Allmäna tips

  • Skall ni köpa ny klubba så köp en enklare komposit youthklubba, gärna med så låg flex som möjligt. Helst flex 20 eller 30 för hockeyungar födda 2011. Klubban ska gå till näsan (utan skridskor).  
  • Viktigt! Kolla om ert barn håller klubban åt vänster (vanligast, ca 80% av alla spelare) eller höger och köp lämplig klubba därefter. Är ni osäkra, kolla med en tränare.
  • När ert barn är på isen måste hen ha fullständig utrustning,  hjälm med galler och halsskydd. Barn utan full utrustning kommer inte få medverka på träning av säkerhets- och försäkringsskäl.  
Våra Huvudpartners